Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Να καταργηθεί η αντιδραστική συνθήκη της Μπολόνια για τους φοιτητές

Nα καταργηθεί...
Βασικός στόχος της κυβέρνησης και των συνεργατών της είναι η εναρμόνιση των ΑΕΙ και ΤΕΙ με μία οικονομία που βρίσκεται σε κρίση.
Απο τις αρχές του '90 είχε ξεκινήσει η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της παιδείας (συνθήκη Μπολόνια) μετέπειτα με το άρθρο 16 και το νομοσχέδιο Γιαννάκου με αποκορύφωμα την ψήφιση αυτού του "εκτρώματος" της Διαμαντοπούλου που μέλλει να είναι η ταφόπλακα της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Μέσα από αυτό γίνεται φανερό πως η κυβέρνηση επιδιώκει την άντληση όσων περισσότερων πόρων μπορεί μέσα από την παιδεία και όχι μόνο,με αποτέλεσμα την αφαίμαξη της εργατικής τάξης και των φοιτητών.
Όπως και το 2006 όπου το φοιτητικό κίνημα αντιμετώπισε νικηφόρα την επίθεση της τότε κυβέρνησης προς το δημόσιο χαρακτήρα αλλά και την επίθεση προς ις ακαδημα'ι'κές- δημοκρατικές ελευθερίες(άσυλο) έτσι και τώρα πρέπει να παλέψει ενωμένο ενάντια σε ένα νόμο που εχει ήδη ψηφιστεί,το οποίο αποτελεί τη ταφόπλακα του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων καθώς και των ελευθεριών που πηγαζουν από αυτό.
Επιπρόσθετα,αυτός ο νόμος ακολούθησε τη γενικευμένη επίθεση σε όλο το φάσμα της εργασίας,τις περικοπές καθώς και στο χτύπημα του βιοτικού επιπέδου.
Στα τέλη λοιπόν του Αυγούστου του 2011 ψηφίστηκε ο νόμος με τη συνέναιση της πλειονότητας της βούλης(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ).Με αυτή λοιπόν τη κίνηση φάνηκε εξ'αρχής η διάθεση τους να πιάσουν στον ύπνο το φοιτητικό κίνημα,όμως τα αντανακλαστίκα του ήταν καλύτερα από αυτά που περίμεναν η κυβέρνηση και οι συνεργάτες τους.
Συγκεκριμένα ο νόμος αυτός:
***YΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
***ΕΓΕΙΡΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
***ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
***ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ,ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
***ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
***ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ
***ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΕΞ'ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΑΣΥΛΟ(ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ'' ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ)
Είναι αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα ευρύ πανεπιστημιακό μέτωπο με κοινωνικές συμμαχίες και βαθιές ρίζες στους εργασιακούς χώρους και τους τόπους που ζεί και σπουδάζει η νεολαία.Το φοιτητικό κίνημα οφείλει από τώρα να οργανώσει τη πάλη του,που πρέπει να έχει αποφασιστικό και παρατεταμένο χαρακτήρα.
ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!
ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΜΦΟΙΤΗΤΙΚΗ-ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΑΛΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑ'Ι'ΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
http://protovouliaf.blogspot.com/2011/10/n.html