Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Προς οριστικό κλείσιμο το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Προς οριστικό κλείσιμο το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Ηπείρου για να αποφασίσει τον... "Χωροταξικό εξορθολογισμό" του ΤΕΙ Ηπείρου (σύμφωνα με τις σχετικές επιστολές της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Διαμαντοπούλου).
Θα έχει προηγηθεί, την προηγούμενη ημέρα συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Hπείρου, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα.
Τίποτα καλό, δεν αναμένεται να προκύψει για το παράρτημα της Ηγουμενίτσας, από τις συνεδριάσεις αυτές... αφού όπως (εδώ και χρόνια) φαίνεται, είναι ειλημμένη η απόφαση της Διοίκησης του ΤΕΙ για οριστικό κλείσιμο του παραρτήματος της Ηγουμενίτσας.
Μάλιστα την... απόφασή του αυτή ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Γκίκας, εκφράζει με δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα σε ΜΜΕ της Άρτας ξεκαθαρίζοντας πως: "από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, τμήματα του ΤΕΙ θα λειτουργούν μόνο στην Άρτα, Πρέβεζα και Ιωάννινα".
Άλλωστε, όπως Αρτινά ΜΜΕ σε δημοσιεύματα τους επισημαίνουν "ο κ. Γκίκας επιμένει στις τρεις προτάσεις που η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου έχει κάνει εδώ και χρόνια προς το υπουργείο για την χωροταξική αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ηπείρου".
Η πιο πρόσφατη δε, από αυτές τις προτάσεις, που κατατέθηκε (και καταψηφίστηκε με ψήφους υπέρ μόλις 5, στους 40) στη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ τον Ιούνιο και βρίσκεται ακόμα και σήμερα αναρτημένη στην σελίδα του ιδρύματος υπό τον Τίτλο "Πρόταση του Προέδρου για να καταστεί το ΤΕΙ Ηπείρου Ενιαία Ακαδημαϊκή Κοινότητα", προβλέπει τμήματα μόνο στην Άρτα, ενώ ουσιαστικά κλείνει και το μοναδικό "ζωντανό" τμήμα της Ηγουμενίτσας, το Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών.
Να υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με τις επιστολές της, η κ. Διαμαντοπούλου ζητά από τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων να αποφασίσουν ποια τμήματα με ίδιο γνωστικό αντικείμενο θα λειτουργήσουν μεταξύ όσων υπάρχουν σήμερα στην χώρα.
Μια απόφαση που η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου ζητά με επιστολή της προς τις Διοικήσεις να κατατεθεί στο υπουργείο έως τις 10 Δεκεμβρίου. Στην σχετική διαδικασία το ΤΕΙ Ηπείρου μπαίνει για δυο τμήματα που βρίσκονται στην Ηγουμενίτσα: Ιχθυοκομίας – Αλιείας και Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να αποφασιστεί πιο από τα τρία που υπάρχουν συνολικά (τα άλλα δυο είναι σε ΤΕΙ Μεσολογγίου και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) θα κλείσουν αφού μόνο ένα τονίζει η υπουργός στην επιστολή της ότι θα παραμείνει.
Να σημειωθεί ότι στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης το Παράρτημα της Ηγουμενίτσας έχει μόλις 1 ψήφο, σε σύνολο 40
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/11/blog-post_5699.html




Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας!
Έντονα αντέδρασε το Δημοτικό Συμβούλιο στις προθέσεις (ή μήπως α πόφαση;) της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα της Υπουργού Παιδείας, που είναι και όνειρο ζωής του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου, για κλείσιμο του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας.
Αντίθετα το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί το Υπουργείο να διατηρήσει δύο Τμήματα και μάλιστα αναβαθμισμένα.
Βέβαια, το θέμα δεν είναι να αρκεστούμε στην έκδοση ενός ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
Με κάτι τέτοια δεν ιδρώνει το αυτί της Υπουργού.
Απαιτείται συνεχής πίεση με άμεσες επαφές και πειστική επιχειρηματολογία.
Κυρίως δε, απαιτείται ειδική εκστρατεία αντιμετώπισης του «πάθους», εναντίον της Θεσπρωτίας του Προέδρου Γρηγόρη Γκίκα, επειδή ο τύπος αυτός προβαίνει σε ύπουλες ενέργειες μη προβλέψιμες.
http://892fm.blogspot.com/2011/11/blog-post_7037.html