Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Παρά την απόφαση του κατοχικού υπουργείου της τρόϊκα, οι μαθητές θα παρελάσουν, αλλά με μαύρα περιβραχιόνια!

Παρά την απόφαση του Υπουργείου για «κόψιμο» των υπό κατάληψη, κανονικά θα παρελάσουν τα σχολεία της Ηπείρου!!! Αλλά οι μαθητές θα παρελάσουν με μαύρα περιβραχιόνια!!!

Δεν θα συμμετάσχουν εφέτος στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου όσα σχολεία βρίσκονταν σε καταλήψεις για περισσότερες από τέσσερις ημέρες είπε η ανθελληνική κατοχική κυβέρνηση.
Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του τροϊκανού κατοχικού "υπουργείου" "Παιδείας", που διαβιβάστηκε σε όσα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη, σαν τιμωρία των απείθαρχων μαθητών, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, δήθεν για να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν το τελευταίο διάστημα, στην ουσία γιατί έχουν εντολές να καταργήσουν τις εθνικές επαιτίους της Ελλάδας.
Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει πάντως ότι τα συγκεκριμένα σχολεία μπορούν να συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις, μόνο εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης και έπειτα από απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Έτσι η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Φιλιώ Νόκα Ζαράχη έκανε χρήση της διευκρίνησης αυτής και αποφάσισε πως για την Ήπειρο τα σχολεία που είχαν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα το κάνουν κανονικά, άσχετα αν βρισκόταν υπό κατάληψη για περισσότερες από τέσσερις μέρες.
Όπως τονίζει η κ. Νόκα η απόφαση αυτή η οποία εστάλη σε όλες τις σχολικές μονάδες και τους δήμους πάρθηκε με γνώμονα την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, προσθέτοντας πως σε ότι αφορά το ζήτημα των χαμένων διδακτικών ωρών οι πρόβες των μαθητών μπορούν να διεξαχθούν κατά την ώρα της γυμναστικής και να μην δημιουργηθεί έτσι περαιτέρω πρόβλημα.
Σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος βέβαια, έχει παρθεί απόφαση από τους μαθητές να παρελάσουν με μαύρα περιβραχιόνια, καθώς επίσης και να στρέψουν αλλού το βλέμα μπροστά από τους επίσημους κυβερνητικούς εκπροσώπους της τρόϊκα σε κάθε περιοχή!
http://892fm.blogspot.com/2011/10/blog-post_1266.html

Οι καταλήψεις, η παρέλαση και
το ΟΧΙ των μαθητών
Οι μαθητές λένε ΝΑΙ στην παρέλαση
Θα πουν, όμως, ΟΧΙ στους εκπροσώπους μιας πολιτείας που τους εμπαίζει.
Στη φετινή παρέλαση κανείς μαθητής δε θα γυρίσει το κεφάλι του στους επισήμους. Θα παρελάσουν όλοι με μαύρα περιβραχιόνια, ένδειξη πένθους για την ξένη κατοχή της Ελλάδας από την τρόϊκα.
Θα τους γυρίσουν την πλάτη.
Θα τιμήσουν (με τη συμμετοχή τους) το συμβολισμό της παρέλασης, θα συνταχθούν πίσω από τη Σημαία, αλλά θα γυρίσουν το κεφάλι αριστερά, αντίθετα από τους επισήμους. Θα χαιρετίσουν τους γονείς τους, που πλήρωσαν για τα βιβλία τους αλλά αυτά δεν έφτασαν, ακόμα στο σχολείο. Θα χαιρετίσουν τούς παππούδες τους, που παρά τη μειωμένη σύνταξη τους συνεισφέρουν ακόμα για τα έξοδα της “Δωρεάν” Παιδείας τους. Αυτοί, τουλάχιστον, το αξίζουν.
Θέλουν να γυρίσουν την πλάτη τους σε ό,τι τους έφερε μέχρι εδώ και θα απαξιώσουν, όσους συστηματικά τους απαξιώνουν. Θα τους δείξουν, ότι το αύριο δε θα έχει καμία επιείκεια για τους πολιτικούς, ή τους πολιτικάντηδες, του δικομματισμού, που οδήγησαν σε τούτα τα αδιέξοδα τις τοπικές κοινωνίες αλλά και όλη την επικράτεια.
Θέλουν να γυρίσουν το κεφάλι τους και να χειροκροτηθούν από γονείς και παππούδες.
Θέλουν να δείξουν ότι οι Έλληνες για άλλη μια φορά, στα δύσκολα, θα βρεθούν ενωμένοι



ΟΧΙ
‎"Όχι" σημαίνει αντίσταση. Ενωνόμαστε κάτω από αυτό το μήνυμα. Ενάμιση χρόνο τώρα, βουλιάζουμε ως χώρα, εξαιτίας των επιλογών κυβέρνησης και τρόικας. Δεν θέλουμε άλλη δήθεν σωτηρία. Κρεμάμε όλοι στα μπαλκόνια μας ένα λευκό πανί που να γράφει ΟΧΙ, ξεκινώντας αυτή την Δευτέρα, με κορύφωση την 28η Οκτωβρίου και για όσο χρειαστεί λέμε ένα νέο ΟΧΙ.
Παρακαλούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές και όποιος άλλος συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια σε ενδειξη πένθους για την κατοχή της χώρας από την τρόϊκα, και όταν έρθει η ώρα των επισήμων, να στρέψουν τα κεφάλια προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σταματήσουν μπροστά τους με γυρισμένη την πλάτη. Η νεολαία της χώρας την ημέρα του μεγάλου «ΟΧΙ» δεν θα χαιρετίσει ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Διαδώστε το!