Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Επίθεση "αναρχικών" ενάντια στην Επιτροπή Αγώνα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Επίθεση "αναρχικών" κατά μελλών της ΚΝΕ και του ΜΑΣ μέσα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας καταγγέλει το ΚΚΕ Θεσπρωτίας!
Έφτασαν μέχρι έξω από το σπίτι του γραμματέα της οργάνωσης του ΠΑΜΕ στην Θεσπρωτία!

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό την προβοκατόρικη επίθεση που έγινε στις 24/10 εναντίον μελλών της ΚΝΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τα μέλη της «αναρχοαυτόνομης» ομάδας «ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» στο ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με σκοπό την τρομοκράτηση των σπουδαστών που συσπειρώνονται στην επιτροπή αγώνα που έχει δημιουργηθεί.
Η επίθεση ξεκίνησε φραστικά αποκαλώντας τα μέλη της ΚΝΕ και του ΜΑΣ «ρουφιάνους», «ψεύτες» κ.α. και συνεχίστηκε με τραμπουκισμούς εναντίον τους καθώς και απειλές για την σωματική ακεραιότητα και την ζωή τους.
Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΜΑΣ αποχώρησαν από τον χώρο για να μην δοθεί συνέχεια.
Στην συνέχεια της γενικής συνέλευσης αυτή η άθλια ομάδα αναρχοαυτόνομων όπως αποκαλούν τους εαυτούς τους, μαζί με την άλλη παράταξη που δρα στο ΤΕΙ την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (ΜΛ-ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με τόνους λάσπης και ψεμάτων, προσπάθησαν να δυναμώσουν την αντίΚΚΕ, αντιΜΑΣ, στάση τους λέγοντας πως «στην Ηγουμενίτσα τα ΚΝΑΤ τελείωσαν», «έξω από την συνέλευση πρέπει να τους απομονώσουμε, να τους βρίζουμε και ότι άλλο θέλει ο καθένας» και «να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν ξανά μέρος σε γενική συνέλευση του συλλόγου».
Να θυμίσουμε πως η παράταξη που στηρίζει το ΜΑΣ η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. εκπροσωπείται στο ΔΣ του συλλόγου με δύο έδρες.
Είναι γνωστή η δράση αυτών των ομάδων στο κίνημα και τι στόχο έχει, άλλωστε αυτό φάνηκε και στην τελευταία απεργιακή μάχη στις 19 και 20/10 όπου έγινε η δολοφονική και οργανωμένη επίθεση απέναντι στο ΠΑΜΕ.
Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η εργοδοσία με τους εκφοβισμούς, τα εκβιαστικά διλήμματα, την τρομοκρατία και την κρατική καταστολή, προσπάθησαν να το κάνουν αυτές οι άθλιες κρατικές και παρακρατικές ομάδες που ονομάζονται αναρχοαυτόνομοι ή φασιστοειδή.
Ο στόχος τους, που ήταν η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση να διαλυθεί, δεν πέτυχε. Ούτε ένας διαδηλωτής δεν αποχώρησε.
Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη.
Με ανώνυμες απειλές μέσα από site, με επιθέσεις σε γραφεία του ΚΚΕ και τραμπουκισμούς προσπαθούν μάταια να εκφοβίσουν μέλη και στελέχη της ΚΝΕ.
Τέτοια προσπάθεια ήταν και το να γράψουν αντικομουνιστικά συνθήματα έξω από το σπίτι του μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ Δημήτρη Βιτάλη, και να πετάξουν σκισμένα πανό του ΠΑΜΕ έξω από το σπίτι του γραμματέα της οργάνωσης Θεσπρωτίας.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν πάντα στο στόχαστρο των κάθε λογής μηχανισμών που υπηρετούν το σύστημα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εξαπολύουν επιθέσεις αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας μυστικούς και προβοκατόρικους μηχανισμούς που διαθέτει το αστικό πολιτικό σύστημα, για να κάμψουν με την ωμή βία και τις απειλές τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τους κομμουνιστές.
Όπως πάντα, έτσι και τώρα θα προσκρούσουν σε αλύγιστο ατσάλι.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούνται, δεν φοβούνται.
Γελιούνται οι καθοδηγητές και οι εκτελεστές αυτής της επιχείρησης αν πιστεύουν ότι μπορούν να απομονώσουν τους κομμουνιστές από την εργατική τάξη και το λαό.
Ήδη δεκάδες φορείς εργαζομένων και νεολαίας καταγγέλλουν και καταδικάζουν την προβοκατόρικη δράση.
Κανένας κατασταλτικός μηχανισμός, καμιά κυβερνητική απειλή δεν πρέπει να ανακόψει το μεγάλο εργατικό - λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης που πλημμύρισε όλες τις πόλεις στη 48ωρη απεργία.
Αυτό το ποτάμι δε σταματά εύκολα.
Έγινε ένα σημαντικό βήμα και μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα για την ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού μετώπου, με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων νέων των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.
Ο λαός έχει τη δύναμη να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να τσακίσει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία και κάθε είδους μηχανισμούς καταστολής.
Η συμπόρευση με το ΚΚΕ και τη ΚΝΕ, η γερή οργάνωση στα συνδικάτα και τις άλλες ριζοσπαστικές λαϊκές και νεανικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την εξουσία των μονοπωλίων είναι το βήμα που χρειάζεται να κάνουν τώρα οι νέοι εργάτες, οι άνεργοι, οι μαθητές και οι σπουδαστές.
Αυτός είναι ο φόβος και ο τρόμος της αστικής τάξης και όλων των εχθρών του λαού.
Οι ομάδες των αναρχοφασιστών είναι εχθρός του λαϊκού κινήματος και πρέπει ανάλογα να αντιμετωπίζονται.
Τα στελέχη, τα μέλη, οι φίλοι της ΚΝΕ συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερο πείσμα και περιφρουρημένα από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς την οργανωμένη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, συνοικία, σχολείο, ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να πάρουν τη θέση τους οι νέοι της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στη μεγάλη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής, «για να πάρει και να σηκώσει» τη πλουτοκρατία, τη κυβέρνηση της και τα άλλα κόμματά της που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.
Για την εργατική λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους.
http://892fm.blogspot.com/2011/10/blog-post_3301.html




Ανεξαρτήτως βέβαια από το απαράδεκτο, να εκδιώκονται από τις σχολές η ΚΝΕ, πράγμα που δείχνει φασιστική νοοτροπία, το ΚΚΕ ακόμα να μας εξηγήσει από που και ως που περιφρουρούσε τη κατοχική Βουλή, παίζοντας τον ρόλο των ΜΑΤ, και την απαράδεκτη συμπεριφορά του στην Θεσπρωτία, όπου περιέφραξε την απεργιακή συγκέντρωση του των 20 ατόμων, αφήνοντας έξω τα 120 άτομα που δεν ήταν δικά του, αλλά ήταν όμως απεργοί, και τα καραγκιοζιλίκια του, να πάει να "καταλάβει" την κατηλημένη Νομαρχία!