Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αναβολή για το ΤΕΙ

Αναβολή για το ΤΕΙ
Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για προχθές συνέλευση του ΤΕΙ Ηπείρου, στους Κωστακιούς της Άρτας, η οποία είχε θέμα τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για το μέλλον του τμήματος. Όπου υπήρχε η επιμονή του προέδρου του ΤΕΙ, παρότι απορίφθηκε η προτασή του την πρώτη φορά σε ψηφοφορία, να την επαναφέρει, για μεταφορά όλων των τμημάτων στην Άρτα.
Φαίνεται ότι η διοίκηση θα περιμένει να δει και τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας, ειδικά για τα χωροταξικά των σχολών (όχι μόνο των ΤΕΙ αλλά και των ΑΕΙ), καθώς το νομοσχέδιο θα είναι το επόμενο «μεγάλο πακέτο» της κυβέρνησης μετά το μεσοπρόθεσμο, με πιθανές τις ανακοινώσεις μέσα στο καλοκαίρι.
Προχθές πάντως, από τη μια η προσέλευση των μελών της συνέλευσης δεν ήταν αυξημένη, ενώ το «παρών» θα έδιναν και φοιτητές των τμημάτων της Ηγουμενίτσας, που διαφωνούν, τόσο με το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων και μεταφοράς τμημάτων, όσο και του «κοψίματος» των εισακτέων από τμήματα του ΤΕΙ στην πόλη.
Στο μεταξύ, επίκειται τις επόμενες μέρες συνάντηση των πρυτάνεων με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που θα περιλαμβάνει ο νέος νόμος, όπως η διοίκηση των ιδρυμάτων, αλλά και μερικά που… δεν θα τα περιλαμβάνει, όπως το άσυλο.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/07/blog-post_01.html