Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Επεισόδια, συμπλοκές και προσαγωγές στην Πέρδικα!

Με μπάζα έκλεισαν τον δρόμο οι κάτοικοι!
Μετά την απειλή για συλλήψεις επέτρεψαν τελικά στο γεωτρύπανο της ΔΕΠΑ να πάει στην Πέρδικα!
Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας!
Τ ο πρωί της Τετάρτης αιρετοί και πολίτες της Πέρδικας, είχανε στήσει για δεύτερη μέρα μπλόκο στον αγροτικό δρόμο για το Πράπα-Μάλι για να εμποδίσουν το γεωτρύπανο της ΔΕΠΑ, να πραγματοποιήσει 2 γεωτρήσεις ελέγχου στατικότητας του εδάφους, υπερασπιζόμενοι τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του 98% του Δημοψηφίσματος των συμπολιτών τους.

Η ΔΕΠΑ είχε ζητήσει και είχε λάβει την άδεια της Δασικής και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ενώ είχε μαζί της και έγγραφο - απάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας που στην ουσία επέτρεπε τις γεωτρήσεις (Η απάντηση έλεγε ότι δεν χρειάζεται καμία άδεια από τον Δήμο για την πραγματοποίηση των γεωτρήσεων)

Σ τον δρόμο από όπου θα περνούσε το γεωτρύπανο, άγνωστοι είχαν σκάψει τάφρο κατά μήκος του δρόμου και είχαν εναποθέσει μπάζα εμποδίζοντας την διέλευση του οχήματος!

Η ΔΕΠΑ για να εκτελέσει τις εργασίες της ζήτησε την βοήθεια της Εισαγγελίας ενώ στο σημείο βρισκόταν και ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Μετά την διαταγή της κα Εισαγγελέως να ανοιχτεί ο δρόμος και κάτω από την απειλή της σύλληψης, συνεργεία του Δήμου Ηγουμενίτσας απομάκρυναν τα μπάζα και επιδιόρθωσαν τον χωματόδρομο!

Π ολίτες της Πέρδικας βρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας όπου το θέμα συζητήθηκε σε έντονους τόνους εκτός ημερήσιας διάταξης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να παρευρεθούν σύσσωμοι το πρωί της Πέμπτης στις 9.30 στην Πέρδικα για να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους κατοίκους, για την μη εφαρμογή από το Υπουργείο της ομόφωνης απόφασης, του Δ.Σ. που δεν επιτρέπει την διέλευση του αγωγού από τα διοικητικά όρια της Πέρδικας και των Συβότων.

http://892fm.blogspot.com/2011/11/blog-post_6600.html



Επεισόδια, μικροσυμπλοκές και προσαγωγές στην Πέρδικα!
Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας, ο πρόεδρος της κοινότητας και ένας Δ.Σ.
Συνεχίστηκε σήμερα, και μετά το κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, η αντιπαράθεση κατοίκων της Πέρδικας και φορέων του Δήμου.
Προσπάθησαν να σταματήσουν τις εργασίες του γεωτρύπανου, κάτι που κατάφεραν έστω και προσωρινά.
Πριν από λίγο η Αστυνομικής Διεύθυνση Θεσπρωτίας προσήγαγε 4 άτομα για παρεμπόδιση των συγκοινωνιών, μετά την εντολή της εισαγγελέως Θεσπρωτίας.
Ανάμεσά τους ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Σπύρος Κώστας, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Πέρδικας Σπύρος Ζωγράφος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ντάγκας και το μέλος της κίνησης πολιτών Κώστας Ντούρος.

http://892fm.blogspot.com/2011/11/blog-post_4336.html