Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Προειδοποίηση της Κίνησης Πολιτών Πέρδικας ενάντια στη διέλευση αγωγού και σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου στην Πέρδικα προς την ΔΕΠΑ και Κυβέρνηση

ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ:Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓ/ΤΣΑΣ Η ΔΕΠΑ!!Κέντρο Λ&Σ Μετρητικού Σταθμού Συνόρων Σιδηροκάστρου .
ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ παρουσιάζει την αλήθεια για τον περίφημο σταθμό του Σιδηροκάστρου!Καμία σχέση με ότι θέλουν να
κατασεκυάσουν στην Πέρδικα!

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/03/blog-post_5694.html







Αυστηρή προειδοποίηση της Κίνησης Πολιτών ενάντια στη διέλευση αγωγού και χωροθέτηση σταθμού συμπίεσης και σταθμού μέτρησης φυσικού αερίου στην Πέρδικα προς την Κυβέρνηση και την ΔΕΠΑ
Κινδυνεύει να χαθεί ο Ελληνο-Ιταλικός αγωγός φυσικού αερίου λόγω της καθυστέρησης και τις αδιαλλαξίας της ΔΕΠΑ να εξετάσει άλλες θέσεις εκτός των διοικητικών ορίων Πέρδικας Θεσπρωτίας.
Για άλλη μια φορά η ΔΕΠΑ και η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας Δούρειους Ίππους ελαχίστους νεόκοπους παράγοντες προσπαθούν να διασπάσουν το αρραγές μέτωπο των κατοίκων της περιοχής. Θα αποτύχουν για άλλη μια φορά γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί και τα ψεύδη έχουν κοντά πόδια. Η ΔΕΠΑ μιλούσε και το 2008 για λίγους που αντιδρούν, και πήρε ηχηρή απάντηση με το δημοψήφισμα όπου οι κάτοικοι στο σύνολο τους και με ποσοστό 99,7% την διέψευσαν, αυτήν και τα τότε θεσμικά «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» της. Σήμερα χρησιμοποιεί τα νέα θεσμικά «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ», που ενώ άλλα έλεγαν προεκλογικά, άλλα πράττουν μετεκλογικά. Στις 23/3/2011 θα πάρουν ηχηρή και αποστομωτική απάντηση. Η Κίνηση Πολιτών Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας ενάντια στις εγκαταστάσεις και την διέλευση αγωγών Φυσικού Αερίου στην περιοχή με σοβαρότητα και ευθύνη ενημέρωσε με επάρκεια και αντικειμενικότητα τους πολίτες της περιοχής αλλά και την ευρύτερη κοινωνία της Ηπείρου, κάτι το οποίο η ΔΕΠΑ δεν κάνει. Πρόσφατο παράδειγμα η επίσκεψη στο Σιδηρόκαστρο, όπου η ΔΕΠΑ υπέδειξε στους συνδημότες μας εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τον υπό σχεδίαση σταθμό συμπίεσης στην Πέρδικα και το μέγεθος πίεσης στον αγωγό.
Καλεί την ΔΕΠΑ και την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα ρότα και να βρει άλλη περιοχή εκτός διοικητικών ορίων Πέρδικας,. Διαφορετικά θα είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι για τα φαινόμενα «Κερατέας» που εκείνη δημιουργούν. Ξέρουμε ότι έχουν τα μέσα προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις και να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Έχουμε την αλήθεια και το δίκιο με το μέρος μας και για αυτό θα αποτύχουν. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τους προδότες κανείς. Η Πέρδικα και οι κάτοικοι της έχουν ήδη απαντήσει με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Πέρδικας το οποίο με απόλυτο τρόπο εκφράζει όλους τους πολίτες και θα την υπερασπιστεί μέχρι τέλος.
Καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Ηγουμενίτσας να εναρμονιστούν με τη θέση και την βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση.
Κίνηση Πολιτών Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας









Σε ένα άνευ προηγουμένου ΣΟΟΥ και κινήσεις εντυπωσιασμού προχώρησε η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με τον επικεφαλής του Δήμου Ηγ/τσας.
Ένα κοκοστημένο και κακόγουστο ΣΟΟΥ που παρακολουθώντας το βιντεο ,η πρώτες λέξεις που έρχεται στα χείλη είναι ΝΤΡΟΠΗ!!!
Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στον τόπο μας ένα ΕΓΚΛΗΜΑ.
Εις βάρος των ΚΑΤΟΙΚΩΝ ,της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ,του ΤΟΠΟΥ που μεγαλώνουν τα παιδιά μας ,που μεγαλώσαμε όλοι εμείς .Του ΤΟΠΟΥ που τάϊσε και ανέθρεψε εκατοντάδες συχγωριανούς.
Ένας τόπος που πρόσφερε πλουσιοπάροχα τόσα πολλά σε όλους μας!
Αφήνοντας στην άκρη τον συναισθηματισμό θα θέσω ορισμένα απλά ερωτήματα:
1.- Ποιός εξουσιοδότησε τον επικεφαλή της Δημοτικής αρχής να συμμετάσχει στην ''ενημέρωση'' της ΔΕΠΑ? Πως ένας απλός δήμαρχος και χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις -πρόκειται περί οδοντιάτρου- συναλλάσσεται με και συνδιαλέγεται μ' ένα επιχειρηματικό TRUST ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ?Με ποιό επιστημονικό-τεχνικό υπόβαθρο μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει
για ένα ζήτημα που άπτεται των γνώσεών του?( Αν εξαιρέσουμε την κομματική γραμμή).
Πως για τέτοια ζητήματα συζητάει μόνος του μ' ένα ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ TRUST χωρίς την παρουσία ειδικών επιστημόνων? 'Έχει εξουσιοδοτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο γι' αυτό?
Έχει απευθυνθεί ο ΔΗΜΟΣ σε ανεξάρτητες επιστημονικές αρχές , σε ειδικούς ανεξάρτητους κι έγκριτους επιστήμονες ώστε να πραγματοποιηθούν για το ζήτημα αντικειμενικές και έγκυρες μελέτες , ώστε να έχει ο Δήμος κάποιο απτό και έγκυρο στοιχείο ,εκτός από τις παπαρολογίες του κάθε αρμόδιου-αναρμόδιου μπακάλη ''επιστήμονα'' ?
Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ,ΕΓΚΡΙΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ - ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΝΗΜΗ.
2.- Από ποιούς εξουσιοδοτήθηκαν οι σύμβουλοι του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ να συμμετάσχουν στην ενημέρωση και μάλιστα μέσα σε 3 ώρες ''ενημέρωσης'' από τη ΔΕΠΑ ,να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι
Παραπληροφορήθηκαν ?Αλήθεια οι ίδιοι δεν ήταν που πριν 20 μέρες
πήραν ομόφωνη απόφαση εναντίον της εγκατάστασης και διέλευσης του αγωγού από την Πέρδικα?
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.
Οι άνθρωποι αυτοί με τις αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν κρατούν τις τύχες του χωριού στα
χέρια τους! Οφείλουν να δώσουν μια εξήγηση ,τουλάχιστον σ' αυτούς που τους ψήφισαν, για την ξαφνική μεταστροφή τους.
3.- Απ' όσα είναι γνωστά η ΔΕΠΑ κάλεσε τα τοπικά ΜΜΕ της Ηπείρου για ''ενημέρωση'' ,πως βρέθηκαν και οι Δημοτικές Άρχοντες εκεί ?Πήγαν απλώς μια εκδρομούλα ή συμμετείχαν ως για να συμπληρώσουν το πορτραίτο στο κάδρο?
4.- Πόση σχέση έχει ο ΣΤΑΘΜΟΣ στης Σέρρες με τον Σταθμό που θέλουν να εγκαταστήσουν στην Πέρδικα?;Έχει γνώση ο ''άρχων'' του Δήμου για το τι ακριβώς είναι αυτός ο αγωγός,που θα πηγαίνει το αέριο και τι προϋποθέσεις χρειάζονται για να πάρει αέριο η Ήπειρος?Έχει υποψιν του κάποια οικονομοτεχνική μελέτη και μας την κρατάει για έκπληξη?
Στο 3ο λεπτό του βίντεο -που ακολουθεί-μιλάει και θέτει ερωτήματα ο Δημοτικός άρχων .Άθελά του
του ξεφεύγει η αλήθεια :ακριβώς στο 03:40'' λέει: ''Όταν ξεκίνησε να δημιουργηθεί ο σταθμός μέτρησης εδώ στο Σιδηρόκαστρο......''.
Δε νομίζω ότι χρειάζονται άλλα σχόλια....
Τα ερωτήματα είναι εύλογα και απλοϊκά .Απαντήσεις φυσικά και δεν περιμένουμε να δοθούν.
Το σενάριο αυτό ανάγεται στη σφαίρα της φαντασίας και παραπέμπει σε μια άλλη ουτοπική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ που δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον.
Μια κοινωνία που θα σέβεται τους θεσμούς ,τις ηθικές αξίες που ψηφίσθηκαν να υπηρετήσουν ,τον σεβασμό στο συνάνθρωπο και όχι στην μιζέρια! Γνωρίζουμε όλοι ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός και άνισος Από τη μια ένα πολυεθνικό τραστ εταιριών με τεράστια κεφάλαια και μέσα και από την άλλη μια χούφτα ανθρώπων.
Δεν ζητάμε από κανέναν να ακολουθήσει ως το τέλος ,όλοι έχουν δικαίωμα στη λιποταξία!!!!!!!Απλώς όλοι εδώ κρίνονται .Με τις πράξεις ,τα λόγια ,τα έργα του και τις αντιφάσεις τους .Περιμένουμε από τους παραπληροφορηθέντες όλο αγωνία να μας ενημερώσουν ,ώστε να δούμε κι εμείς το φως το αληθινό!(Άγιες μέρες που είναι!!)