Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Φιλιατών

Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και της ιδιωτικοποίησης των πάντων
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Θεσπρωτοί πολίτες, εργαζόμενοι
Το νομοσχέδιο Λοβέρδου για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις Μονάδων Υγείας, την μείωση των νοσοκομειακών κλινών της χώρας κατά χιλιάδες, την παραχώρηση κομματιών της Δημόσιας Υγείας στον ιδιωτικό τομέα κλπ., έρχεται να εφαρμόσει στον Τομέα της Υγείας την πολιτική των άγριων περικοπών που ζητάει η τρόϊκα, το ντόπιο και ξένο τοκογλυφικό κεφάλαιο και που εφαρμόζει με υποτέλεια η κυβέρνηση.
Θύμα αυτής της πολιτικής είναι και το Νοσοκομείο Φιλιατών, που αντί να αναβαθμιστεί, σύμφωνα και με τις προεκλογικές υποσχέσεις, καταργείται η διοικητική του αυτοτέλεια (υπάγεται στο Γ. Ν. Χατζηκώστα Ιωαννίνων), απειλούνται με μείωση τα κρεβάτια του, οι κλινικές και το προσωπικό του. Για «στηριχτεί» η επιλογή αυτή, αποσιωπάται το έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου και η κατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στην Ηγουμενίτσα, που υπάγεται στο Νοσοκομείο, με προϋπολογισμούς πολλών εκατομμυρίων. Στο βωμό των περικοπών, προφανώς τα έργα αυτά θα σταματήσουν και θα μείνουν άδεια κουτιά.
Είναι πιστεύουμε προφανές τι θα σημάνει........
για το Φιλιάτι, για τη Θεσπρωτία, για τους εργαζόμενους, για όλους τους πολίτες μια τέτοια εξέλιξη. Πλήρης υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, ταλαιπωρία, πρόσθετες δαπάνες για μετακινήσεις, προσφυγή στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει και την χαριστική βολή στην τοπική οικονομία και μια τορπίλη στην κοινωνία της περιοχής, που οδηγείται σε πλήρη ερήμωση, σε μαρασμό και σε νέα μετανάστευση.
Θεσπρωτοί πολίτες, εργαζόμενοι,
Μετά το κλείσιμο του Εργοστασίου Φιλιατών, με την υποβάθμιση του Καλαμά, με τον ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι, με τον αγωγό και το εργοστάσιο του Φυσικού αερίου στην τουριστική περιοχή της Πέρδικας, με τη διάλυση του Νοσοκομείου Φιλιατών, ολοκληρώνεται η εικόνα μιας Θεσπρωτίας της φτώχειας, της ανεργίας, της κοινωνικής διάλυσης και της εγκατάλειψης.
Την επίθεση αυτή της κυβέρνησης, που συνδυάζεται με την επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, σε όλα τα εισοδήματα και σε καταχτήσεις ενός αιώνα, με τρομοκρατία και καταστολή, μόνον ένας συνολικός αγώνας για την ανατροπή της, μπορεί να την ανακόψει.
Και για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου Φιλιατών και την αναβάθμισή του πρέπει να αναπτυχθεί ένας ενιαίος, δυναμικός πανθεσπρωτικός αγώνας. Η επίθεση της κυβέρνησης θα είναι σκληρή και αδυσώπητη. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο ντόπιων πολιτικών παραγόντων, παρά τα μεγάλα λόγια που πιθανόν ακούγονται και ειδικότερα για τη στάση του τοπικού βουλευτή. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι Θεσπρωτοί, φορείς, σωματεία, σύλλογοι, Εργατικό Κέντρο, κλπ., με Γενικές Συνελεύσεις, να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας.

• Να μη περάσει το σχέδιο Λοβέρδου για την Υγεία
• Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό
• Διοικητική αυτοτέλεια - επέκταση - αναβάθμιση του Νοσοκομείου
• Άμεση κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό


Μόνον με τον αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/07/blog-post_21.html