Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα για την επίθεση του διεθνούς ιμπεριαλισμού στην Λιβύη

Nα καταγγείλουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη Να μη γίνει η χώρα μας προγεφύρωμα και στην επέμβαση αυτή
Συγκέντρωση, Πέμπτη 24-3-2011, ώρα 6.30μ.μ στον Πεζόδρομο
Η προαναγγελθείσα επέμβαση των Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών στη Λιβύη ξεκίνησε. Τα βομβαρδιστικά της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ, με τις ευλογίες και τη συναίνεση του ΟΗΕ, προχώρησαν στο μακελειό του Λιβυκού λαού, ενώ επίκειται και απόφαση του ΝΑΤΟ για συμμετοχή στη σφαγή.
Όπως έκαναν με τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, μετονομάζουν την επέμβαση σε «ανθρωπιστική βοήθεια». Πρόκειται όμως για έγκλημα ανοικτής επέμβασης σε κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, στη βάση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής και για την εγκατάσταση υποταγμένων σε αυτούς καθεστώτων.
Περισσεύει η υποκρισία, όταν την ίδια ώρα εισβάλλουν δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να τσακίσουν τις κινητοποιήσεις στο Μπαχρέιν, ενάντια στη δικτατορία, όταν οι ιμπεριαλιστές ανέχθηκαν τις πρόσφατες επεμβάσεις των ισραηλινών στο Λίβανο και στη Γάζα και παλιότερα εκείνη της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο.
Οι δυνάμεις που τώρα βομβαρδίζουν το λαό της Λιβύης, με στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της περιοχής, είναι οι ίδιες που εξαπολύουν «πόλεμο» στις οικογένειές μας, στα δικαιώματά μας, στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή μας.
Η ελληνική κυβέρνηση σε αυτόν τον πόλεμο τάσσεται ανοικτά και προκλητικά υπέρ της επέμβασης, προσφέροντας όχι μόνο τις βάσεις της Σούδας, του Αράξου και του Ακτίου, αλλά και τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο, καθώς και αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις. Εκτός όλων αυτών, την ώρα που στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, επιβάλλει μνημόνια φτώχειας στο λαό, διαθέτει αφειδώς πόρους για την επέμβαση αυτή. Μια επέμβαση που θα αυξήσει και τις στρατιές των μεταναστών που θα φτάσουν και στην πόλη μας.
Το αντιϊμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας επιβάλλεται να αντιδράσει. Ο ελληνικός λαός, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία, πρέπει να απαιτήσει:
Ø Να σταματήσει η επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη.
Ø Καμία συμμετοχή-εμπλοκή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.
Ø Κλείσιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων της Σούδας, του Αράξου και του Ακτίου και έξοδο από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Ø Nα αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη, να μην εμπλακούν ελληνικές δυνάμεις στη σφαγή του Λιβυκού λαού.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο Λιβυκό λαό, που είναι και ο μόνος αρμόδιος να λύσει τα προβλήματα στον τόπο του, να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του.
Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΙ Ηγ/τσας - Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Ηγ/τσας
Επιτροπή Αλληλεγγύης Θεσπρωτίας στους μετανάστες - Πρωτοβουλία εργαζομένων
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Ηγουμενίτσας

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/03/n.html