Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων για την καταστροφή του μνημείου του Άρη στη Μεσούντα της Άρτας

 
Καταγγελία για την καταστροφή του μνημείου του Άρη στη Μεσούντα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταδικάζει τη φασιστική και θρασύδειλη καταστροφή του μνημείου του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της Άρτας. Κρυμμένοι, όπως ο ομοϊδεάτης τους Κασιδιάρης, οι νοσταλγοί του Χίτλερ και των ναζιστικών πογκρόμ απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως εχθρός τους είναι η Αριστερά και ο αγωνιζόμενος λαός. Στόχος των δήθεν πατριωτών δεν είναι το σύστημα, τα μνημόνια ή το …ξεβρώμισμα του τόπου. Στόχος τους είναι να παγιδεύσουν το λαό με τα δεσμά του φόβου και του ρατσιστικού μίσους, για να μπορέσουν να παραδώσουν ολόκληρη τη χώρα, τις ζωές μας και το μέλλον μας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Ο Άρης θα είναι για πάντα καρφί στο μάτι των κάθε λογής κοτζαμπάσηδων, του κάθε είδους ρουφιάνων, μπράβων και παρατρεχάμενων του συστήματος. Γιατί ακόμη και όταν προδόθηκε κι έμεινε μόνος με μια φούχτα αντάρτες, δεν δίστασε να δώσει τη ζωή του για την λευτεριά και την τιμή του λαού. Γιατί ακόμη καλπάζει στο πλευρό όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται για ένα κόσμο δίχως φασισμό, πόλεμο και πείνα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Για το λόγο αυτό τα φασιστοειδή σύρθηκαν σαν αρουραίοι και κατέβασαν την προτομή του Βελουχιώτη. Ξέχασαν όμως πως η ιστορία δεν μένει ποτέ ανυπεράσπιστη, γιατί εξακολουθεί να γράφεται μέσα από τους αγώνες του λαού μας.
Ο πρωτοκαπετάνιος της λευτεριάς, μιλώντας στη Λαμία για τους δωσίλογους προγόνους των σημερινών φασιστών, μας έδειξε το δρόμο: «…Αυτοί θα δικασθούν και θα καταδικασθούν. Μα δεν θα ‘

 χει και μεγάλη σημασία. Τεράστια σημασία θα ‘χει αν καταδικάσετε και θανατώσετε εσείς, ο κυρίαρχος λαός, το καθεστώς που γεννάει τέτοια καθάρματα.»

Γιάννενα 14-06-2012

 
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΥΝΤΑ ΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα επίθεση σε βάρος του Άρη Βελουχιώτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που προτομή ή πλάκα του Άρη Βελουχιώτη καταστρέφεται από αποβράσματα της δεξιάς. Ακόμα και τώρα 67 χρόνια μετά δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο μεγάλος ανυπότακτος κομμουνιστής καπετάνιος του ΕΛΑΣ δεν κατέβασε τη σημαία του αγώνα και κάλεσε το λαό να αμφισβητήσει μέχρι τέλους την εξουσία τους. Ο Άρης ο μεγάλος κομμουνιστής δεν είναι σύμβολο με τη μορφή ιδιοκτησίας κανενός και ειδικά της ηγεσίας του κόμματος που τον παρέδωσε στο θάνατο, επειδή δεν υπάκουσε στη γραμμή του συμβιβασμού και της διαπραγμάτευσης με τους Άγγλους κατακτητές και τους ντόπιους υποτακτικούς τους.
Μια γραμμή διαπραγμάτευσης με τον αντίπαλο που φορέθηκε πολλές φορές από την αριστερά (ειδικά όταν αυξάνονταν η επιρροή της) με οδυνηρές συνέπειες για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ας μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και ειδικά η ηγεσία της επαναδιαπραγμάτευσης (ή όπως αλλιώς το λέει) του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά στη ανακοίνωση καταδίκης για την μεγάλη εκλογική τους άνοδο (λες και έχει τον Βελουχιώτη επικεφαλής) δύο μέρες πριν τις εκλογές για να πάρουν κάνα ψήφο. ΝΤΡΟΠΗ.
Ο Άρης έδειξε τον προορισμό και το δρόμο, κόντρα στο δίπολο σεχταρισμού και οπορτουνισμού και ας το καταλάβουν αυτό οι ηγεσίες των ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα προορισμό που μόνο αυτός μπορεί να μας ενώσει και να μας οδηγήσει στη νίκη.
Νάνος Βαγγέλης μέλος το ΝΑΡ υποψήφιος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη Πρέβεζα
Υ.Γ αναφέρομαι στο περιεχόμενο των ανακοινώσεων και όχι την καταδίκη του γεγονότος