Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ενημέρωση από την συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από Ηγουμενίτσα
από σ 2:46πμ, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011
3/5/2011. Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση της επιτροπής αγώνα για να γίνει η Ηγουμ. μια ανθρώπινη πόλη, με αποκλεισμό του λιμένα της πόλης και αίτημα-πίεση προς τις αρχές να φύγουν οι μετανάστες. Μεταξύ των κατοίκων ήταν και γνωστοί χρυσαυγίτες οι οποίοι προκαλούσαν συνεχώς προπυλακίζοντας σύντροφο αναρχικο ο οποίος μπροστά στον κόσμο έσβηνε σύνθημα της χρυσής αυγής. Κατα τη διαρκεια της συγκέντρωσης λίγα μέτρα παρακάτω μετανάστες και σύντροφοι αντιεξουσιαστες έπαιζαν μπάλα ενώ οι συγκεντρωμένοι άφησαν για λίγο τον αγώνα τους και κάθονταν και κοίταζαν τους μετανάστες σα να έβλεπαν πρωτη φορά ανθρωπο να παιζει μπάλα. Τα γνωστα χρυσαυγουλα πέταγαν δυναμιτακια προς τους μετανάστες για εκφοβισμό και για να δημιουργήσουν ενταση (υπό την κάλυψη φυσικά των ματ). Οι μετανάστες παρ όλα αυτά αντιδρούσαν χειροκροτώντας και σφυρίζοντας με χιούμορ. Κάποια στιγμή γύρω στα 6 άτομα βγαίνουν από το πλήθος και αρχίζουν να πετάνε πέτρες προς τους μετανάστες(που απαντανε με πέτρες) με σκοπό να προκαλέσουν και να επέμβει η αστυνομία ωστε να δικαιολογηθει και η παρουσία της. Βροχή από δακρυγόνα ακολούθησε, πετροπόλεμος , οδοφράγματαγια 3-4 ώρες μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. αρκετοι τραυματίες, αφού οι μπατσοι εκτοξευαν τα δακρυγονα σημαδεύοντας στα κεφαλια. τα τοπικα μμε ξεκινησαν αμέσως τα αισχρα τους ψεματα. αυτα μεχρι τωρα.
gera
από ws thn lefteria 9:59πμ, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011
kala tetoia fasistila exoume na doume kairo twra kata thn gnwmh mou prepei n epemvoume hgoumenitsa aliws tha fasistepsi kai afth i perioxh
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1286608




Ηγουμενίτσα
από α/α 10:38μμ, Τρίτη 3 Μαΐου 2011
Ξέρει κανείς τι γίνεται στο λιμάνι ηγουμενίτσας?? Σε καθεστωτικά site λένε για επεισόδια μεταξύ κατοίκων και μεταναστών..Όμως μάλλον έχει πάρει και φωτιά ο καταυλισμός των μεταναστών? Όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ας ενημερώσει...
εγινε
από α 1:01πμ, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011
εγινε πορεια κατοικων...στο λιμανι της ηγουμενιτσας για την κατασταση που επικρατει με τους μεταναστες. προσπαθηαν να καψουν τον καταυλισμο που εχει εκει,οι μεταναστες αντεδρασαν και ετσι εγιναν συμπλοκες. εγινε και χρηση χημικων. αυτα στο περιπου
συγκεντρωση φιασκο φασιστοδημοτων στην ηγουμενιτσα.
από highlander 1:03πμ, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011
με προσχημα ειρηνικη διαδηλωση για μια πιο ανθρωπινη πολη που διοργανωσε ο δημος με αποκλεισμο του λιμανιου και τα συναφη συγκεντρωθηκε πληθος κοσμου που με την ανοχη και συμπαρασταση της αστυνομιας επιτεθηκε εναντιον του καταυλισμου των μεταναστων δημιουργοντας μια γκαιμπελικη -φασιστοειδη κατασταση εναντιον τους.
περι τα 500 ατομα περιπου(ντοπια φασιστοειδη) επιτεθηκαν με πετρες και ξυλοδαρμους εναντιον ανημπορων μεταναστων φωναζοντας συνθηματα που ουτε στην χιτλερικη γερμανια δεν θα ειχαν ακουστει για συνανθρωπους μας οπως(καψτε τους,σκοτωστε τους,κτλ)στο αλαλουμ που επικρατησε για αρκετη ωρα οι μπατσοι συνδραμαν στην μαχη εναντιον των μεταναστων με εμφανη στοχο να δημιουργησουν εντυπωσεις ψεκαζοντας με χημικα τον καταυλισμο και ξυλοφορτωνοντας καποιους δισμοιρους.
γενικα η κατασταση ειναι τραγικη και η ανθρωπινη αξιοπρεπεια εχει χασει καθε νοημα της στην συγκεκριμενη περιπτωση.
βιντεακια απο τα σκηνικα εχουν αναρτηθει και στο τοπικα sites.
....
από ///// 1:09πμ, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011
Μια γρήγορη ενημερωση σήμερα το απογευμα ειχε συγκεντρωση αγανακτισμενων πολιτων μαγαζατόρων και διαφορων στην πόλη μετα το τέλος της συγκεντρωσης 3-4 φασιστακια πηγαν προς των καταυλισμο και απο τον δρομο πεταξαν καποιες φωτοβολιδες, οι μεταναστες αντεδρασαν πετωντας πετρες ενώ μετα από καποια ωρα εσκασαν στο σημείο σχεδων όλες οι δυναμης της αστυνομιας της Ηγουμενιτσας και αρχισαν μια μεγαλη επιχειρηση στο βουνό που βρισκεται ο καταυλισμός με τους μεταναστες να συγκρούονται για ώρες η κατασταση μεχρι πριν 2-3 ωρες ηταν πολυ δυσκολη για τους μεταναστες οι εφοδοι των μπλε βλαχοματαδων ήταν συνεχεις προς το μερος τους.
Όπως φαινετε το όλο σκηνικο ειναι ενα καλα οργανωμενο σχεδιο απο την κεντρικη και τοπικη εξουσια ενω σε ρολο κομπαρσων παιζουν φασιστες,μαγαζατορες και παραγοντες της πόλης.
Όλα τα παραπάνω ειναι μια συνοπτικη και με καθε επιφυλαξη ενημερωση εαν καποιος συντροφος γνωριζει περισσοτερα ας με διορθωση.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ-ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ
aisxos
από aaaa 1:57πμ, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011
http://www.youtube.com/watch?v=nxfV0kxCPgU&feature=player_embedded
μήπως να προσέχουμε καλύτερα τι γράφουμε?
από ντάτσκο 10:45πμ, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011
στο βίντεο φαίνεται ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου δεν συμμετείχε στις καφρίλες και στέκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου, προς το λιμάνι.
Ουσιαστικά καμιά 30αρια ζώα πετούσαν πέτρες και καμιά 40-50 επεφημούσαν και χειροκροτούσαν, σύνολο 70-80 κουραδόμαγκες, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην πόλη τα τελευταία χρόνια, όπως λένε τοπικά μέσα...(τα τοπικά μέσα μιλάνε για 2.500 κόσμο)
Καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί στο τι αναμεταδίδουμε...
highlander
από ntatskanander 10:48πμ, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011
θα μας τρελάνεις? που τους βρήκες τους 500 ντόπιους φασίστες? μπάς και φυτρώνουν σαν τα μαρούλια στα θερμοκήπια?
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1286549