Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο για το ΞΕΝΙΑ στα Γιάννενα

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο για το ΞΕΝΙΑ στα Γιάννενα
Με δικαιολογία τα όντως άθλια οικονομικά του Δήμου Ιωαννιτών η νυν Δημοτική αρχή ετοιμάζεται για δεύτερη φορά να εκποιήσει το «ΞΕΝΙΑ». Ορέγεται και προετοιμάζει την προεξόφληση των ενοικίων του «ΞΕΝΙΑ» σε συμφωνία(;;;) με την παράταξη Γκόντα που είναι και ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή του «ΞΕΝΙΑ». Αλήθεια αν υπάρξει μια τέτοια συναίνεση σε μια εκ νέου εκποίηση του «ΞΕΝΙΑ» τι αντάλλαγμα εξασφάλισε ο κύριος υπεύθυνος της καταστροφής του «ΞΕΝΙΑ», της πλατείας, ο κύριος υπεύθυνος της οικονομικής καταστροφής του Δήμου Ιωαννιτών;
Η προεξόφληση των ενοικίων του «ΞΕΝΙΑ» από ηθική και πολιτική άποψη είναι μια βέβηλη ενέργεια
Θα δικαιώσει την επιλογή της πρώην δημοτικής αρχής να παραδώσει το «φιλέτο» του ΞΕΝΙΑ στα χέρια του αφεντικού του Γκραντ Σαράι ανάγοντας τον σε ευεργέτη της πόλης..
Θα επιβραβεύσει την ιδιωτικοποίηση, την καταστροφή ενός ελευθέρου δημόσιου χώρου και την βάναυση καταστολή του ελπιδοφόρου κινήματος της επιτροπής αγώνα πολιτών, καταδικάζοντας τους αγωνιστές που ακόμη και σήμερα διώκονται 10 μέρες προτού βρεθούν στα δικαστήρια, σε μια ακόμη επεισόδιο του σήριαλ των δικών του «ΞΕΝΙΑ». Η δίκη των 9 αγωνιστών του «ΞΕΝΙΑ» θα γίνει την Παρασκευή 4 Μάρτη.
Τέλος καλούμε τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο με ψήφισμα, να εκφράσει έμπρακτα ηθικά και πολιτικά την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές που δικάζονται και να παραστεί εκπρόσωπος του ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη της 4ής Μαρτίου.
Καλούμε την δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε αυτό το απαράδεκτο ατόπημα. Την καλούμε να πάρει θέση για την ιδιωτικοποίηση του «ΞΕΝΙΑ», για την καταστροφή του επώνυμου έργου της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, να ανοίξει άμεσα το φάκελο του «ΞΕΝΙΑ» και να κάνει καταμερισμό ευθυνών πολιτικών και ποινικών ευθυνών.
Κατά αυτό τον τρόπο παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε πολιτικές που βλέπουν τους δημόσιους- ελευθέρους χώρους, την δημόσια περιουσία, τον κοινό πλούτο ως οικόπεδα με θέα που πουλιούνται σε τιμές ευκαιρίας. Θέση υπερ των κινημάτων των πολιτών και της δημοκρατικής δυνατότητας για την συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Θέση κατά της πολιτικής της καταστολής των αγωνιστικών διεκδικήσεων. Στους κοινωνικούς τους αγώνες δεν έχει θέση η αστυνομία και τα ΜΑΤ. Πόσο μάλλον σε μια εποχή που αυτή αναλαμβάνει άμεσο ρόλο άσκησης κυβερνητικής πολιτικής κτυπώντας απεργίες και διαδηλώσεις.
Διαφορετικά και σε κάθε περίπτωση θα σημάνει πως πολύ νωρίς αυτή η δημοτική αρχή έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα, πως η πολιτική της είναι μια δεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική Γκόντα έστω και με ένα διαφορετικό στυλ.
Τα τεραστία οικονομικά προβλήματα του Δήμου δεν έχουν μοναδικό δρόμο επίλυση τους μια πολιτική «σοκ και δέους» ενάντια σε δικαιώματα, ελεύθερους χώρους και δημόσια αγαθά» αλλά μια πολιτική αγώνα με βάση τα δημόσια αγαθά, τα εργατικά δικαιώματα και την αποεμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων που θα στοχεύει στην διαγραφή του χρέους του δήμου Ιωαννιτών
ΔΡΑΣΥ
Καλούμε την το περιφερειακό συμβούλιο με ψήφισμα να εκφράσει έμπρακτα ηθικά και πολιτικά την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές που δικάζονται για την κινητοποίηση υπεράσπισης του δημόσιου ελευθέρου χώρου του πρώην ΞΕΝΙΑ και να παραστεί εκπρόσωπος του ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη της 4ής Μαρτίου.
Κατά αυτό τον τρόπο παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε πολιτικές που βλέπουν τους δημόσιους- ελευθέρους χώρους, την δημόσια περιουσία, τον κοινό πλούτο ως οικόπεδα με θέα που πουλιούνται σε τιμές ευκαιρίας. Θέση υπέρ των κινημάτων των πολιτών και της δημοκρατικής δυνατότητας για την συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Θέση κατά της πολιτικής της καταστολής των αγωνιστικών διεκδικήσεων. Στους κοινωνικούς τους αγώνες δεν έχει θέση η αστυνομία και τα ΜΑΤ. Πόσο μάλλον σε μια εποχή που αυτή αναλαμβάνει άμεσο ρόλο άσκησης κυβερνητικής πολιτικής κτυπώντας απεργίες και διαδηλώσεις.
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/02/blog-post_606.html