Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κίνηση πολιτών Πέρδικας, Συβότων, Πάργας, για την στάση του Δημάρχου Ηγ/τσας

Κίνηση πολιτών Πέρδικας, Συβότων, Πάργας: Δελτίο τύπου για την στάση του Δήμαρχου Ηγ/τσας
Τελικά ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσινος ανταποκρίθηκε και συμμετείχε στην εκδρομή που διοργάνωσε η ΔΕΠΑ στην Ιταλία, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση της Κίνησης Πολιτών για επίσκεψη σε άλλο εργοστάσιο συμπίεσης στην Ευρώπη χωρίς την συμμετοχή της ΔΕΠΑ.
Πρόταση που την απεδέχθη στις 20 – 5- 11 σε αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών Πέρδικας και την παρουσία του τοπικού αντιδημάρχου κ. Σ. Κώστα, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Σ. Ζωγράφου και του δημοτικού συμβούλου κ. Κ. Ντάγκα. Προϋπόθεση υλοποίησης της πρότασης ήταν η μη συμμετοχή του Δημάρχου στην εκδρομή της Ιταλίας για ενημέρωση από την ΔΕΠΑ γιατί όπως και στα προηγούμενα ταξίδια δείχνει...
το πόσο αναξιόπιστη είναι τελικά.
Παρά τη στενότητα του χρόνου η Κίνηση Πολιτών στις 23-5-11 γνωστοποίησε στον κ. Δήμαρχο ότι την Παρασκευή 27 Μαΐου ήταν δυνατή επίσκεψη στο εργοστάσιο συμπίεσης του Γκρατς στην Αυστρία.
Αντί να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με ανυπόστατες δικαιολογίες και προφάσεις σύρθηκε από την ΔΕΠΑ στην εκδρομή παραπλάνησης επικεφαλής μιας θλιβερής κουστωδίας .
Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα σε εργοστάσιο στο οποίο δούλευε ο ένας συμπιεστής από τους τρεις στο 25% των δυνατοτήτων του και την δεύτερη μέρα σε εργοστάσιο το οποίο ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ!!!!!!!
Τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τους υπεύθυνους για τους ρύπους δεν δόθηκαν ΠΟΤΕ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;;;;; Μάθαμε ότι ο αγωγός είναι τράνζιτ μετά το εργοστάσιο συμπίεσης , δηλαδή στο μέσο του Ιονίου δεν έχει φυσικό αέριο για κανέναν !!!!!!!
Η ΔΕΠΑ δια του εκπροσώπου της έταξε ότι θα πάρουν φυσικό αέριο στην Ήπειρο !!!!!!!Ενώ ο υπουργός περιβάλλοντος στην βουλή είπε ξεκάθαρα ότι δεν προβλέπετε να πάρει η Ήπειρος φυσικό αέριο από το συγκεκριμένο αγωγό .
Οι κάτοικοι της Πέρδικας και της ευρύτερης τουριστικής περιοχής καταγγέλλουν τις πρακτικές της ΔΕΠΑ και της Κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή μας και να εμμένει στις προθέσεις της για την διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου και την εγκατάσταση του εργοστασίου Συμπίεσης στην περιοχή μας, παρά και την απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ρητά ζητάει την χωροθέτηση του Εργοστασίου και την διέλευση του Αγωγού ΕΚΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ.
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Ο Αγώνας συνεχίζεται
http://e-igoumenitsa.gr/news/thesprotia/6587.html