Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ευφάνταστα σενάρια περί φραγκάτων αγροτών στην Θεσπρωτία

Ευφάνταστα σενάρια περί φραγκάτων αγροτών στην Θεσπρωτία
Μετά την καταδικαστική απόφαση από την Ε.Ε. σε βάρος της χώρας μας, για παράνομες επιδοτήσεις, κάποιοι... ανακάλυψαν "τζιπάτους" και "φραγκάτους", δήθεν αγρότες και άρχισαν να ρίχνουν το ανάθεμα, για δήθεν ρουσφετολογική προνομιακή μεταχείριση ορισμένων αγροτών από πολιτικούς.
Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι και είναι αν μη τι άλλο είναι υπερβολικό κι άδικο να πέφτει το ανάθεμα σε μία ολόκληρη κοινωνική τάξη.
Διότι, οι "επιδοτήσεις" αυτές, που δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ επί υπουργίας Χατζηγάκη, ως αποζημιώσεις λόγω μείωσης παραγωγής εξ' αιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών:
α) αφορούσαν σε συγκεκριμένα αγροτικά προϊόντα δηλαδή καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού, ζαχαρότευτλων, σιταριού, κριθαριού και καλαμποκιού!
β) η ΕΕ δεν έκρινε ποτέ ότι υπήρξαν εξατομικευμένες παρανομίες, δηλαδή ότι συγκεκριμένοι αγρότες επιδοτήθηκαν παράνομα! Έκρινε στο σύνολο της μη σύννομη σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής την ενίσχυση των 500 εκ. ευρώ για τα συγκεκριμένα προϊόντα. Θεώρησε δηλαδή ότι δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, γιατί επιδοτεί μέσω κρατικής ενίσχυσης τα συγκεκριμένα προϊόντα, παρεμβαίνοντας έτσι (σύμφωνα με την ΕΕ) υπέρ των Ελλήνων Αγροτών σε βάρος των ευρωπαίων συναδέλφων τους.
γ) Είναι αστείο να μιλάμε για τέτοιες επιδοτήσεις στην περιοχή της Ηπείρου... Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επιδοτήσεις στο Νομό Θε-σπρωτίας ανέρχονται στο ποσό των 120.000 ευρώ και μοιράστηκαν σε 75 αγρότες, κυρίως στις παραποτάμιες περιοχές που καλλιερ-γούσαν καλαμπόκι ή κριθάρι και οι σοδειές τους καταστράφηκαν από πλημμύρες!
http://thesprotia-news.blogspot.com/2012/01/blog-post_4858.html