Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Φράγμα Αγ. Νικολάου. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος;

e-mail που λάβαμε



ΦΡΑΓΜΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Και η πίτα ολόκληρη και…ο σκύλος χορτάτος;

Η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ ) , η κυβέρνηση που έχει οδηγήσει το λαό στην εξαθλίωση και έχει δώσει γη και ύδωρ στους κεφαλαιοκράτες . Η κυβέρνηση η οποία χρησιμοποιεί τη ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό, επιβάλλοντας δυσβάσταχτα χαράτσια στην εργατική τάξη και σε όλα τα φτωχά νοικοκυριά και μέσα στη βαρυχειμωνιά σχεδιάζει και προχωρεί σε διακοπή του συγκεκριμένου κοινωνικού αγαθού δηλαδή της ηλεκτρικής ενέργειας . Η κυβέρνηση που προχωράει στο ξεπούλημα ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ στη χώρα μας, είναι η ίδια η οποία προωθεί στη βουλή τη δημιουργία του φράγματος Αγ. Νικολάου στην ΆΡΤΑ.
Η θέση της « Λαϊκής Συσπείρωσης » είναι γνωστή και εκφρασμένη δημοσίως ποικιλοτρόπως. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι να παραχωρείται σε ιδιώτες η ενέργεια διότι αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα στο έλεος των κεφαλαιοκρατών. Επιπλέον για το συγκεκριμένο έργο είμαστε αντίθετοι και για μια σειρά λόγους που αφορούν το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη της περιοχής.
Το γεγονός όμως που προκαλεί την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής είναι ότι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις πού τα κόμματά τους προωθούν στη βουλή τη δημιουργία του φράγματος, στην Άρτα και σε ολόκληρη την Ήπειρο, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους εκφράζουν την …αντίθεσή τους δίχως φυσικά να κατονομάζουν ,να καταδικάζουν και να διαφωνούν με την ουσία της ανάθεσης της ενέργειας σε ιδιώτες. Σοβαρές είναι και οι ευθύνες όλων εκείνων που προσφέρονται ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ υπογράφοντας από κοινού με τις δυνάμεις του Μαύρου Μετώπου. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό σ’ όλους ότι το φράγμα δεν το θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής και είναι στο χέρι τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους προς αυτή την κατεύθυνση, να επαγρυπνούν και φυσικά να καταδικάσουν όσους τον εξαθλιώνουν και τον εξαπατoύν.


Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Ζιώβας
Περιφερειακός Σύμβουλος
ΑΡΤΑ 1. 2. 2012