Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ. Ωρες λαϊκής ευθύνης και αποφασιστικής παρέμβασης

Ώρες λαϊκής ευθύνης και αποφασιστικής παρέμβασης!
Επιχειρησιακό σχέδιο προορισμένο να υπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου με βάση τις κυβερνητικές κατευθύνσεις ψήφισε η δημοτική αρχή κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του δημοτικού συμβουλίου.
Για μια φορά ακόμα επιβεβαιώθηκε ο αντιδραστικός χαρακτήρας του Καλλικράτη και η συνεισφορά του στην εξειδίκευση και εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο των σκληρών για το λαό καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που από κοινού συναποφασίζουν κυβέρνηση και τρόικα και στηρίζουν οι πολιτικές δυνάμεις της ΝΔ του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Οι πομπώδεις και άκρως αποπροσανατολιστικές της διακηρύξεις για πόλη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, για δήθεν συμβολή του προγράμματος στην τοπική ανάπτυξη και απασχόληση, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και μέριμνας, στην προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και άλλων παρόμοιων ηχηρών ανούσιων φληναφημάτων, αποτελούν συνειδητό πολιτικό εμπαιγμό και θέτουν σε αγωνιστική εγρήγορση όλους όσους σήμερα συνθλίβονται από την πρωτοφανή αγριότητα της ασκούμενης πολιτικής των δυνάμεων του κεφαλαίου.
Τη στιγμή που η λαϊκή οικογένεια πτωχεύει και ματώνει για να τα βγάλει πέρα, που η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη και η νεολαία ξεπετιέται στο περιθώριο, που στραγγαλίζεται ότι ακόμα θυμίζει εργατική- λαϊκή κατάκτηση, που το περιβάλλον βιάζεται ασύστολα, αποτελεί καθαρή πολιτική απάτη η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και προσδοκιών από πολιτικά προγράμματα που μοναδικό και πραγματικό τους μέλημα αποτελεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου!
Την ώρα που η περιοχή μας κρατά τα σκήπτρα στην ανεργία τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία, που η κυβέρνηση κάνει στάση πληρωμών προς την τοπική διοίκηση, η δημοτική αρχή διατηρεί τα υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη που επιβλήθηκαν από την προκάτοχό της, προχωρά απτόητη στην παράδοση του φιλέτου της διαχείρισης των απορριμμάτων στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, αρνείται να δεσμευτεί πολιτικά για την απόκρουση κάθε προσπάθειας επιβουλής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, δεν κουνά το δακτυλάκι της για να διεκδικήσει την απόδοση των παρακρατημένων από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού πόρων υπέρ της τοπικής διοίκησης.
Λόγια του αέρα και κάλπικες οι ευαισθησίες της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος όταν συγκαλύπτει την κυβερνητική εγκληματική αδιαφορία για την απαιτούμενη θωράκιση της περιοχής από τον εφιάλτη των πλημμυρικών των κατολισθητικών και άλλων φυσικών καταστροφών, όταν σιωπά στην επιχειρηματική ασυδοσία σε βάρος της λίμνης και όχι μόνο, όταν κωφεύει προκλητικά στις απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια των κατοίκων της Σιαράβα, της Κενάν Μεσαρέ και άλλων περιοχών.
Πολύτιμο χέρι βοήθειας στη δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-Φ. Φίλιου προσφέρει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Ν. Γκόντα-ΝΔ, η οποία συστηματικά αναλώνεται σε πολιτικά ανώδυνες και διαχειριστικού τύπου προσεγγίσεις και διαξιφισμούς, περιφρουρώντας από κοινού ως κόρη οφθαλμού τον πυρήνα της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής και τη διάσωση του εκμεταλλευτικού συστήματος που σήμερα τραντάζεται συθέμελα από την αγιάτρευτη καπιταλιστική κρίση.
Τώρα που ο λαός σηκώνει το σταυρό του κοινωνικού μαρτυρίου αλλά και που αναγνωρίζει καθαρά τις αιτίες και τους υπεύθυνους για τα πάθη του, είναι η στιγμή που πρέπει να αποφασίσει να πάρει την υπόθεση στα στιβαρά του χέρια.
Να απομονώσει και να βάλει με τους αγώνες του οριστικά στο περιθώριο τους τωρινούς και τους επίδοξους διαχειριστές και δυνάστες της ζωής του!
Να πιστέψει στην οργανωμένη δύναμή του και να αρνηθεί να πληρώσει αυτός τις συνέπειες της κρίσης!
Η γενική απεργία στις 19 του Οχτώβρη πρέπει να αποτελέσει σταθμό και ορμητήριο μαζικής εφόδου ενάντια στους νεοαποικιακούς σχεδιασμούς δουλοκτησίας που εξυφαίνει η διεθνής καπιταλιστική αντίδραση.
Την μέρα εκείνη ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος θα έρθει αντιμέτωπος με το βαρύ του χρέος απέναντι στην ιστορία στη ζωή του και αυτή των παιδιών του!
Η άρχουσα τάξη οι πολιτικοί της εκφραστές και οι εταίροι τους θα πρέπει να νοιώσουν ότι τούτος ο λαός έχει τη δύναμη να τους ανατρέψει και να οικοδομήσει τη δική του πολιτική εξουσία, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς αξιοποιώντας προς όφελός του τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.
ΔΡΑΣΥ Οχτώβρης 2011
http://drasy-norasy.blogspot.com/2011/10/blog-post_18.html