Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Χρήστος Κατσούρας. Να αναβαθμιστεί το ΤΕΙ Ιχθυοκομίας στην Ηγουμενίτσα

Χρήστος Κατσούρας: Να αναβαθμιστεί το ΤΕΙ Ιχθυοκομίας στην Ηγουμενίτσα
Δημοσιεύουμε την ομιλία του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Κατσούρα σε συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών και άλλες διατάξεις». Ο βουλευτής κάνει μια ευρύτερη θεώρηση του αγροτικού ζητήματος και επιπλέον περνάει σε μια σειρά από... προτάσεις για την αναβάθμισή του ως στοιχείο μιας ευρύτερης πολιτικής. Η ομιλία έχει ως εξής:
..........................................................................
Επιτρέψτε μου μια μικρή αναφορά στο νομό μου. Στο νομό μου βρίσκεται η μεγαλύτερη παραγωγική βάση ιχθυοκαλλιέργειας σε όλη τη χώρα και βρίσκεται ταυτόχρονα και ένα ΤΕΙ Ιχθυοκομίας με πολλά προβλήματα. Αντί κάποιοι τεχνοκράτες - και ευτυχώς όχι μέχρι τώρα η Κυβέρνηση - να συζητούν την κατάργηση του εν λόγω Τμήματος, καλό είναι να βρούμε τρόπο αναβάθμισής του.
Σήμερα προφανώς για οικονομικούς λόγους υπάρχει μια τάση επιστροφής στην περιφέρεια. Από το 2007 υπάρχει μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση των αυτοαπασχολούμενων αγροτών. Είναι μια ευκαιρία για μια νέα αγροτική πολιτική, μια πολιτική που έχει το πλεονέκτημα να φέρει άμεσα αποτελέσματα στις συνθήκες οικονομικής κρίσης. Αν το πιστέψουμε, μετά τον τουρισμό και τη ναυτιλία, τα τρόφιμα μπορεί να αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα.
Κλειδί για το μέλλον θα είναι η πρόληψή μας να μην δούμε το αγροτικό ζήτημα αποσπασματικά, αλλά ως μέρος μιας συνολικότερης πολιτικής για την αναβάθμιση της ελληνικής περιφέρειας.
http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/6309.html