Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Ενωση Ηπειρωτών Περιστερίου δεξιώθηκε τα χορευτικά της τμήματα

e-mail που λάβαμε



ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «Ο ΠΥΡΡΟΣ»
Νέδοντος 11 & Αλίκης, 12134 Περιστέρι
Τηλ. / Fax: 210 57.37.310
E-mail: info@eniper.gr
Περιστέρι 13 - 11 - 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΔΕΞΙΩΘΗΚΕ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, με πρωτοβουλία του και φροντίδα της συντονίστριας των Χορευτικών Τμημάτων κας Έφης Τασούλα, παρέθεσε το απόγευμα της 12/11/2011 δεξίωση προς τιμή των χορευτικών της τμημάτων και των δασκάλων τους κ.κ. Νίκου Παπαδιώτη και Βαγγέλη Κουτσοπάνου, για την εξαιρετική προσφορά τους στη λαϊκή μας παράδοση και στον τοπικό μας πολιτισμό.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσής μας κ. Χρήστος Παπακίτσος, καλωσορίζοντας τα χορευτικά (ενήλικων, νέων και παιδιών), μεταξύ άλλων είπε:

«Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου σας καλωσορίζει στην αποψινή οικογενειακή μας εκδήλωση και σας ευχαριστεί θερμώς για την αθρόα προσέλευσή σας.
Τούτη η εκδήλωση, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας, μπορεί να φαίνεται λιτή, όμως είναι πολύ πλούσια σε συναισθήματα αγάπης, αλληλοσεβασμού, εκτίμησης και αναγνώρισης της προσφοράς σας.
Με τη φωνή σας, το χορό σας, την κίνηση, τη χάρη και τη λάμψη των προσώπων σας ενσαρκώνετε το σφρίγος, τη ζωντάνια και τη δράση της Ένωσής μας.
Εσείς αναβιώνετε, επικαιροποιείτε και μεταλαμπαδεύετε στις νέες γενιές τη λαϊκή μας παράδοση, τον τοπικό μας, εν γένει, πολιτισμό. Το πολυπληθές παιδικό τμήμα, παιδιά των περισσοτέρων από εσάς, εγγυάται τη συνέχεια και το αναλλοίωτο της λαϊκής μας παράδοσης και ρίχνει ελπιδοφόρο φως στο θολό και αβέβαιο παρόν.
Η προσφορά σας είναι, στ’ αλήθεια, εθνική. Μας κρατάει δεμένους σφιχτά με τις ρίζες μας. Πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς, χορεύτριες και χορευτές, μικρούς και μεγάλους, αλλά και στους εξαιρετικούς δασκάλους σας.
Η σημερινή χορευτική βραδιά ας θεωρηθεί σαν πρόβα, σαν προθέρμανση για την εμφάνισή σας στη μεγάλη χοροεσπερίδα της Ένωσής μας, που θα γίνει στις 10/12/2011. στο Περιστέρι, στο Κέντρο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ.
…………
Σας ευχαριστούμε. Καλή σας διασκέδαση».

Ακολούθησε προσφορά εκλεκτών παραδοσιακών μεζέδων και ποτών και, αφού δημιουργήθηκε το κατάλληλο κλίμα, απολαύσαμε τις απαράμιλλες χορευτικές δυνατότητες όλων των τμημάτων στους παραδοσιακούς χορούς.
Το όλο πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και με λαϊκά τραγούδια και χορούς υπό τους ήχους ερασιτεχνικής λαϊκής ορχήστρας, που ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που ευγενώς μας επιφύλαξαν μέλη και φίλοι της Ένωσής μας.

Το σχεδόν αυθόρμητο αυτό ζεστό οικογενειακό γλέντι των χορευτικών μας τμημάτων είχε καταπληκτική επιτυχία και κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Βασίλειος Τζούμας Πέτρος Σιαμάντης