Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Μουσικό έργο 22 και 23/12

e-mail που λάβαμε


Το παναθρώπινο μουσικό έργο ''Η Αποκάλυψη του Ιωάννη''.
Σε ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση του Ηπειρώτη Νίκου Παπακώστα, και σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση του Γιώργος Καραμίχου.
Στις 22 και 23.12.2011, ώρα 21.00', στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 21.00
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
σε ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση
Νίκου Παπακώστα.
Στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 21.00 παρουσιάζεται, για δύο μόνο παραστάσεις, ένα ξεχωριστό έργο, που καταλαμβάνει μία ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια γραμματεία, την "Αποκάλυψη του Ιωάννη", σε ποιητική απόδοση στα σύγχρονα ελληνικά και μουσική του Νίκου Παπακώστα.
Η "Αποκάλυψη του Ιωάννη", ένα πανανθρώπινο έργο που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση, με την ποιητική απόδοση και τη μουσική του Νίκου Παπακώστα, αλλά και τη σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση του Γιώργου Καραμίχου, αποκτά μία νέα, διαφορετική μορφή. Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να αποκτά αυθαίρετες ερμηνείες έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη ελληνικό κοινό, αλλά μέσω της μουσικής, και το παγκόσμιο, αναδεικνύοντας όλη την μοναδικότητά του. Όλη την ξεχωριστή του δύναμη, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του, το θείο μεγαλείο όπως αποκαλύπτεται από τα οράματα και το λόγο του Ιωάννη.
Ο Νίκος Παπακώστας επεδίωξε να κάνει πιο κατανοητό στον αναγνώστη και τον ακροατή ένα εξαιρετικά δύσκολο και μερικές φορές στριφνό και δυσνόητο κείμενο και αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε στη μετάφραση και την ποιητική του απόδοση μια απλή, κατανοητή και χωρίς ακρότητες γλώσσα.
Διάρκεια: 1.40΄
Τιμή εισιτηρίων 12?, ενιαίο
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart