Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω τα χέρια από τα ταμεία τις υπηρεσίες υγείας και τα φάρμακα!

e-mail που λάβαμε



Δ.Α.Σ. - O.Τ.Α Άρτας
Για τον ΕΟΠΥΥ
Κάτω τα χέρια απο τα ταμεία τις υπηρεσίες υγείας και τα φάρμακα
Συνάδελφοι - σες
Οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας πρόβαλαν τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σαν καινοτομία για ενιαίες και σύγχρονες παροχές Υγείας, σαν «νοικοκύρεμα» και χτύπημα της «σπατάλης». Γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι αποτελούν ένα φανταχτερό περιτύλιγμα, για να κρυφτεί ο πραγματικός τους στόχος, να περιορίσουν τις δημόσιες παροχές στην Υγεία - Πρόνοια και στο Φάρμακο στο ελάχιστο επίπεδο του λεγόμενου «βασικού πακέτου». Να ενισχύσουν την κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων στην Υγεία και στο Φάρμακο.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στη δημόσια παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων είναι επικίνδυνη και εγκληματική, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
Λένε ψέματα ότι τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα είναι ζητήματα προσαρμογής στη λειτουργία του νέου θεσμού.
Οσο ο ΕΟΠΥΥ θα ενισχύει τη λειτουργία του, τόσο περισσότερο οι ασθενείς, οι χρόνιοι πάσχοντες θα έρχονται αντιμέτωποι με τις δραστικές περικοπές στην παροχή υπηρεσιών Υγείας, εργαστηριακών και ιατρικών εξετάσεων, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, επιδομάτων κ.λπ., με αύξηση της συμμετοχής τους στις πληρωμές γι' αυτές τις υπηρεσίες, είτε στο εμπορευματοποιημένο δημόσιο, είτε στον άμεσα επιχειρηματικό ιδιωτικό τομέα.
Ολα αυτά προβλέπονται και προωθούνται με τον ενιαίο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ, με την καθιέρωση ή αύξηση των συμπληρωμών από τους ασφαλισμένους, με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των συνταξιούχων, με πληρωμές στο 100% για εκατοντάδες φάρμακα και εξετάσεις που δεν αποζημιώνονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτό αποδεικνύεται με τις μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση. Προβλέπεται κρατική επιδότηση ύψους 0,6% του ΑΕΠ για τον ΕΟΠΠΥ, που θα καλύπτει 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους, όταν στο ΙΚΑ, με τους μισούς ασφαλισμένους, η επιδότηση ήταν 1,4% του ΑΕΠ. Ουσιαστικά, πρόκειται για μείωση στο μισό της προηγούμενης επιδότησης. Σημαίνει ότι τα υποχρηματοδοτούμενα και λεηλατημένα από το κράτος και το κεφάλαιο ασφαλιστικά ταμεία, πολύ γρήγορα θα προχωρήσουν σε νέες περικοπές παροχών και αύξηση των εισφορών.
Με τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας ως συνέπεια της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων είναι βέβαιο ότι θα υποσκάπτεται η υγεία χιλιάδων εργαζομένων και ειδικά των γυναικών και θα επιδεινώνονται οι όροι παροχής υπηρεσιών Υγείας .
Γιαυτό είναι επικίνδυνη η πολιτική που κατακερματίζει τα προβλήματα ανα κλάδο και διεκδικεί λύσεις συντεχνιακού χαρακτήρα, λες και από την επίθεση που δεχόμαστε υπάρχει περίπτωση να εξαιρεθεί κανείς.
Τώρα είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κοινωνική συμμαχία , με μέτωπο απέναντι στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στα πολιτικά και συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.
Να διεκδικήσουμε :
- πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Να πληρωθούν τα χρωστούμενα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς και μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους να μην καταβάλλουν ΦΠΑ και φόρο.
- Να καταργηθούν για όλους οι εισφορές, οι πληρωμές και οι συμμετοχές για υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, για φάρμακα.
- Να αναπτυχθούν κρατικά Κέντρα Υγείας σε κάθε πόλη και Δήμο που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, να μην καταργηθεί καμία κρατική μονάδα Υγείας, καθώς και του ΙΚΑ. Τα Πολυιατρεία του ΙΚΑ να μετατραπούν σε κρατικά Κέντρα Υγείας.
- Να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα - Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυιατρεία - οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και φαρμακοποιοί με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
- Αποκλειστικά κρατικό δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με την ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων από όλες τις κρατικές κοινωνικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.
ΔΑΣ ΟΤΑ