Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Φιλιατών. "Κατάργηση υπηρεσιών θα σημάνει οριστικό μαράζωμα του δήμου"

Δήμος Φιλιατών: «Κατάργηση υπηρεσιών θα σημάνει οριστικό μαράζωμα του δήμου»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών αντιδρά στις φήμες για αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών και σχολείων αποστέλλοντας ψήφισμα στα αρμόδια υπουργεία
Για οριστικό μαράζωμα του Δήμου Φιλιατών κάνει λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου, αντιδρώντας στη φημολογία και τις πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος, που...θέλουν υπηρεσίες και σχολεία της περιοχής να αναστέλλουν τη λειτουργία τους, με σκοπό, τι άλλο, τις περικοπές λόγω οικονομικών δυσκολιών της χώρας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, στο πλαίσιο του Καλλικράτη για την εκπαίδευση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, αφουγκραζόμενο την ανησυχία που έχει περάσει στην τοπική κοινωνία μετά τα όσα κυκλοφόρησαν και συζητιούνται τους τελευταίους μήνες, κάνει τη δική του πρώτη κίνηση, με ψήφισμα, το οποίο απεστάλη προς τα αρμόδια Υπουργεία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και το διοικητή του ΙΚΑ, αφού μεταξύ των υπηρεσιών που βρίσκονται στα σχέδια για... λουκέτο είναι και το υποκατάστημα του ΙΚΑ που λειτουργεί στην πόλη.
«Ο Δήμος χρειάζεται κίνητρα για επενδύσεις»
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ Φιλιατών, τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως το ζήτημα που αφορά πιθανό κλείσιμο υπηρεσιών και σχολείου της περιοχής, με αφορμή τις πληροφορίες και τις φήμες που κυκλοφορούν και έχουν προκαλέσει προβληματισμό σε πολίτες και γονείς.
Το σύνολο των απόψεων τάχθηκε ενάντια σε μια επιχειρούμενη αναστολή λειτουργίας-κατάργηση υπηρεσιών, αφού δεν θα μπορούσε να γίνει και κάτι διαφορετικό και με βάση αυτό, συντάχθηκε σχετικό ψήφισμα, μέσω του οποίου διατυπώνεται η έντονη ανησυχία για τα σενάρια και εκτιμάται ότι αν προχωρήσουν στην πράξη, αυτό θα είναι η ...αρχή του τέλους για την πόλη και την επαρχία του Δήμου των Φιλιατών.
Το ψήφισμα
Το ψήφισμα, όπως αυτό διατυπώνεται, αποστέλλεται: Στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στο Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και το διοικητή του ΙΚΑ.
Αυτό έχει ως εξής: «Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών, ανησυχεί έντονα μετά την φημολογία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό για κλείσιμο διάφορων υπηρεσιών που εδρεύουν στην πόλη των Φιλιατών ,όπως είναι το ΕΠΑ. Λ [ Επαγγελματικό Λύκειο] Υποκατάστημα ΙΚΑ -Δ.Ο.Υ
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα δρομολογήσει την οριστική ερήμωση του Δήμου Φιλιατών .
Δεν είναι δυνατόν σε ένα Δήμο ορεινό ,μειονεκτικό και δυσπρόσιτο να υποχρεώνονται οι δημότες του να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να εξυπηρετούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά και μάλιστα σε εποχή με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.
Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές θα αναγκασθούν να διακόψουν τη φοίτησή τους εάν διακοπεί η λειτουργία του ΕΠΑ.Λ.
Ενόψει της κυοφορούμενης επένδυσης στην πόλη των Φιλιατών το υποκατάστημα του ΙΚΑ πρέπει να ενισχυθεί και όχι να καταργηθεί και να υποχρεώνονται οι ασφαλισμένοι να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετούνται.
Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία κατάργηση υπηρεσίας στο Δήμο Φιλιατών γιατί αυτό θα σημάνει και το οριστικό μαράζωμα του Δήμου μας.
Ο Δήμος χρειάζεται ειδικά κίνητρα προκειμένου να γίνουν επενδύσεις για να φέρουν ανάπτυξη και να δώσουν ζωή στην περιοχή μας.
Εξάλλου στη φιλοσοφία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ εμπεριέχεται και η παροχή κάθε υπηρεσίας [παιδεία -υγεία κ.λ.π] να παρέχονται εντός των ορίων των Καλλικρατικών Δήμων
Εκφράζοντας και τη βούληση όλων των δημοτών μας ,δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί τους ώστε να αποτρέψουμε το κλείσιμο των υπηρεσιών και την υποβάθμιση της περιοχής μας».

http://892fm.blogspot.com/2011/02/blog-post_4811.html