Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την Πρωτομαγιά!!!!

Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για την Πρωτομαγιά!!!
Συναδέλφισες-οι
Ο φετεινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμπίπτει με κλιμάκωση της επίθεσης από το μαύρο μπλόκ των δυνάμεων της πλουτοκρατίας – κυβέρνησης – τρόϊκας, ενάντια στο πενιχρό εισόδημα και όποια εναπομείναντα δικαιώματα μας.
Τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στις 15 Απρίλη και που θα γίνουν νόμος του κράτους με το νέο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή αρχές Μαίου καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι ο Γολγοθάς του εργαζόμενου λαού δεν θα έχει τελειωμό.
Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν εκτός από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και άλλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, παιδεία, υγεία, στα επιδόματα και τις όποιες φοροελαφρύνσεις για τους εργαζόμενους, νέα φορολεηλασία του εισοδήματος μας με νέες αυξήσεις σε ΦΠΑ, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με κατάργηση Β.Α.Ε., επιβολή και επέκταση της ελαστικής και μερικής απασχόλησης κ.αλ. ταυτόχρονα τα νέα μέτρα θα συνοδεύονται με νέες επιδοτήσεις, προνόμια και φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματίες, βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες.
Συναδέλφισες – οι Είναι πλέον ολοφάνερο ότι όσο θα βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, τόσο θα εντείνεται η επίθεση της εργοδοσίας και των πολιτικών της εκπροσώπων ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας.
Στόχος τους να φτηνήνουν κι άλλο την εργατική δύναμη, να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης τους στις δικές μας πλάτες.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην επιχείρηση ΣΟΥΠΕΡ – ΜΑΡΚΕΤ Δήμας, επιβεβαιώνουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο ότι η εργοδοσία αξιοποιώντας στο έπακρο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που της παρέχει η εκάστοτε κυβέρνηση, γίνεται αδίστακτη.
Χρησιμοποιεί και τις πιο αισχρές πρακτικές και μεθόδους για να κατασυκοφαντεί τους εργαζόμενους και το ταξικό εργατικό κίνημα και να επιβάλει τα δικά της συμφέροντα, να αυγαταίνει τα κέρδη της και να διαιωνίζει την εξουσία της. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση επιβάλλεται μετωπική, ταξική σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμού της.
Να βλέπουν κάθε μέρα σε κάθε τόπο δουλειάς πως υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι εργατών, το οποίο δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.
Η εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάμεις μπορούμε και πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μέτωπο αντίστασης σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για την προστασία της ζωής, της δουλειάς και της αξιοπρέπειας μας. Καμιά θυσία για την εργοδοσία.
Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, χρειάζονται συλλογικές και ατομικές θυσίες, αντοχή και ανθεκτικότητα, ισχυρή και άμεση αντίδραση σε κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας που μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια τους σε βάρος των εργατών. Αυτές οι θυσίες είχαν σπουδαιότητα, πιάνουν τόπο, σε σύγκριση με την θηλιά στον λαιμό, που επιβάλλει σήμερα το εκμεταλλευτικό τους σύστημα.
Συναδέλφισες – οι, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες,
Η φετεινή πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να γίνει σταθμός και αφετηρία νέων αγώνων, να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός, στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής, σημαντικό βήμα στην συσπείρωση, στην οργάνωση των εργαζομένων στα Σωματεία, σε κάθε χώρο δουλειάς. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης του αγώνα, προετοιμάζοντας την Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 11 Μαίου.
Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά! ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στον ΟΤΕ ώρα 10 π.μ. ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Η Διοίκηση του ΕΚΘ

http://892fm.blogspot.com/2011/04/blog-post_2699.html