Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΝΟ. Κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

ΠΝΟ: Κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ καταδικάσαμε την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προωθεί την «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία και την συντριβή του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών – συνταξιούχων – σπουδαστών, αυξάνει την ανεργία, τους οδηγεί στην εργασιακή περιπλάνηση, την κοινωνική περιθωριοποίηση, υπονομεύει το ΝΑΤ, τον Οίκο Ναύτη, χτυπάει συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνική πρόνοια.
Μετά από πρόταση των σωματείων μας, αποφασίστηκε συνέχεια των κινητοποιήσεων για την προστασία των ανέργων ναυτεργατών, για το δικαίωμα στην εργασία.
Η πλειοψηφία της ΠΝΟ υιοθέτησε την πρόταση μας για επανάληψη της κινητοποίησης στο ΓΕΝΕ την Πέμπτη 17 Φλεβάρη, με προσυγκεντρώσεις των ναυτεργατών στα σωματεία τους στις 10 το πρωί και συγκέντρωση στη συνέχεια στο ΓΕΝΕ, που το έχουν μετατρέψει οι εφοπλιστές, οι πράκτορες – σύγχρονοι δουλέμποροι σε παράρτημα τους μαζί με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. που υπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
Δεύτερο, αποφασίστηκε να συνεχίσουμε τους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη 2011 και στην πράξη για άλλη μια φορά με τον απεργιακό μας αγώνα να καταργήσουμε την πολιτική επιστράτευση, την βία και την τρομοκρατία σε βάρος των ναυτεργατών που διατηρεί η κυβέρνηση.
Η απεργιακή κινητοποίηση αποφασίστηκε να συνεχιστεί στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Κορίνθου, αν οι ναυτιλιακές εταιρείες JAY MANAGEMENT CORPORATION, WAVELORD NAVIGATION, NEL LINES, δεν ασφαλίσουν στο ΝΑΤ τα αντίστοιχα πλοία τους «RUZCAR», «SEATRADE», «ROPAX I» και «ROPAX II» με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της αντίστοιχης κατηγορίας βαθμού και ειδικότητας στο σύνολο των ναυτεργατών.
Τέλος υπογραμμίσαμε ότι επιβάλλεται να συμπτύξουμε ένα ταξικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου και να την ανατρέψουμε προς όφελος των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης, των εργαζομένων.
Οι αθλιότητες που παρακολουθούμε από κυβέρνηση – τρόικα – Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τις στηρίζουν, εγκυμονούν προβλήματα για τους εργαζόμενους, την χώρα μας που θα έχουν ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.
Η απάντηση επιβάλλεται να είναι πάλη ταξική αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική.
ΕΜΠΡΟΣ στον ΑΓΩΝΑ.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/02/blog-post_631.html