Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την τρομοκρατική επιχείρηση ενάντια στην Πέρδικα

Τρομοκρατική επιχείρηση ΜΑΤ-Αστυνομίας ενάντια στους κατοίκους της Πέρδικας που αντιστέκονται στη διέλευση αγωγού φυσικού αερίου


Τρείς μέρες τώρα (Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 22-23-24 Νοεμβ.) ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ και Αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα, έχουν εξαπολύσει τρομοκρατική επιχείρηση ενάντια στους κατοίκους της Πέρδικας, που αντιστέκονται στη διέλευση αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή τους (γεγονότα που θυμίζουν ανάλογη ακριβώς επιχείρηση, πριν από λίγα χρόνια στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς).
Οι κάτοικοι της Πέρδικας, με τους αιρετούς του χωριού Αντιδήμαρχο, Πρόεδρο-Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας και την Κίνηση Πολιτών, προσπάθησαν να μην πραγματοποιήσει γεωλογικές έρευνες το μισθωμένο από την ΔΕΠΑ γεωτρύπανο, υπερασπίζοντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και του 98% των συγχωριανών, όπως αυτοί είχανε εκφραστεί με σχετικό δημοψήφισμα για μη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, το απόγευμα της Τετάρτης, αποκαλύφθηκε ότι η ΔΕΠΑ είχε το «πράσινο φώς» για τις έρευνες από τον Δήμαρχο, που γνώριζε την όλη υπόθεση, αφού σε σχετικό αίτημα της Εταιρείας προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για χορήγηση άδειας για την πραγματοποίηση των ερευνών, απάντησε ότι δεν απαιτείται άδεια του Δήμου!
Κάτω από την παρουσία αρκετών Περδικιωτών, το Δ. Σ. επιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφασή του για μη διέλευση αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή τους και αποφάσισε να συμμετάσχει σύσσωμο την Πέμπτη, στη κινητοποίηση των κατοίκων, για να σταματήσει το γεωτρύπανο της ΔΕΠΑ.
Την Πέμπτη το πρωί ο δήμαρχος μετά από μια χλιαρή, σύντομη παρουσία στο χώρο του έργου, «ήλθε, είδε και απήλθε».
Οι εργασίες, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, συνεχίστηκαν, με την παρουσία εισαγγελέα και της Αστυνομίας που «έκανε πλάτες» στον εργολάβο, ενώ απείλησε τους κατοίκους με συλλήψεις, πήρε στοιχεία οχημάτων και κατοίκων, απώθησε με τη βία νεολαίους του χωριού που είχαν ξαπλώσει στο δρόμο και κράτησε για αρκετή ώρα τον Αντιδήμαρχο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών, σχηματίζοντας σε βάρος τους σχετική δικογραφία.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την τρομοκρατική επιχείρηση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, που για μια άλλη φορά, με κυβερνητικές εντολές, στάθηκαν απέναντι στον «εχθρό λαό», στο πλευρό μιας εταιρίας, πρώτης στη λίστα για αποκρατικοποίηση, που σκοπό έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων, να τους διασπάσουν, να υπονομεύσουν τον αγώνα του και να περάσουν τα σχέδια της ΔΕΠΑ.ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον υπονομευτικό ρόλο του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας, που παίζει σταθερά το ρόλο «Δούρειου ίππου» στον αγώνα των κατοίκων.
Ο αγωγός Φ.Α. στην Πέρδικα, τα Ασφαλτικά στη Λωρίδα Σαγιάδας, ο ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι, το απειλούμενο έγκλημα στη «Γωνιά», σε συνδυασμό με την πολιτική της φτώχειας της ανεργίας και της τρομοκρατίας, διαμορφώνουν μια ζοφερή κατάσταση για τον λαό και τον τόπο, που απαιτεί τον συντονισμένο και ενιαίο αγώνα όλων των κατοίκων, για να αποτραπεί το έγκλημα που σχεδιάζουν για την περιοχή και για να ανατραπούν όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές.
Μ-Λ ΚΚΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
http://892fm.blogspot.com/2011/11/blog-post_8240.html