Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

H πιο μεγάλη πορεία δημοσίων υπαλλήλων

Χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων σε οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου πλημμύρισαν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη την Αθήνα αλλά και πόλεις της περιφέρειας.
Στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο, έκλεισαν μεγάλα εργοστάσια και πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο 2.500 εργαζομένων με μεγάλη συμμετοχή στο μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων. Μετά από πορεία στους δρόμους της πόλης, η διαδήλωση κατέληξε στο ΕΚΙ όπου έγινε συντονιστικό των πρωτοβάθμιων με πρωτοβουλία του συντονιστικού των καταλήψεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητές με μαζικότατο μπλοκ κατειλημμένων σχολών, μαθητές από τις καταλήψεις στα γυμνάσια και λύκεια της πόλης (26 σχολεία είναι κατειλημμένα στον Νομό Ιωαννινων), πρωτοβάθμια σωματεία, όπως Δωδώνης, Πράκτικερ, Σωματείο Μετάλλου, ΕΛΜΕ, διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.α. Το ΠΑΜΕ με 700 άτομα συγκεντρώθηκε μπροστά από το δημαρχείο και πορεύτηκε όπως πάντα εντελώς ξεχωριστά.
Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου, το οποίο συμμετείχε μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Ακολούθησε δυναμική και μαζική πορεία που κατέληξε σε κατάληψη της ΔΕΗ.
Στην Άρτα, τον τόνο τον έδωσαν οι μαθητές και εργαζόμενοι του Δημοσίου, οι οποίοι ξεκίνησαν πορεία από το Εργατικό Κέντρο.
Στην Ηγουμενίτσα, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα πορεύτηκε μαζί με μαθητές στο κέντρο της πόλης.
Στην Λευκάδα, πρωτοβουλία εργαζομένων άνοιξε πανό και μοίρασε προκηρύξεις στο κέντρο της πόλης.
Να σημειωθεί ότι τα ΕΚ Άρτας Θεσπρωτίας και Λευκάδας, που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, δεν προκήρυξαν απεργία στον ιδιωτικό τομέα.
Στην Κέρκυρα προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία από το Εργατικό Κέντρο και 1.200 εργαζόμενοι από όλες τις συγκεντρώσεις πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, με τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς να στηρίζουν τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τα λύκεια.
εφημερίδα ΠΡΙΝ 9/10/2011