Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνης βρέθηκε την Παρασκευή ο Σταύρος Μπένος

Στο Αρχαίο Θέατρο της Γιτάνης βρέθηκε την Παρασκευή 6/5 ο πρώην υπουργός και σημερινός επικεφαλής του Πολιτιστικού Οργανισμού Διάζωμα Σταύρος Μπένος
Προσπάθειες ανάδειξης με σκοπό την λειτουργία του αρχαίου θεάτρου!!!
Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (igoumenitsa) 89,2 fm








Σ. Μπένος: Η ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου της Γιτάνης θα μας δώσει μεγάλες χαρές
Το αρχαίο θέατρο της Γιτάνης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής 6/5 ο Σταύρος Μπένος, στο πλαίσιο των επισκέψεων στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.. Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός πολιτισμού, επισκέφτηκε το δημαρχείο Φιλιατών όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις και τους στόχους του πολιτιστικού οργανισμού «ΔΙΑΖΩΜΑ» του οποίου πρόεδρος είναι σήμερα.
Τον κ. Μπένο στο αρχαίο θέατρο συνόδεψαν υπηρεσιακοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου και υπεύθυνος πολιτισμού κ. Παντελής Κολόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, η Περιφερειακή σύμβουλος Θεσπρωτίας Αντιγόνη Φίλη, οι αντιδήμαρχοι Φιλιατών Κώστας Μάνος, Παναγιώτης Στεργίου, Νίκος Τσέκας, η αρχαιολόγος Καλλιόπη Πρέκα-Αλεξανδρή,η Αναστασία Τσιγκουνάκη έφορος κλασσικών αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, αρχαιολόγοι της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ.α.
Η κ. Πρέκα σε σύντομη ενημέρωση ανέπτυξε τη σημασία των ανασκαφών, ενώ ο κ. Μπένος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: το θέατρο της Γιτανης είναι ένα από τα ποιο τυχερά θέατρα. Λόγω του ότι έχει προστατευτεί το υλικό του το οποίο είναι και ανθεκτικό, συνεπώς η ανάδειξη του θεάτρου θα μας δώσει μεγάλες χαρές.
Την «υιοθέτηση» τριών αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου αναλαμβάνει η Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων «Διάζωμα», με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανασκαφή τους.
Πρόκειται για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, το ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης και το αρχαίο θέατρο της Γιτανης, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του «Διαζώματος», πρώην υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Ηγουμενίτσας.
Το «Διάζωμα» έχει ήδη συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη αρχαίων θεάτρων σε ολόκληρη τη χώρα, τόσο με εκδηλώσεις και εκδόσεις, όσο και με άνοιγμα «λογαριασμών» ώστε χορηγοί και απλοί πολίτες να καταθέτουν όσα χρήματα επιθυμούν.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/05/blog-post_06.html