Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σχεδόν έτοιμο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα

Σχεδόν έτοιμο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα
Ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ο οποίος το επισκέφτηκε. Ο εργολάβος του έργου κ. Θεοδώρου τον ξενάγησε στους ολοκληρωμένους, σχεδόν, χώρους του Τμήματος, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Απομένει η αγορά του εξοπλισμού, καθώς και η πρόσληψη προσωπικού. Θα εξυπηρετεί, εκτός από ντόπιους, τουρίστες και μετανάστες.
Ο κ. Τιμοσίδης ανέφερε ότι εξετάζεται η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, για να προσληφθεί ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο Τμήμα.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, που συνόδευε τον κ. Τιμοσίδη, μαζί με τον βουλευτή Χρήστο Κατσούρα και την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Φιλιατών Ιουλία Μαρκούλα, ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις εισόδους στοΤμήμα. Διευκρίνισε ότι είναι θέμα χρόνου η κατασκευή του δρόμου, που οδηγεί στο χώρο. Αμέσως μετά ο υφυπουργός Υγείας πήγε στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου περιηγήθηκε στους χώρους του. Μεταξύ άλλων ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών στην υπό κατασκευή νέα πτέρυγα.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/03/blog-post_8200.html

Φυσικά κανείς δεν αυταπατάται και κανένα δεν μπορούν να κοροϊδέψουν οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι. Αυτό που φτιάχτηκε στην Ηγουμενίτσα, είναι κανονικό νοσοκομείο. Αριθμεί 500 κλίνες όπως όλοι ξέρουν. Δεν είναι ούτε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ούτε πολύ περισσότερο Κέντρο Υγείας. Και επειδή η Θεσπρωτία δεν έχει την πληθυσμιακή δυνατότητα να σηκώσει δύο νοσοκομεία, ευνόητο είναι ότι θα κλείσει το Νοσοκομείο Φιλιατών, που είναι και το μοναδικό Νοσοκομείο της Θεσπρωτίας. Για αυτό το λόγο η κ. Μαρκούλα, έχει εγκαταλείψει κάθε φροντίδα προς το Νοσοκομείο Φιλιατών, σύμφωνα με τις εντολές που έχει από ψηλά, και δεν υπάρχουν σε αυτό ούτε καν γάζες ιώδιο και οινόπνευμα! Για να μην μιλήσουμε για τα ασθενοφόρα που είναι όλα χαλασμένα, και για το μειωμένο προσωπικό! Και φυσικά και το καινούριο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπως ονομάζουν το νέο Νοσοκομείο Ηγουμενίτσας, φυσικά δεν θα είναι Πανεπιστημιακό, και όλα τα βαριά περιστατικά θα στέλνονται στα Γιάννενα.
Αλλά είναι θέμα πρεστίζ! Η Ηγουμενίτσα είναι η πρωτεύουσα του Νομού, όπως έχει αποφασίσει η ξενοκίνητη κατοχική ελληνική κυβέρνηση, και πρέπει εκεί να μαζευτούν όλες οι υπηρεσίες! Και ας περνάει όλο αυτό από την καταστροφή των Φιλιατών! Και ας μην υπήρχε ποτέ ιστορικά Ηγουμενίτσα που είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα!