Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ματαιώθηκαν προχθές οι εκλογές στο ΤΕΙ Ηπείρου

Ματαιώθηκαν χθες οι εκλογές στο ΤΕΙ ηπείρου
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012
Ματαιώθηκαν χθες οι εκλογές για το εσωτερικό συμβούλιο στο ΤΕΙ Ηπείρου. Περίπου 20 φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα όπου είχε στηθεί η κάλπη, στο διοικητήριο του ΤΕΙ στην Άρτα και την πήραν, σκίζοντας και τα ψηφοδέλτια (περί τα 70) που είχαν πέσει μέσα ήδη, χθες το μεσημέρι.
Οι φοιτητές προέρχονταν κυρίως από παρατάξεις της Αριστεράς και αντιτίθενται στο νέο νόμο πλαίσιο. Δεν έλειψαν οι έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ φοιτητών και καθηγητών, καθώς και τα σπρωξίματα και οι προπηλακισμοί εκατέρωθεν.
Το σχεδόν… εντυπωσιακό, είναι ότι για να αποτρέψουν τις εκλογές συγκεντρώθηκαν και 50 περίπου μέλη της ΔΑΠ, παρότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ψηφίσει το νόμο-πλαίσιο και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος είναι αυτός που πέτυχε το πλήγμα προχθές, στο μέτωπο των πρυτάνεων, οι οποίοι υποχώρησαν από τις θέσεις τους. Ωστόσο, οι φοιτητές της ΔΑΠ δεν επενέβησαν στη διαδικασία. Έχουν όμως και πάλι ραντεβού σήμερα, στον ίδιο χώρο, καθώς η σημερινή ημερομηνία έχει οριστεί για τις επαναληπτικές εκλογές του ιδρύματος, εάν δεν γίνονταν για οποιοδήποτε λόγο χθες.
Κακό ξεκίνημα…
Κάπως έτσι ξεκίνησε, με καθόλου καλούς οιωνούς, η υπόθεση των εκλογών για τα εσωτερικά συμβούλια. Το ΤΕΙ Ηπείρου ήταν από τα πρώτα και λίγα ιδρύματα που όρισαν εκλογές εντός του τελεσιγράφου που έθεσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Η υπουργός απείλησε τα ιδρύματα ότι εάν δεν αντικαταστήσουν με τις εκλογές τις σημερινές τους διοικήσεις, δεν θα λάβουν χρηματοδότηση. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν κυρίως διοικήσεις ΤΕΙ και μόλις 4 πανεπιστημίων. Προχθές όμως, στη συνάντηση που είχαν οι πρυτάνεις με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο, ουσιαστικά «ανέκρουσαν πρύμνα» καθώς υποχώρησαν από το αίτημά τους για να απεμπλακεί το θέμα της χρηματοδότησης από τις εκλογές. Ούτως ή άλλως, το καθηγητικό μέτωπο ειδικά στα Γιάννενα «διερράγη» όταν έθεσαν υποψηφιότητα για το εσωτερικό συμβούλιο ακόμα και ο αντιπρύτανης Βενετσάνος Μαυρέας ή καθηγητές που έχουν αντιταχθεί στο νόμο όπως ο πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Γιώργος Θυφρονίτης.
Από ό,τι συμβεί σήμερα στις επαναληπτικές εκλογές του ΤΕΙ στους Κωστακιούς, θα εξαρτηθούν πολλά και για τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όταν αυτές γίνουν. Σίγουρα, τα πρώτα μηνύματα πάντως δεν είναι «ειρηνικά». Η ημερομηνία των εκλογών αναμένεται, όταν το πρυτανικό συμβούλιο αποστείλει στην οργανωτική επιτροπή τους εκλογικούς καταλόγους του ιδρύματος. Οι εκλογές θα οριστούν για 20 μέρες μετά την παραλαβή των καταλόγων. Στο μεταξύ, το πανεπιστήμιο θα χρηματοδοτείται από τα δωδεκατημόρια του προύπολογισμού του 2011, σύμφωνα με όσα είπε στους πρυτάνεις ο κ. Αρβανιτόπουλος.
από τον ηπειρωτικό αγώνα, εδώ:
http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/15002/2012-01-13.html