Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών στην Ηγουμενίτσα!

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών στην Ηγουμενίτσα!
Την πληρωμή γονέων σκέφτεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας για να κάνουν τις μεταφορές!

Χωρίς μεταφορικό μέσο κινδυνεύουν να μείνουν από τη νέα χρονιά, οπότε και περνάει στην δικαιοδοσία του Δήμου, από την Περιφέρεια, η μεταφορά τους από και προς τις σχολικές μονάδες, εκατοντάδες μαθητές του Δήμου Ηγουμενίτσας!
Το πρόβλημα προέκυψε με την διεξαγωγή του διαγωνισμού, ο οποίος έγινε ανά δρομολόγιο, σύμφωνα με τον Καλλικράτη.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και ιδιώτες.
Το ΚΤΕΛ συμμετείχε στον διαγωνισμό καταθέτοντας προσφορά για όλα τα δρομολόγια, προσφέροντας μηδενική έκπτωση επί της αρχικής τιμής.
Ο ιδιώτης πρόσφερε έκπτωση 14%, μόνο όμως για 4 συγκεκριμένα δρομολόγια, τα λεγόμενα και φιλέτα.
Ακολούθως το ΚΤΕΛ, αφού προφανώς είδε πως έχασε τα δρομολόγια που προσφέρουν το μέγιστο κέρδος, απέσυρε την προσφορά του και για τα υπόλοιπα δρομολόγια, μένοντας έτσι χωρίς μεταφορικό μέσο εκατοντάδες μαθητές.
Στην συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, αποφασίστηκε να γίνει μία τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με τον ιδιώτη και το ΚΤΕΛ, ακόμα και να γίνει, εάν υπάρχει χρόνος, νέος ενιαίος αυτή τη φορά διαγωνισμός για όλα τα δρομολόγια.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κάτσινος ενημέρωσε πως το θέμα έχει απασχολήσει και την ΚΕΔ και πως στις πρόσφατες συναντήσεις του με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, τους πρότεινε για να γίνει παράταση του ως έχει καθεστώς μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, πρόταση όμως που του την απέκλεισαν κατηγορηματικά.
Τέλος ανέφερε πως θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί με το ΚΤΕΛ και τον ιδιώτη δηλώνοντας όμως παράλληλα απαισιόδοξος για την θετική έκβαση της υπόθεσης.
Ως τελευταία λύση και λύση ανάγκης πρότεινε μάλιστα η μεταφορά να γίνετε από γονείς οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν και έχουν μεταφορικό μέσο, τους οποίους και θα πληρώνει ο Δήμος, καθώς και με τα λεωφορεία που διαθέτει ο Δήμος Ηγουμενίτσας!
Το μόνο σίγουρο είναι πως την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου που ανοίγουν τα σχολεία από τις διακοπές των Χριστουγέννων, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν οι μαθητές θα μπορέσουν τελικά να μεταφερθούν στα σχολεία τους και με τι μέσο.

http://892fm.blogspot.com/2011/12/blog-post_138.html