Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αντίθετος ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας στην εξαίρεση του ΧΥΤΑ Ελληνικού

Αντίθετος ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας στην εξαίρεση του ΧΥΤΑ Ελληνικού
Κάθετα αντίθετος στην εξαίρεση του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Ελληνικό από μελλοντική μετατροπή σε ΧΥΤΥ, δήλωσε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος(φωτο).
Ο κ. Κάτσινος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ITV για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είπε ότι, εάν τελικά επιλεγεί (όπως προτείνει η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου και η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων) να χωροθετηθεί μόνον εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και να χρησιμοποιηθούν ως ΧΥΤΥ οι υπάρχοντες ΧΥΤΑ δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να εξαιρεθεί από αυτόν τον σχεδιασμό ο ΧΥΤΑ Ελληνικού.
Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας μεταφέροντας και το κλίμα που υπάρχει στη Θεσπρωτία για το θέμα, τόνισε ότι μια εξαίρεση του Ελληνικού θα ήταν άδικη για τους Θεσπρωτούς που σε μια τέτοια περίπτωση θα αισθάνονταν «ριγμένοι» από τους Γιαννιώτες αφού στο νομό Ιωαννίνων δεν θα λειτουργεί κανένας ΧΥΤΥ.
Πάντως το ίδιο κλίμα επικρατεί και στο νομό Άρτας όπου λειτουργεί αυτή τη στιγμή ο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας ο οποίος επίσης προτείνεται να μετατραπεί σε ΧΥΤΥ. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΗΧΩ Άρτας Νίκος Στάμος, μιλώντας στην εκπομπή PUZZLE του ITV δήλωσε ότι υπάρχει ένα έντονο συναίσθημα αδικίας στους Αρτινούς από την πρόθεση να εξαιρεθεί ο ΧΥΤΑ στο Ελληνικό από μετατροπή του στο μέλλον σε ΧΥΤΥ.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/02/blog-post_5143.html