Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας για τα επεισόδια

Ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας για τα επεισόδια
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, με αφορμή διάφορα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στο χώρο του ΤΕΙ, αλλά και κάποιες Ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί και έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι υποχρεωμένο τόσο να καταδικάσει συγκεκριμένες αντιδημοκρατικές πρακτικές όσο και να προβεί στην αποκατάσταση της αλήθειας.
Καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο την βίαιη επίθεση των δυνάμεων από το χώρο «Κελί της Ελευθερίας» και τις συμπλοκές που έγιναν με δυνάμεις του ΜΑΣ-ΠΑΜΕ.
Διαχωρίζει τη στάση του από την αντιδημοκρατική πρακτική του χώρου «Κελί της Ελευθερίας», πρακτική που εκτός των άλλων οδήγησε στη διάλυση μίας Γ. Σ.και στην παρολίγο διάλυση μιας άλλης και συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό του φοιτητικού κινήματος της Σχολής μας. Ο τρόπος αυτός της αντιπαράθεσης δεν έχει καμιά σχέση και είναι ξένος με τις πρακτικές και τη δράση του δημοκρατικού φοιτητικού κινήματος, υπονομεύει δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και επιχειρεί να λύσει με «στρατιωτικό» τρόπο πολιτικά ζητήματα που λύνονται με τη μέθοδο της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Σε τελευταία ανάλυση διευκολύνει τις δυνάμεις του συστήματος και της κυβέρνησης και αποπροσανατολίζει το κίνημα από τον αγώνα που πρέπει να δώσει στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση.
Καταδικάζει ταυτόχρονα την διασπαστική τακτική και τα «κορδόνια-αλυσίδες» του ΠΑΜΕ στην πρόσφατη απεργία της 19-20 Οκτώβρη, στην Αθήνα, σε άλλες πόλεις της χώρας αλλά και στην πόλη μας, που μπροστά στη θέληση του λαού και της νεολαίας να διαδηλώσει ενωτικά, έστησε και εδώ «κορδόνια-αλυσίδες» για να δημιουργήσει «υγειονομική ζώνη» και δεν έδωσε τον λόγο σε κανένα άλλον εκπρόσωπο φορέα την δυνατότητα να χαιρετίσει το συλλαλητήριο ( τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κλπ).
Πιο έντονα φάνηκε η πρακτική τους την Πέμπτη 20/10 στην Αθήνα έχοντας πλάτη την Βουλή και μέτωπο τους διαδηλωτές,πρακτική που φανερώνει και την στάση που θέλει να έχει το ΚΚΕ μες το κίνημα. Αυτή ακριβώς η τακτική των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι που τροφοδοτεί αυτές τις απαράδεκτες επιθέσεις των κάθε λογής προβοκατόρων ή αναρχοαυτόνομων. Η τακτική των τελευταίων και αυτή του ΠΑΜΕ λειτουργούν στη βάση της αρχής των συγκοινωνούντων δοχείων που αλληλοτροφοδοτούνται. Προφανώς το ΚΚΕ ευρισκόμενο σε δύσκολη θέση από την τακτική που ακολουθεί, προσπαθεί με την λάσπη και την συκοφαντία να διασπάσει και να υπονομεύσει την ανάπτυξη ενός μαζικού, ενιαίου εργατολαϊκού-νεολαιίστικου κινήματος.
Καταγγέλλει σαν ανυπόστατο ψεύδος και διαψεύδει κατηγορηματικά αυτό που αναφέρεται σε Ανακοίνωση του ΚΚΕ ότι οι δυνάμεις της "Πρωτοβουλίας Φοιτητών ( Μ-Λ ΚΚΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ)", συνέπραξαν στην αντιΚΚΕ επίθεση εναντίον φοιτητών του ΜΑΣ. Πρόκειται για αντιστροφή της πραγματικότητας γιατί συνέβη ακριβώς το αντίθετο, αφού οι δυνάμεις τις Πρωτοβουλίας Φοιτητών ήταν αυτές που αντιστάθηκαν στις πρακτικές αυτές, καταγγέλλοντας τες μέσα στη Γ.Σ και προσπαθώντας να τις αποτρέψει με σκοπό την προστασία τών οργάνων του Φοιτητικού Συλλόγου ( γενική συνέλευση).
Ο χώρος της Πρωτοβουλίας Φοιτητών δεν υποκινείται από κανέναν αλλά είναι ένας ανεξάρτητος, αγωνιστικός χώρος των φοιτητών, όπου εκφράζονται διάφορες πολιτικές απόψεις αλλά και που υπάρχουν πάρα πολλοί ανένταχτοι προοδευτικοί φοιτητές.
Το Δ.Σ. δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα περιφρουρήσει το χώρο του ΤΕΙ και του φοιτητικού κινήματος από τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές με κάθε δημοκρατικό τρόπο, με την μαζική παρουσία και δράση όλων των συναδέλφων.
Καλούμε τους φοιτητές και τους φορείς να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές και να απομονώσουν αυτούς που τις εφαρμόζουν.
http://protovouliaf.blogspot.com/2011/10/blog-post.html