Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αυτόνομο το Νοσοκομείο Φιλιατών!

Αυτόνομο το Νοσοκομείο Φιλιατών!
Το Νοσοκομείο Φιλιατών εξαιρείται οριστικά της διασύνδεσης με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και επιστρέφει στο προηγούμενο καθεστώς της... αυτονομίας του και του αυτοδιοίκητου!
Η απόφαση αυτή περιλαμβάνεται στο άρθρο 2 του σχετικού Νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα και ανταποκρίνεται στο αίτημα του Δήμου Φιλιατών αλλά και των υπόλοιπων φορέων του Νομού Θεσπρωτίας
Δύο ήταν οι βασικοί παράγοντες που μέτρησαν στην απόφαση αυτή. Ο πρώτος σχετίζεται με τη διαφορά βαθμίδας του Νοσοκομείου Φιλιατών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με το οποίο διασυνδέονταν. Και ο δεύτερος η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση. Όλως ξαφνικά, οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας... ανακάλυψαν ότι τα δύο προς διασύνδεση νοσοκομεία... βρίσκονται σε διαφορετικούς νομούς... ότι η μεταξύ τους απόσταση είναι μεγαλύτερη των 60 χλμ. και ότι το ένα είναι Πανεπιστημιακό και το άλλο... Νομαρχιακό!
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι αρμοδιότητες διοίκησης θα ασκούνται από το σημερινό ενιαίο συμβούλιο μέχρι να οριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Έτσι η αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Ιουλία Μαρκούλα, θα συνεχίσει να ασκεί τις αρμοδιότητές της.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_1765.html