Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

e-mail που λάβαμε

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ»
Αγ. Κων/νου 4 Ομόνοια, 104 32 Αθήνα
Τηλ.:2295062178 & 6973737653, email: xtokkas@yahoo.gr
Κανένας Ηπειρώτης βουλευτής να μην ψηφίσει το «Μνημόνιο Νο 2»
Το ΔΣ της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι», αφού ενημερώθηκε για το ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ)- με το οποίο η κορυφαία οργάνωση αποδήμων Ηπειρωτών εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση σ το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος- και παίρνοντας υπόψη τις αυξανόμενες αντιδράσεις των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς στα νέα μέτρα λιτότητας που προανήγγειλε η κυβέρνηση, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
Ψήφισμα
Η Αδελφότητα «Το Ηρωϊκό Σούλι», στέκεται αλληλέγγυα στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2011– 2015 (γνωστό και ως Μνημόνιο 2), που προωθείται από την κυβέρνηση, κατ’ επιταγή της τρόικας. Τα μέτρα του Μνημονίου Νο 2, που προωθούν κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ευρωπαϊκή Τράπεζα, θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων. Επίσης, με το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και δημόσιας περιουσίας κρίσιμης εθνικής σημασίας, εκποιείται καρπός του μόχθου και των θυσιών του ελληνικού λαού.
Η Αδελφότητα «Το Ηρωϊκό Σούλι», συντασσόμενη με όλους εκείνους που αγωνίζονται ενάντια στο περιεχόμενο του Μνημονίου Νο 2, καλεί τον βουλευτή που εκλέγεται στο νομό Θεσπρωτίας καθώς και όλους τους Ηπειρώτες βουλευτές όλων των κομμάτων, να μην υπερψηφίσουν στη Βουλή τέτοια βάρβαρα- για το λαό και τη χώρα- μέτρα, τιμώντας έτσι την ψήφο που τους εμπιστεύθηκαν οι ψηφοφόροι τους από την Ήπειρο και όχι μόνο. Εξάλλου, η μεθόδευση ψήφισης του νέου Μνημονίου- όπως και του αρχικού- θέτουν ζήτημα λαϊκής νομιμοποίησης στις κυβερνητικές πρακτικές και αποφάσεις.
Παράλληλα, η Αδελφότητα, καλεί τα μέλη της και όλους τους Ηπειρώτες να εκφράσουν αποφασιστικά και οργανωμένα την αντίθεσή τους στα επερχόμενα μέτρα, μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και τις οργανώσεις της Αποδημίας, γιατί από την τωρινή μας στάση κρίνεται το μέλλον του λαού και του τόπου και εγγράφονται υποθήκες για το μέλλον της νέας γενιάς. Η εντεινόμενη κρίση πλήττει πολλαπλάσια την πιο φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας – την Ήπειρο. Η δραματική αύξηση της ανεργίας, η συρρίκνωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, η κλιμακούμενη αποβιομηχάνιση, η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»- επιχείρηση κέραιας σημασίας για τους κατοίκους των Σουλιωτοχωρίων αλλά και όλους τους Ηπειρώτες- είναι μερικές μόνο από τις πλευρές έκφρασης της κρίσης στον τόπο μας.
Λέμε καθαρά, ΟΧΙ στα μέτρα του Μνημονίου Νο 2, ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι»








Πρόσκληση από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου στην εκδήλωση ''Ήπειρος των Θεών, των ανθρώπων και των Ηρώων''

Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας
στη βραδιά για την
Ήπειρο, των θεών, των ανθρώπων και των ηρώων,
που διοργανώνει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου,
ως τιμώμενος σύλλογος,
στα πλαίσια του Λαογραφικού Φεστιβάλ του
Δήμου Ελευσίνας-Μαγούλας
το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 στις 21: 00




20/6/2011



ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
¨Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”, το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας. Περισσότεροι από 2.500 θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 400 χρόνων από το επαναστατικό κίνημα του Διονυσίου του Φιλοσόφου, ανοίγοντας τον εορτασμό που θα ολοκληρωθεί με ένα τριήμερο κύκλο εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο.
Τραγούδια της Ιστορίας, του μόχθου, της ξενιτιάς, του ανταμώματος συνέθεσαν το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Η συμμετοχή κορυφαίων πρωτομαστόρων της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης κόσμησε το πρόγραμμα. Ο Γρηγόρης Καψάλης στο κλαρίνο, ο Γιάννης Παπακώστας στο τραγούδι, ο Χρήστος Ζώτος στο λαούτο, πλαισιωμένοι από την κομπανία του Γιώργου Κωτσίνη ερμήνευσαν τραγούδια και σκοπούς, συνοδεύοντας τον όμορφο χορό των πολυπληθών χορευτικών ομίλων των Συλλόγων και των Ενώσεων Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας. Ξεχωριστή η συμμετοχή των Χορωδιών της Π.Σ.Ε. και της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, των πολυφωνικών ομίλων Αετόπετρας και “Χαονία”, του Εργαστηρίου Πολυφωνίας της Π.Σ.Ε. καθώς και της Μαριάννας Τζήμα στο τραγούδι.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., πλαισιωμένος από το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας, αναφερόμενος στο μήνυμα της εκδήλωσης και τον αγώνα της Π.Σ.Ε.
Στην εκδήλωση που παρουσίασαν η ηθοποιός Παρασκευή Κατσάνη και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λαμπρίδης, προβλήθηκαν και αποσπάσματα video – το τελευταίο αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας “Δωδώνη”, αναδεικνύοντας τον επίκαιρο χαρακτήρα του αγώνα της Ηπείρου και την ένθερμη συμπαράσταση των χιλιάδων θεατών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή όλου του κόσμου σε ένα μεγάλο ηπειρώτικο χορό που αποτύπωνε τη χαρά του ανταμώματος αλλά και την υπόσχεση για μελλοντικές συνάξεις ακόμη πιο όμορφες.
Η Π.Σ.Ε. ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμο Πετρούπολης που παραχώρησε τον χώρο του Θεάτρου και στήριξε πολύπλευρα τη διοργάνωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, συμβάλοντας αποφασιστικά στη μεγάλη επιτυχία της.
Στον απόηχο του μεγαλύτερου καλοκαιρινού Ηπειρώτικου ανταμώματος στην Αθήνα, η Π.Σ.Ε. ξεκίνησε ήδη εντατική προετοιμασία για την επόμενη μεγάλη της διοργάνωση: “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2011”, ένας τετραήμερος κύκλος πολιτιστικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων σε όλη την Ήπειρο, από τις 27 έως και τις 30 Ιουλίου.




21/6/2011







ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Βράβευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών.
Η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, με την συνεργασία της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων,στα πλαίσια της επαιτείου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, διοργανώνει την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011, στο Ζάπειο Μέγαρο, ολοήμερο Συμπόσιο με θέμα ''Ευεργετισμός, Ολυμπισμός, Εθελοντισμός, Ανθρωποκεντρικά Πρότυπα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο''.
Ο σκοπός του Συμποσίου είναι και περιγράφεται στην σχετική πρόσκληση ''για να εξακτινώσουμε τα ανθρωποκεντρικά πρότυπα στην κοινωνία και δια της συνέχισης της μακραίωνης πορείας του Ευεργετισμού, Ολυμπισμού, Εθελοντισμού στην Οικουμένη''.
Στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα απονεμηθεί το αριστείο ''Ευεργετών Άθλα'', για την πλούσια συνδρομή της, στην ανάδειξη της Ηπειρωτικής Ευεργεσίας και Ευποιίας ανά τους αιώνες, αλλά και την εν γένει προσφορά της στην Ηπειρωτική αποδημία, τον πολιτισμό και τη διατήρηση της παράδοσης του λαού μας.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, Γιώργος Οικονόμου, που θα χαιρετήσει με ομιλία του, στην ενακτήρια διαδικασία του Συμποσίου, μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους, θα περιγράψει τα προβλήματα της πατρώας γης, τον παρεμβατικό ρόλο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας από της ίδρυσης της σε ζητήματα Πολιτισμού, παράδοσης, ως και ανάπτυξης της Ηπείρου, αλλά και διεκδίκησης μαζί με όλους τους Ηπειρώτες.
Η βράβευση αυτή της ΠΣΕ, εκτός των άλλων, είναι μία ακόμη αναγνώριση και επιβράβευση, από ανεξαρτήτους φορείς στα πλαίσια της Ελληνικής Πολιτείας, της σημαντικότατης προσφοράς και παρέμβασης της, πανελλαδικά αποδεχτής.


Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Ζαππείου Μεγάρου
και η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών
στο πλαίσιο της επετείου της ιεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στο Συμπόσιο με θέμα
«Ευεργετισμός, Ολυμπισμός, Εθελοντισμός
Ανθρωπιστικά Πρότυπα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο»
στο Ζάππειον Μέγαρον, στις 23 Ιουνίου 2011.
Η συμμετοχή σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Ιωάννης ομάγερ Ανάστος ημητρόπουλος
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπίων
και Κληροδοτημάτων Ζαππείου Μεγάρου
Πρόεδρος
Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών



22/6/2011



Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και καταργήσεις τμήματων
Posted: 22/06/2011 by jvellis in Uncategorized
Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, για την κατάργηση τμημάτων σε περιφερειακά Τ.Ε.Ι., όπως αυτό της Ηπείρου. Κάτι που έπληξε άμεσα και την Ηγουμενίτσα, αφού ανεστάλη η εισαγωγή φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012 στα τμήματα Ιχθυοκομίας – Αλιείας & Τουριστικών Επιχειρήσεων και από ότι φαίνεται το συγκεκριμένο Παράρτημα Τ.ΕΙ. σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την ολοκλήρωση των σπουδών των παλαιών εξαμήνων εκεί, μάλλον θα καταργηθεί οριστικά.
Σίγουρα, πέρα από το καθαρά εκπαιδευτικό και σπουδαστικό πρόβλημα υπάρχει και τοπικό, αφού σε περίοδο οικονομικής κρίσης θα πληγούν επιχειρήσεις που ζούσαν κυριολεκτικά από την παρουσία των σπουδαστών. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη λάθος στόχευση του παρελθόντος που επιδιώκε ακόμα και Πανεπιστήμιο στη Θεσπρωτία… Η ιστορία έχει δείξει ότι τα δικά μας λάθη τα εκμεταλλεύονται άλλοι, προς όφελός τους πάντα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και να παραδειγματιζόμαστε. Πολλοί τοπικοί φορείς και παράγοντες διαμαρτύρονται σήμερα επιδιώκοντας να συνεχιστεί η λειτουργία του Τ.Ε.Ι. όπως στο παρελθόν γιατί καλύπτει μεγάλες ανάγκες, κλπ. Γνωρίζουν φυσικά ότι αυτό δεν θα γίνει και πολύ περισσότερο τώρα σε περίοδο τεράστιας οικονομικής και ηθικής κρίσης, όπου κόβονται τα πάντα από το κράτος, ακόμα και τα πιο απαραίτητα για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες. Αντί να αντιπροτείνουν κάτι νέο, μέσα σε αυτή τη λογική, με το επιχείρημα της παραμεθορίου ζώνης – μια πραγματικότητα που μπορεί να σταθεί ευνοική – εμμένουν σε ξεπερασμένες λογικές.
Είχα προτείνει τον Ιούλιο του 2009 κάτι διαφορετικό μέσα στην ομοιογένεια όλων των προτάσεων, αλλά αντιμετωπίσθηκα ως αιθεροβάμων. Νομίζω ότι θα ήταν μια καλή βάση συζήτησης με την πολιτεία αν τοπικός βουλευτής, πολιτευτές, φορείς, κόμματα και εκπαιδευτικοί το έβαζαν σε βάση συζήτησης για το μέλλον του Παραρτήματος και του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή δική τους και οι συνέπειες.
“Τ.Ε.Ι. Θεσπρωτίας: Τα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Θεσπρωτίας, στην Ηγουμενίτσα, πρέπει να οργανωθούν σε νέα βάση, ώστε όποιο Τμήμα δεν λειτουργεί να καταργείται και να αντικαθίσταται άμεσα με άλλο σύγχρονο Τμήμα, μοναδικό στην ελληνική επικράτεια. Κάτι που θα φέρει νέους σπουδαστές στο νομό και παράλληλα θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Τ.Ε.Ι. για την Ηγουμενίτσα. Κάθε λύση θα πρέπει να μην γίνεται αυθαίρετα από την Πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας, αλλά σε συνεργασία με τη Νομαρχία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς εκπαίδευσης της Θεσπρωτίας. Ώστε να έχουμε Τ.Ε.Ι. χρήσιμα για τους σπουδαστές τους και την πόλη της Ηγουμενίτσας. Όπως δείχνουν τα πράγματα η επιλογή για κατάργηση τμημάτων στην περιοχή μας είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης. Παρά τις υποσχέσεις του κ. Μπέζα, ότι αποφάσεις αυτές δεν θα επηρεάσουν τη Θεσπρωτία. Δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να αλλάξει κάτι τώρα ή αν υπάρχει χρόνος και διάθεση για αυτό. Παρά ταύτα ελπίζουμε”.
Γιάννης Βέλλης
http://thesprotiapress.wordpress.com/2011/06/22/%cf%84-%ce%b5-%ce%b9-%ce%b7%cf%80%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bc%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%cf%89%ce%bd/





23/6/2011





ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «Ο ΠΥΡΡΟΣ»
Νέδοντος 11 & Αλίκης, 12134 Περιστέρι
Τηλ. / Fax: 210 57.37.310
E-mail: info@eniper.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου διοργανώνει στο πάρκο της Ν. Ζωής Περιστερίου (τέρμα Αγ. Ελευθερίου)
το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 ώρα 20:30 «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ»
Με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα της Ένωσης, την Ομοσπονδία Μουργκάνας και Ορχήστρα
με εκλεκτούς Ηπειρώτες Καλλιτέχνες
Λευτέρης Κωνσταντίνου, Ηλίας Κόντης, Ανδρέας Μετσοβίτης , Βασίλης Ζώης, Δήμητρα Γραβάνη, Βαλεντίνα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Καλούμε όλους τους Περιστεριώτες και Περιστεριώτισσες να ταξιδέψουμε
στους ήχους της Ηπείρου
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματεας
Τζούμας Βασίλειος                                                   Σιαμάντης Πέτρος





Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας - Δήμος Πρέβεζας
Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αηδονιωτών & Λυγιάς
6 Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στα χωριά της Πρέβεζας
Παρασκευή 1 Ιουλίου Λιμανάκι Λυγιάς
Σαββάτο 2 Ιουλίου Πλατεία Αηδονιάς
Κλαρίνο Νίκος Φιλιππίδης
Είσοδος ελεύθερη Ωρα εναρξης 10 μ.μ.