Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων για τα έκτροπα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Καταγγέλλουμε στο λαό και στη νεολαία της πόλης μας, την βίαιη επίθεση ομάδας αναρχοαυτόνομων και την συμπλοκή που έγινε με δυνάμεις του ΜΑΣ-ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 26/10 έξω από την πόρτα του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι δύο συνδικαλιστών οικοδόμων, προέδρων Εργατικού Κέντρου και Σωματείου Οικοδόμων.
Η συμπλοκή ήρθε ως αποτέλεσμα υβριστικών χαρακτηρισμών και επιθέσεων εναντίον φοιτητών του ΜΑΣ στο χώρο των ΤΕΙ και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών, την οποία όχι μόνο παρακολουθούσαν, αλλά και ενεπλάκησαν και άτομα που δεν ανήκουν στο σύλλογο (και από τις δυο πλευρές), με αποτέλεσμα να την διαλύσουν!
Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν καμιά σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες της νεολαίας. Στρέφονται εναντίον του ίδιου του κινήματος, εξυπηρετούν και αναπαράγουν τις διασπαστικές τακτικές, τόσο αυτών που θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να «καθαρίζουν» με τραμπούκικο τρόπο στο όνομα των φοιτητών, όσο και εκείνων που θεωρούν το κίνημα ιδιοκτησία τους και όλους τους άλλους προβοκάτορες!
Αρκετά υπόφερε ο λαός και η νεολαία της πόλης μας από τις λογικές και πρακτικές των χωριστών πλατειών, των αποκλεισμών από μικρόφωνα, των «αλυσίδων» σε συγκεντρώσεις, των απαγορεύσεων εκδηλώσεων στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, όσων εργαζόμενων δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ κλπ.
Αν νομίζουν ότι θα μεταφέρουν τις αθλιότητες των βίαιων συγκρούσεων της πλατείας Συντάγματος στη δεύτερη μέρα της μεγαλειώδους 48ωρης απεργίας, είναι γελασμένοι.
Ο λαός και η νεολαία της πόλης μας θα υπερασπιστούν τόσο τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων τους, όσο και το δικαίωμα της αντιπαράθεσης με πολιτικά και όχι «στρατιωτικά» μέσα.
Η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων» οι πολιτικές δυνάμεις και οι ανένταχτοι αγωνιστές που την στηρίζουν, που με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, μέσα από ανακοινώσεις και ψηφίσματα, προσπαθούν συκοφαντικά και με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης, να την εμπλέξουν στην όλη υπόθεση, δηλώνει ότι καμιά σχέση δεν έχει με αυτήν, απεναντίας διαχωρίζει τη θέση της από τέτοιες πρακτικές και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απομονώσουν αυτούς που τις εφαρμόζουν.
Ηγουμενίτσα 29-10-2011
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

http://892fm.blogspot.com/2011/10/blog-post_5472.html