Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία της ΔΡΑΣΗΣ Εκπαιδευτικών για το σεμινάριο στην Παραμυθιά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Συνάδελφοι
Ο σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Μιχαλάς Κωνσταντίνος, επιλέγοντας μάλλον τη βιωματική μέθοδο καλεί σε υποχρεωτική παρακολούθηση ενός σεμιναρίου στην Παραμυθιά με θέμα: «Εκφοβισμός – Θυματοποίηση στο Σχολείο».
Στην προκειμένη περίπτωση ο εκφοβισμός αφορά εμάς τους εκπαιδευτικούς και τα θύματα είμαστε οι ίδιοι αφού:
Εκφοβιζόμαστε να παραστούμε σ’ ένα σεμινάριο που διεξάγεται πολλά χιλιόμετρα μακριά απ’ τα σχολειά μας και να πληρώσουμε γι’ ακόμα μια φορά οδοιπορικά, σε μια περίοδο που οι μισθοί μας σφαγιάζονται. Μάλιστα με προκλητικό τρόπο ο Σύμβουλος καθιστά υπεύθυνους τους Διευθυντές για τον έλεγχο των παρουσιών των εκπαιδευτικών των σχολείων τους.
Ακόμα είναι απαράδεκτο να διοργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια σε ημέρες κινητοποιήσεων, απεργιών και στάσεων εργασίας, όπως η συγκεκριμένη, (Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου).
Συνάδελφοι, η επιμόρφωση είναι δικαίωμά μας και όχι υποχρέωση. Δεν μπορεί ο κάθε Σύμβουλος να μας θέτει το δίλημμα της συμμετοχής μας με αυταρχικό τρόπο σε σεμινάρια θεωρώντας προφανώς ότι δε συμμετέχουμε σε στάσεις εργασίας, έχουμε όλοι αυτοκίνητα και χρήματα για βενζίνη.
Δε γνωρίζει ο κ. Μιχαλάς ότι πολλοί συνάδελφοί μας ήδη μετακινούνται από μακριά - πληρώνοντας πλέον και διόδια - άλλοι πηγαίνουν σε πολλά σχολεία και πρόσφατα συναδέλφισσά μας άφησε τη ζωή της στην άσφαλτο;
Καταγγέλλουμε την προκλητική αυτή στάση και καλούμε τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στις συγκεκριμένες ενέργειες.
Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε αυτονόητο πως το ΔΣ του Συλλόγου μας θα καλύψει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους με ανάλογη απόφασή του.
ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
http://ekpaideutikoiendrasei.blogspot.com/
http://892fm.blogspot.com/2011/12/blog-post_2811.html