Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στεφάνια και πορείες στα Γιάννενα και στην Ήπειρο για το Πολυτεχνείο

Οι εκδηλώσεις στα Γιάννινα
Στεφάνια, πορείες, συλλαλητήριο και… μουσική για το Πολυτεχνείο
Αύριο στις 11 π.μ. η κατάθεση στεφάνων
Τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την περίφημη εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβριο του 1974.
Η ιστορική αυτή επέτειος, σηματοδοτεί τόσο για όσους βίωσαν από πρώτο χέρι τα γεγονότα της ταραγμένης εκείνης περιόδου, όσο και για αυτούς που τα διδάχθηκαν μέσα από τις σελίδες της ιστορίας, μία κορυφαία στιγμή αγώνα για την υπεράσπιση ιδανικών όπως η ελευθερία και η δημοκρατία.
Ιδιαίτερα δε στις σημερινές κρίσιμες στιγμές, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς αποτελεί αφορμή προβληματισμού για όσα συμβαίνουν γύρω μας, ενώ παράλληλα αφήνει και μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.
Στα Γιάννινα η 38η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα εορταστεί με σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο και ο Δήμος Ιωαννιτών, ενώ δεν θα λείψουν τα συλλαλητήρια και οι πορείες από εργατικά σωματεία και οργανώσεις.

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
Η κορύφωση των εορτασμών θα γίνει με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πολυτεχνείου της οδού Δομπόλη, αύριο, Πέμπτη και ώρα 11 π.μ.. Εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Στο μεταξύ, με αφορμή την επέτειο, σήμερα, Τετάρτη, ώρα 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, με διοργανωτές το Δήμο Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus. Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει ο Φοίβος Παπαδόπουλος. Η διδασκαλία της χορωδίας ανήκει στην Κωνσταντίνα Μήλια. Τραγουδούν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Μιχαηλίδη. Μπουζούκι παίζουν οι Μανώλης Γεωργοστάθης και Άρης Κούκος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αύριο, Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ. με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου το ΠΑΜΕ και τα σωματεία ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο μπροστά από το Δημαρχείο. Σ’ αυτό θα συμμετάσχει, όπως ανακοίνωσε και το τοπικό Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Παράλληλα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιήσει αύριο, ώρα 11 π.μ. συγκέντρωση συμπαράστασης στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», ενώ στις 6 μ.μ. θα κάνει πορεία από την οδό Δομπόλη, με κατεύθυνση προς το κέντρο.

ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Συλλαλητήριο στην Πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσουν αύριο, ώρα 6 μ.μ. φορείς και σωματεία της γειτονικής πόλης. Ανάμεσά τους η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, ο Σύλλογος υπαλλήλων Π. Ε. Θεσπρωτίας, ο Σύλλογος Φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας κ.α..
* * *
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/8455