Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Άποροι στα Γιάννενα... με τριώροφα και τζιπ!!

Άποροι... με τριώροφα και τζιπ!
Εντοπίστηκαν από τον ΟΚΠΑΠΑ με Κάρτες Κοινωνικών Παροχών
Περίπου 70 κατόχους «μαϊμού» της Ειδικής Κάρτας Κοινωνικών Παροχών έχει εντοπίσει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του δήμου Ιωαννιτών μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας πως ορισμένοι από όσους κατέθεσαν δικαιολογητικά για να λάβουν την κάρτα αυτή, με την οποία εκτός των άλλων έχουν πρόσβαση και στο Κοινωνικό Κατάστημα του δήμου, δήλωσαν ψευδώς στοιχεία που αφορούν την οικονομική τους κατάσταση αλλά και τις συνθήκες στέγασης, δύο δηλαδή από τα βασικά κριτήρια επιλογής τους από τις υπηρεσίες του Οργανισμού.Ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., Φίλιππος Τσουμάνης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός αυτό και όπως τόνισε έχει ήδη διατάξει επανέλεγχο όλων των δικαιούχων και αφαίρεση των καρτών από όσους δεν τις δικαιούνται.
Άποροι... με τριώροφα
Οι 200 περίπου κάρτες που είχε εκδώσει ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α πριν τα Χριστούγεννα αποδείχτηκαν λίγες αφού οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 335.Ανάμεσα σε όσους τελικά έγιναν κάτοχοι τέτοιας κάρτας όμως ήταν και ορισμένοι, περίπου 70, κάτοικοι συγκεκριμένης περιοχής των Ιωαννίνων, που παραποίησαν τα στοιχεία τους κι έτσι κατάφεραν να πείσουν πως δικαιούνται να λάβουν της κοινωνικής μέριμνας του δήμου, μέσω των παροχών του Κοινωνικού Καταστήματος.Η... κομπίνα που είχαν στήσει οι επιτήδειοι ήταν τόσο καλά σχεδιασμένη που ακόμα και στις επισκέψεις των κοινωνικών λειτουργών που έγιναν στο χώρο διαμονής τους, για να διαπιστωθεί αν όντως οι συνθήκες στέγασης των αιτούντων είναι υποβαθμισμένες, τους έδειχναν, αντί για τα σπίτια στα οποία έμεναν, κάποιες παράγκες που βρίσκονταν λίγο μακρύτερα.Μαρτυρίες όμως κατοίκων της περιοχής τους πρόδωσαν αφού κατήγγειλαν στον Οργανισμό πως οι εν λόγω «άποροι» και «άστεγοι», όχι μόνο δεν μένουν στις παράγκες αλλά έχουν και ιδιόκτητα σπίτια.«Δεν είναι δυνατόν να μας δηλώνουν άποροι και να κυκλοφορούν με τζιπ και να μένουν σε τριώροφα διαμερίσματα και εμείς να το ανεχτούμε», είπε ο κ. Τσουμάνης και πρόσθεσε: «Νομίζουν ότι θα μας κοροϊδέψουν; Είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν το δεχόμαστε».
Δεν τους έφτανε το δωρεάν ήθελαν και να κλέψουν
Σύμφωνα με τον κ. Τσουμάνη οι συγκριμένοι «αναξιοπαθούντες», δεν περιορίστηκαν μόνο στην απόκτηση της κάρτας με παράνομο τρόπο, αλλά προχώρησαν ένα ακόμα βήμα μακρύτερα.Κάνοντας χρήση της κάρτας και αποκτώντας δωρεάν από το Κοινωνικό Κατάστημα τα είδη που υποτίθεται πως είχαν ανάγκη και δεν είχαν τα χρήματα να τα αποκτήσουν, φρόντιζαν να γεμίζουν και τις τσέπες ή τις τσάντες τους με ότι άλλο έβρισκαν μέσα σε αυτό.Τόσο ήταν το θράσος τους δηλαδή που ενώ πήραν χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ, τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, γεμίζοντας τα καλαθιά τους έκλεψαν και ότι άλλο μπορούσαν.Μετά από αυτό το περιστατικό ο Οργανισμός ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.Το θέμα είναι όχι μόνο να βρεθούν οι δράστες αλλά και τα προϊόντα να επιστραφούν στο κατάστημα για να είναι και πάλι διαθέσιμα σε όσους πραγματικά τα έχουν ανάγκη.
Ξεκίνησε ο επανέλεγχος
Από τη στιγμή που ο Οργανισμός ειδοποιήθηκε για τις παρατυπίες ορισμένων «δικαιούχων», ξεκίνησε ένας ενδελεχής έλεγχος ώστε να διαπιστωθούν οι παρανομίες και να επιστραφούν οι κάρτες από όσους δεν τις δικαιούνται και μάλιστα τις στέρησαν από άλλους συνανθρώπους μας που τις είχαν πραγματικά ανάγκη αφού, όπως αναφέραμε, οι αιτήσεις ήταν τελικά πολύ περισσότερες από τις κάρτες που είχαν εκδοθεί και έτσι αναγκαστικά ορισμένοι έμειναν απ' έξω και αναμένουν τώρα τη νέα... φουρνιά καρτών που, σύμφωνα με τον κ. Τσουμάνη θα εκδοθεί σύντομα.Η ζήτηση των κοινωνικών καρτών ήταν μεγαλύτερη απ' αυτή που περίμεναν στον Δήμο κι έτσι δεν έχει οριστεί καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.Η διαδικασία είναι ακόμα ανοιχτή και συνεχώς νέες αιτήσεις φτάνουν στα γραφεία του Οργανισμού.Ο έλεγχος έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αλλά τα εμπόδια που συναντούν οι υπάλληλοι, κυρίως κοινωνικοί λειτουργοί, είναι αρκετά, με σημαντικότερο την επιθετική συμπεριφορά των «μαϊμού» αναξιοπαθούντων οι οποίοι όπως είπε ο κ. Τσουμάνης δεν διστάζουν να επιτεθούν και να προπηλακίσουν τους υπαλλήλους που έρχονται στα σπίτια τους για να διαπιστώσουν την αλήθεια των καταγγελιών.
ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
http://epirusgate.blogspot.com/2012/01/blog-post_3212.html







Βίλες και offshore με ιδιοκτήτες εφοριακούς!
Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη έχει μπει ομάδα νυν και πρώην εφοριακών, με βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρείες! Ήδη ξεκίνησε μεγάλη δικαστική έρευνα από τον διώκτη του οικονομικού εγκλήματος, καθώς στα χέρια του έφτασε «καυτός» φάκελος, με φωτογραφίες και έγγραφα, όπου εμφανίζονται χλιδάτα ακίνητα και υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενείς συνταξιούχου εφοριακού!
Σκοπός της δικαστικής έρευνας, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, είναι να διαπιστωθεί εάν όλος αυτός ο πλούτος αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2012/01/offshore.html