Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ζωή ολόκληρη, όχι με ...δόσεις

e-mail που λάβαμε



Ζωή ολόκληρη, όχι με… δόσεις
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και το θέμα για την ίδρυση και λειτουργία Συμβουλευτικών Σταθμών ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο.
Η « Λαϊκή Συσπείρωση » στήριξε την αναγκαιότητα ίδρυσης των σταθμών και ο εισηγητής της, Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Ζιώβας υπογράμμισε:
« Θα ήταν παράλειψη, συζητώντας σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα, να μην εκφράσουμε την κάθετη αντίθεσή μας, να μην καλέσουμε σε διαρκή επαγρύπνηση και ξεσηκωμό τις εργατικές οικογένειες, τα λαϊκά στρώματα, τις μανάδες και πατεράδες, τους νέους και τις νέες για ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ και να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός από την πρόσφατη – προσωρινή- απόσυρση του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Αλήθεια! Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προωθήθηκε την ίδια περίοδο όπου ο λαός οδηγείται στην εξαθλίωση; Τη στιγμή που η ανεργία λιανίζει τη νεολαία, τη στιγμή που έχουν σκοτώσει κάθε όνειρο και κάθε ελπίδα των νέων; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, διότι: Η ναρκοΚΑΤΑΣΤΟΛΗ είναι πάγια μέθοδος της αστικής τάξης για την χειραγώγηση των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των νέων για να μην σηκώσουν κεφάλι, για να μην αντιδρούν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσουν.
Στην προώθηση της ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών βρήκαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας το «φάρμακο» για τη φτώχεια, την ανεργία, την κατανάλωση πολιτιστικών σκουπιδιών. Δηλαδή θολούρα στο μυαλό και το κεφάλια κάτω.
Επιδιώκουν μάλιστα να πετύχουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: 1. Οι ιδιώτες θα αναλάβουν την «θεραπεία» και θα πλουτίσουν πάλι από τον πόνο και την οδύνη. 2. Οι εργαζόμενοι, ο φτωχός λαός έχουν δει τι σημαίνει θεραπεία κατά τις πρακτικές των κυβερνήσεων, πρώην και νυν: Παραπήγματα στις αυλές των νοσοκομείων και χρήστες έξω απ' αυτά που περιμένουν να πάρουν τη δόση τους από την κρατική πρέζα. Εξευτελισμός και υποκρισία, την ίδια ώρα που η πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα στραγγαλίζονται και συρρικνώνονται.
Ιδού λοιπόν οι δύο καθαροί στόχοι της άρχουσας τάξης: α) Να διαβρώσει και με τα ναρκωτικά τη νεολαία και να την περιθωριοποιήσει. β) Να βγάλουν χρήματα οι ιδιώτες και από τον ανθρώπινο πόνο.

Υπάρχει κατά συνέπεια ένας πρόσθετος λόγος για να παρεμποδίσει ο λαός το έργο της εγκληματικής κυβέρνησης και να την ανατρέψει μια ώρα αρχύτερα. Να καταδικάσει όλα τα κόμματα εκείνα τα οποία ανοιχτά ή συγκαλυμμένα υποστηρίζουν ένα νομοσχέδιο με το οποίο νομιμοποιείται στη συνείδηση των γονιών και των νέων η χρήση, η καλλιέργεια, ακόμα και το κέρασμα των ναρκωτικών. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο νομιμοποιεί τη διάδοση των ναρκωτικών, για να μην πούμε και την ωραιοποιεί. Και μάλιστα στηρίζει το ζήτημα αυτό στο ατομικό δικαίωμα του κάθε νέου ανθρώπου να χρησιμοποιεί το σώμα του όπως θέλει, να το κακομεταχειρίζεται και να το προσβάλλει.

Εμείς κατηγορούμε λοιπόν όλους όσους προωθούν αυτό το μέτρο σε μια περίοδο όπου όλοι οι παράγοντες που συνηγορούν εξ αντικειμένου στη διάδοση των ναρκωτικών χτυπάνε « ΚΟΚΚΙΝΟ».
Η ανεργία, η φτώχεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση.
Αυτοί είναι οι παράγοντες που οδηγούν σε μια μαζική χρήση ναρκωτικών.
Τους κατηγορούμε , γιατί ιδιωτικοποιούν όλες τις δομές που έχουν σχέση με την απεξάρτηση.
Τους κατηγορούμε , ;ότι έχουν μετατρέψει τη χορήγηση μεθαδόνης από τα νοσοκομεία σε χορήγηση ενός ναρκωτικού από τα νοσοκομεία. Χορηγείται μάλιστα η δόση στα νοσοκομεία χωρίς να γίνεται η παραμικρή προσπάθεια απεξάρτησης, ενασχόλησης με ανθρώπους οι οποίοι παίρνοντας χρόνια ναρκωτικά έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες στην υγεία τους,
Σε Πρόσφατη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μεταξύ άλλων τόνισε:
« Η Κυβέρνηση στραγγαλίζει οικονομικά τις θεραπευτικές κοινότητες με τα στεγνά προγράμματα. Περιορίζει και το προσωπικό , στο πλαίσιο της λεγόμενης εφεδρείας, και αντικειμενικά φαίνεται καθαρά ο στόχος της να διαχειριστεί το πρόβλημα της εξάρτησης με εξάρτηση από τη μεθαδόνη.
Επιλέγει το δρόμο της καταστολής του λαϊκού κινήματος, πέρα από την κρατική καταστολή, και μέσω της ανοχής στο χασίς και της διάδοσης της εξάρτησης.
ΖΗΤΑΜΕ: Κρατική επιχορήγηση, προσλήψεις, ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων, ενίσχυση των κέντρων πρόληψης των ναρκωτικών, ενός μεγάλου προβλήματος που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης θα πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Βασίλης Ζιώβας

Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Μέλος του Δ.Σ εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων