Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Η αλληλεγγύη στο Λαό της Λιβύης και στον ηγέτη της Καντάφι και η Μιζέρια της αριστεράς!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ και η ΜΙΖΕΡΙΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Από το διάβασμα και μόνο των ανακοινώσεων, δηλώσεων, τοποθετήσεων της κάθε είδους αριστεράς, ένας αναγνώστης με στοιχειώδη πολιτική σκέψη, δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη ΛΙΒΥΗ είναι ΕΠΑΡΚΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη.
«Ο Δικτάτορας, ο δολοφόνος, ο κλέφτης, ο πουλημένος, ο αποστάτης ΚΑΝΤΑΦΙ» είναι το μοτίβο των αριστερών κειμένων, γαρνιρισμένα με τους συνηθισμένους «αντικαπιταλιστικούς» και «αντιιμπεριαλιστικούς» βερμπαλισμούς της ιδεολογικοπολιτικής τους κενότητας.
Αν όλοι αυτοί είχαν λόγο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην καλύτερη περίπτωση να ‘χαν τη θέση της Ρωσίας και της Κίνας, αν όχι του “κόκκινου” Ντάνυ του Μάη του ’68, για τον οποίο η επέμβαση καθυστέρησε!
Σε όλους αυτούς εκ μέρους των χιλιάδων Λίβυων που σε ανθρώπινες αλυσίδες μόνο με τα χέρια τους και την ψυχή τους αντιμετωπίζουν τα αεροπλάνα και τις βόμβες των σιδερόφρακτων ιμπεριαλιστών σταυροφόρων, έχουμε μια απάντηση:
Το ΚΑΝΤΑΦΙΚΟ εποικοδόμημα στη Λιβύη ακόμη και στην εξ αντικειμένου ιστορική στρέβλωση του, είναι απείρως πιο δημοκρατικό σε μορφή και περιεχόμενο από τα καθεστώτα του νεοφιλελεύθερου αστικοκοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού με τον καθολικό κοινωνικοπολιτικό εκφασισμό τους.
Είναι ιδανική πολιτεία σε σύγκριση με τα νεοτσαρικά μορφώματα της Μπρεζνιεφικής «σοσιαλιστικής» κληρονομιάς και τον «κομμουνιστικό» παράδεισο τη Κίνας, στον οποίο πληρώνεις και την σφαίρα που σε δολοφονούν.
Το καθεστώς ΚΑΝΤΑΦΙ έβαλε τη Λιβύη στο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας με εθνικοανεξαρτησιακούς όρους, κόντρα στη δουλικότητα των αντιδραστικών Αραβικών καθεστώτων, κόντρα στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα αλλά και κόντρα στους αντιδραστικούς φονταμενταλισμούς που ενεργούν εξ’ αντικειμένου από την ίδια πλευρά με τον ιμπεριαλισμό.
Η ιμπεριαλιστική επίθεση στη ΛΙΒΥΗ δεν είναι ευκαιρία να πουλήσουμε την αριστερή μας μιζέρια.
Τα αεροπλάνα του ιμπεριαλισμού στη Λιβύη δεν κάνουν ούτε αυγουλοπόλεμο, ούτε γιαουρτοπόλεμο, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ και ΚΑΙΝΕ.
ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ και ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ» ΟΝΕΙΡΩΞΕΩΝ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΛΥΒΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Μιχάλης Βασιλάκης, γραμματέας του ΕΑΜ

http://eamgr.wordpress.com/2011/03/25/%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%85%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%b9%ce%b2%cf%85%ce%b7/