Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση στη Βουλή του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Η κυβέρνηση βλέπει θετική τη μείωση κατά 48,7% των κρεβατιών!
Αυτή την απίστευτη απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης στον βουλευτή του ΚΚΕ Χαρ. Χαραλάμπους
H κυβέρνηση, με τη διαδικασία της «διασύνδεσης» των νοσοκομείων και την κατάργηση κλινών, μειώνει τα κρεβάτια στο Νοσοκομείο Φιλιατών στη Θεσπρωτία από 156 σε 76, υποβαθμίζοντας έτσι το ίδρυμα. Ωστόσο όμως ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η «διασύνδεση» του νοσοκομείου με αντίστοιχα των Ιωαννίνων θα έχει θετικά αποτέλεσμα για τους κατοίκους!
Μάλιστα, απαντώντας χτες σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους, δικαιολόγησε την κατάργηση των κρεβατιών, λέγοντας ότι αυτά είχαν πληρότητα μόνο κατά 55%, ενώ με γενικότητες και «θα» είπε ότι στο μέλλον θα υπάρξει κτιριακή αναβάθμιση του νοσοκομείου και προσλήψεις προσωπικού.
Ο Χ. Χαραλάμπους κατήγγειλε ότι με τη «διασύνδεση» και την κατάργηση κλινών δέχεται ένα μεγάλο χτύπημα η παροχή Υγείας στην περιοχή, στην οποία μάλιστα βρίσκεται και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας από το οποίο διακινούνται περίπου τρία εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Κάτοικοι και ταξιδιώτες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, τόνισε ο βουλευτής και είπε στον υφυπουργό ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις συναντούν έντονη αντίδραση αφού οι φορείς της περιοχής ζητάνε όχι μόνο μη γίνει η «διασύνδεση» και η κατάργηση κλινών, αλλά αντίθετα να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο τόσο κτιριακά όσο και με την πρόσληψη προσωπικού.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6435674&publDate=14/9/2011