Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Σωματειακή επιτροπή εργαζομένων για τις απολύσεις στο σούπερ μάρκετ Δήμας

Σωματειακή επιτροπή εργαζομένων σουπερ μάρκετ Δήμας: Ανακοίνωση
Εργαζόμενοι - εργαζόμενες στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΗΜΑΣ
Η επιχείρηση ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΗΜΑΣ έχει εξαπολύσει μπαράζ απολύσεων σε όλα τα καταστήματα. Η επιχείρηση έχει στρατηγική, έχει σχέδιο, δεν απολύει στην τύχη.
Για τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΗΜΑΣ, οι εργαζόμενοι αποτελούν λειτουργικό κόστος και αναλώσιμο είδος.
Η εργοδοσία έχει μπουκώσει από τα κέρδη. Οι απολύσεις έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να σπείρουν απογοήτευση, να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Όλα αυτά γίνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελος των... μεγαλοεργοδοτών και του κεφαλαίου , πτωχεύοντας τους εργάτες και το λαό. Οι φτηνότατοι εργαζόμενοι αποτελούν το καλύτερο πεδίο για το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.
Είναι αδίστακτοι και οργανωμένοι αλλά δεν είναι ανίκητοι. Τα όρια τους φτάνουν μέχρι να κατανοήσουμε εμείς οι ίδιοι τη δύναμη μας.
Χωρίς εμάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει. Χωρίς αυτούς μπορούμε.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΗΜΑΣ
Στην ολομέτωπη επίθεση δεν μας επιτρέπεται να είμαστε παρατηρητές, ανοργάνωτοι, ασυντόνιστοι, σκόρπιοι. Χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.
Να σμίξουν η αγανάκτηση, οι αντιδράσεις, ο θυμός, οι ανάσες όλων των εργαζομένων οι αγωνίες τους σε κάθε κατάστημα.
Να δοθεί ενιαία και από το σύνολο των εργαζομένων, αγωνιστική, απάντηση, που θα είναι τοίχος, φράγμα, εμπόδιο στα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/6390.html






Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζόμενων στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΗΜΑΣ

Είναι γνωστή η πολιτική στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΗΜΑΣ που στη γενικευμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τους εργαζόμενους για να μην σηκώσουν κεφάλι σε οποιαδήποτε απαίτηση και αυθαιρεσία της εργοδοσίας, ¨τιμωρεί¨ με απόλυση όποιον εργαζόμενο κρατά αγωνιστική στάση.
Οι συναδέλφισσες έχουν κρατήσει αγωνιστική στάση ενάντια στη συστηματική προσπάθεια της εργοδοσίας να περάσει στους εργαζόμενους λογικές ταξικής συνεργασίας και ότι αφεντικά και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα και πρέπει να αγωνιστούν για τα κέρδη της επιχείρησης .
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΗΜΑΣ μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.
Όσο και να σκύψουμε το κεφάλι δεν πρόκειται να αποφύγουμε τις απολύσεις, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Οι άγριες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωράριο λάστιχο, η τρομοκρατία, που επιβάλλονται στους εργαζόμενους από την μεγαλοεργοδοσία και πατάνε στους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., έχουν ως στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.
Δηλώστε ανυπακοή και απειθαρχία στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και ελάτε στο σωματείο σας , να οργανωθούμε και να αποκρούσουμε με αγωνιστική στάση αυτές τις πρακτικές.
Μαζικοποιείστε & ισχυροποιείστε το σωματείο σας με την ενεργή συμμετοχή σας . Να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να οργανώσουμε την πάλη μας με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές στη ζωή μας μέσα και έξω από το χώρο εργασίας.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα , το ΠΑΜΕ ούτε τρομοκρατείται, ούτε θα κάνει βήμα πίσω στη δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα δυναμώσει την πάλη του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά των απολύσεων, κατά της προσπάθειας να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα, να μην φοβηθούν και με όπλο την ταξική ενότητα, την αλληλεγγύη να συσπειρωθούν για να σπάει η τρομοκρατία της εργοδοσίας.
http://892fm.blogspot.com/2011/04/blog-post_2620.html