Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε συζήτηση για τα προβλήματα του ΤΕΙ την Τετάρτη 6 Ιουνίου

Πρόσκληση του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τους φορείς του τόπου για συζήτηση για τα προβλήματα του ΤΕΙ, την Τετάρτη 6 Ιουνίου
Μετά την συνεχιζόμενη απαξίωση της λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας, σας προσκαλούμε σε συνάντηση την Τετάρτη 06 Ιουνίου 2012 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Κυρά Βασιλικής 13, Ισόγειο) για ενημέρωση και συζήτηση επί του θέματος, στοχεύοντας στον καθορισμό του διεκδικητικού πλαισίου και κοινής δράσης των Φορέων του Νομού μας.
 
 
Στο πλευρό των φοιτητών του ΤΕΙ ο Δήμος Ηγουμενίτσας
Στο πλευρό των φοιτητών του Παραρτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, βρίσκεται η Δημοτική Αρχή και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Τη συμπαράσταση στους φοιτητές που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της συνεχούς υποβάθμισης του Παραρτήματος της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας, εξέφρασαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρέστη αντιπροσωπεία φοιτητών, ο Δήμαρχος Γεώργιος Κάτσινος και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ. κ Βασίλης Γιόγιακας και Θεόδωρος Δήμας. Οι φοιτητές της Ηγουμενίτσας, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη διακοπή της δωρεάν σίτισης, ενώ και η στέγαση αποτελεί μόνιμη «πληγή», αφού η φοιτητική εστία μένει στα μπετά πάνω από μια δεκαετία. Κατά την παρουσία τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι φοιτητές αναφέρθηκαν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο Παράρτημα, με το κλείσιμο των Τμημάτων Αλιείας και Τουριστικών Επαγγελμάτων, αφού δεν συμπεριλήφθηκαν και φέτος στο Μηχανογραφικό Δελτίο. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, τόνισε: «Κανείς δεν διαφωνεί ότι το πρόβλημα που προκύπτει με το κλείσιμο της λέσχης σίτισης είναι τεράστιο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη στέγαση, αρκετά χρόνια τώρα. Σαν Δημοτική Αρχή έχουμε κάνει αγώνα για το Παράρτημα, αλλά στη δεδομένη συγκυρία, λόγω της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, δεν μπορούμε να αναλάβουμε τη σίτιση. Θα είμαστε ωστόσο δίπλα σας για να ακυρωθεί η απόφαση. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Κλείσιμο του Δήμου, ως ένδειξη συμπαράστασης Συμφωνήθηκε επίσης να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη προσεχώς με τη συμμετοχή φορέων του Νομού και προφανώς της Δημοτικής Αρχής όπου θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας. Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος, συμφώνησαν στο κλείσιμο του Δήμου για μία ημέρα, ταυτόχρονα με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, αν υπάρξει σχετική απόφαση του Συλλόγου φοιτητών, ως ένδειξη συμπαράστασης στους φοιτητές και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις που τυχόν θα αποφασιστούν.