Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

e-mail που λάβαμε

Πολυνομοσχέδιο για την υγεία: ΜΥΘΟΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε στη βουλή νομοσχέδιο με τίτλο: « Διαρθρωτικές αλλαγές για την υγεία ». Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας και τα φερέφωνά τους (Μ.Μ.Ε.) προσπαθούν να μας πείσουν ότι: Επιτέλους θα δημιουργήσουν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επιτέλους, λένε, μετά από 27 χρόνια οι ασφαλισμένοι και οι « φουκαράδες » συνταξιούχοι θα βρουν την υγειά τους!!!
Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν είχαμε Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, αλλά Δημόσιων Νοσοκομείων, πολυιατρεία του ΙΚΑ, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της υγείας, αυτοαπασχολούμενους γιατρούς ένα συνονθύλευμα από Δημόσια Κέντρα Υγείας, εξωτερικά ιατρεία. Η κυριαρχία του ιδιωτικού τομέα σ’ αυτό το συνονθύλευμα είναι καθοριστική, με ποσοστό 60% .
Οι υπηρεσίες δεν είναι δωρεάν, αλλά οι ασφαλισμένοι πληρώνουν για αυτές , είτε άμεσα είτε έμμεσα, από τις εισφορές τους στα ταμεία.
Αυτή η κατάσταση όμως δεν δημιουργήθηκε …μόνη της ! Την νομοθέτησαν και την διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέει πως θα τα διορθώσει και θα κάνει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Να την πιστέψουμε; ΟΧΙ βέβαια. Είναι γνωστή σε όλους μας η απόσταση λόγων και έργων της. Βιώνουμε όλοι μας καθημερινά τη λαίλαπα των αντιλαϊκών της μέτρων που παίρνει, με την βοήθεια όλων των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου. Μέτρα που παίρνονται στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, μέτρα που στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα ότι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες. Μέτρα που χαρίζουν ΔΙΣ Ευρω στην πλουτοκρατία και μάλιστα σε περίοδο κρίσης να τοποθετεί με …άνεση 600 ΔΙΣ Ευρώ στις Ελβετικές τράπεζες !!!
Έτσι λοιπόν αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει « Ενιαία Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας » αποτελείται από το υπάρχων συνονθύλευμα , στο οποίο θα προστεθούν και οι κοινοπραξίες γιατρών ή και επιχειρηματιών, που θα λειτουργούν τα σημερινά υποκαταστήματα του ΙΚΑ, τα Δημοτικά Ιατρεία με επιχειρηματικά κριτήρια, κάτω από την ομπρέλα του νέουδημιουργηθέντος Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας ( ΕΟΕΠΥΥ ).
Αλήθεια! Τι είναι αυτός ο…πολυδιαφημισμένος ΕΟΕΠΥΥ; Είναι οργανισμός ο οποίος θα χρηματοδοτείται από το κράτος με το …αστρονομικό ποσό 0.6% του ΑΕΠ!!!, από τις εισφορές των ασφαλισμένων, και των συνταξιούχων-οι οποίες θα αυξηθούν- άρα ξανά από χρήματα των ασθενών που θα καλούνται να πληρώνουν πληθώρα εξετάσεων που δεν προβλέπονται από το ελάχιστο πακέτο παροχών.
Αυτά και πολλά άλλα μέτρα που θα τα μαθαίνουμε ένα-ένα , όταν ο κ. Λοβέρδος με υπουργικές αποφάσεις, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα τα κάνει νόμους του κράτους, παρακάμπτοντας την Βουλή. Αυτό θα πει ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!
Αυτό λοιπόν το νομοσχέδιο πρέπει να καταργηθεί και θα καταργηθεί με πάλη ταξική. Αναγκαία όσο ποτέ είναι η αντιπαράθεση με τα κόμματα που στηρίζουν τέτοιες επιλογές. Με τα κόμματα που υπηρετούν την πλουτοκρατία και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα είναι αναγκαίος ο αγώνας για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία προς όφελος του λαού.
Προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πρέπει να έχει στο επίκεντρό της την ΠΡΟΛΗΨΗ, που θα υλοποιείται από ένα αποκλειστικά καθολικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας. Αυτό θα είναι οργανωμένο με οικογενειακούς γιατρούς, Κέντρα Υγείας σ’ όλους τους Δήμους, χώρους δουλειάς σχολικές μονάδες.
Στο σύστημα αυτό θα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες –π.χ. προγεννητικού ελέγχου ,ψυχικής υγείας, υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, κατ’ οίκον νοσηλεία, κοινωνικές υπηρεσίες, εργαστήρια και υποδομές που δρουν από κοινού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων- και οι οποίοι θα στελεχώνονται από διεπιστημονικές ομάδες υγειονομικών – γιατροί όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι κλπ.-, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Αυτό το σύστημα θα συνεργάζεται στενά με το Δημόσιο Νοσοκομείο και Πανεπιστημιακές Σχολές για την διεξαγωγή έρευνας στο πεδίο της Υγείας, της επιδημιολογίας.
Επειδή όμως η πολιτική των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου κινείται στην κατεύθυνση παράδοσης της Υγείας-Πρόνοιας στους επιχειρηματίες, τα παραπάνω μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μέσα στα πλαίσια ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, της Λαϊκής οικονομίας και της Λαϊκής εξουσίας.

Ζιώβας Βασίλης

Περιφερειακός Σύμβουλος της « Λαϊκής Συσπείρωσης»








ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΣ των ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ και της ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Κυρίες και Κύριοι
Νέες καταχωρίσεις έγιναν στην ιστοσελίδα μας.
Μπορείτε να πάτε στην διεύθυνση: www.giannena-e.gr και μετά στις νέες καταχωρίσεις
ή κατ’ ευθείαν στην παρακάτω διεύθυνση:

· Έκκληση Για Το Θεατρικό Μουσείο «Στα σκουπίδια του Υπουργείου Πολιτισμού τριών αιώνων Θεατρική Ιστορία»
· Έφυγε από τη ζωή ο ήρωας της Αντίστασης, Λάκης Σάντας 30 Απριλίου 2011
Συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου.
· Μανώλης Γλέζος - Λάκης Σάντας
Οι δύο ηρωικές μορφές της Εθνικής Αντίστασης που κατέβασαν τη σβάστικα από την Ακρόπολη στη διάρκεια της Κατοχής. (30 Μαΐου 1941) Video και συνεντεύξεις για την ηρωική πράξη τους.
· Μετά το Πτυχίο: Φιλολογική Εκπαίδευση και Προοπτικές Απασχόλησης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τρίτη 10 Μαΐου 2011
· Το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Κατσάρη διοργανώνει συναυλία με το Μουσικό Σύνολο "Ελληνικό Τρίο"
το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 Γιάννενα
· Δουατζής Γιώργος (ποίηση) - Γιούλη Περβολαράκη (τραγούδι) "ΠΟΛΕΜΟΣ"
· Ο Γιάννης Σπανός κάθε Πέμπτη από 5 Μαΐου 2011 στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΧΑΜΑΜ