Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πανηπειρωτική κινητοποίηση στα Γιάννενα από το ΠΑΜΕ ενάντια στο ξεπούλημα της "Δωδώνης"

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗΣ»
Αγώνας άμεσα συνδεδεμένος με τη διατροφή του λαού
Ολοι στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι
Αμεσα συνδεδεμένο με τη δυνατότητα του λαού να τρέφεται με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα είναι το συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ, την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από τη ΔΩΔΩΝΗ, ενάντια στο ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας. Στον πυρήνα της πλούσιας παρέμβασης και έντονης δραστηριότητας των αγωνιστικών δυνάμεων, που μπαίνουν στην τελική ευθεία, μια ακόμη βασική πτυχή των συνεπειών από το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ σχετίζεται με το λαϊκό εισόδημα και τη διατροφή του λαού. Χαμένοι από μια τέτοια εξέλιξη μαζί με τους αγρότες θα είναι και οι εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Γι' αυτό και τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία και οι φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο. Προβάλλοντας ως αδήριτη ανάγκη την κοινή δράση με τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους το κοινό μέτωπο απέναντι στα ντόπια και ξένα μονοπώλια που εποφθαλμιούν τη ΔΩΔΩΝΗ. Απέναντι στην πολιτική που γεννά αυξήσεις στα προϊόντα, καταδικάζει τους εργαζόμενους στην πείνα με το πάγωμα των μισθών και τις απολύσεις, τους μικρούς αγρότες στο ξεκλήρισμα, τους επαγγελματοβιοτέχνες σε λουκέτα.
Κοινή δράση και πάλη ώστε τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων όπως η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ΠΙΝΔΟΣ και ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, στις οποίες παράγεται το 50% της εγχώριας πτηνοτροφικής παραγωγής, τα εργοστάσια εμφιαλώσεως νερού ΒΙΚΟΣ και ΖΑΓΟΡΙ, να γίνουν κρατική λαϊκή ιδιοκτησία για προϊόντα ποιοτικά ανώτερα, σε φθηνή τιμή, έτσι ώστε ο λαός να ξέρει τι καταναλώνει, με τι τρέφεται. Γιατί η διατροφή πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Η σύγχρονη ανάγκη για υγιεινή και επαρκή διατροφή, μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας, της λαϊκής εξουσίας. Η διατροφή των λαϊκών στρωμάτων είναι άρρηκτα δεμένη με την ύπαρξη εγχώριας αγροτικής παραγωγής, φτηνών και υγιεινών τροφίμων. Θα μπορούσε ο λαός να αγοράζει φτηνά και υγιεινά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αν τον τομέα τροφίμων δεν τον διαφέντευαν τα μονοπώλια, αλλά ήταν ιδιοκτησία όλης της κοινωνίας. Οπου η μεγάλη παραγωγή και η γη θα ήταν κοινωνική ιδιοκτησία, δηλαδή λαϊκή περιουσία, και δίπλα της θα ήταν οργανωμένος ο παραγωγικός συνεταιρισμός. Οι νόμοι του κέρδους δεν εγγυώνται ποιοτικά και φτηνά αγροτικά προϊόντα για το λαό, ούτε για την υγεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, γενικότερα. Η χώρα μας θα μπορούσε να έχει αυτάρκεια σε τρόφιμα και να μην εισάγει. Να, γιατί ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν αφορά μόνο τη φτωχή αγροτιά, αλλά είναι υπόθεση και όλων των εργαζομένων, του λαού της περιοχής.
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=4/11/2011&id=13764&pageNo=15&direction=1