Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τον ρόλο του ΧΥΤΥ μπορούν να παίξουν τέσσερις ΧΥΤΑ στην Ήπειρο

Θ. Πιτούλης: Το ρόλο του ΧΥΤΥ μπορούν να παίξουν οι τέσσερις ΧΥΤΑ στην Ήπειρο
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου έγινε την Τρίτη στην Παραμυθιά,με θέμα συζήτησης τον Περιφερειακό Σχεδιασμό χωροθέτησης του εργοστασίου επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων και του νέου Χ.Υ.Τ.Υ. Παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης και Ιωαννίνων (και αρμόδιας για θέματα Ανάπτυξης) Τατιάνα Καλογιάννη – Σταύρου.
Η Καλογιάννη επισήμανε: «Για τον καλύτερο συντονισμό μας, ζητήσαμε παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των προτάσεων που είχε θέσει η Γ.Γ. και παράλληλα είχαμε ζητήσει τις προτάσεις όλων των Δήμων και των ενδιαφερόμενων φορέων. Απάντησαν δέκα από αυτούς, το ΤΕΕ, η Ένωση Βιομηχάνων ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Φίλων Δωδώνης, οι προτάσεις των οποίων συνεκτιμήθηκαν και περιελήφθησαν στην τελική μας πρόταση». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι η εξαίρεση του Ελληνικού, από την υπό συζήτηση μελέτη, έγινε με εντολή της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι της Αιρετής Περιφέρειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πιτούλης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι αδιανόητο να μιλάμε σήμερα για την ανάγκη κατασκευής νέου ΧΥΤΥ, τη στιγμή που το ρόλο αυτό μπορούν να παίξουν οι τέσσερις ΧΥΤΑ που υπάρχουν στην Ήπειρο. Ζήτησε να μην επιχειρείται η χρήση του θέματος της λειτουργίας ΧΥΤΥ για πολιτικές σκοπιμότητες, ειδικά από εκείνους που κατά το παρελθόν συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων για την λειτουργία δύο ΧΥΤΑ στο Ν. Θεσπρωτίας, όταν στη γειτονική Πρέβεζα, δεν είχε προβλεφθεί ούτε ένας. Χαρακτήρισε δε αποπροσανατολιστικό το επιχείρημα ότι δεν θα έχει ισχύ η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση αυτή, το ίδιο θα συνέβαινε και με τις αποφάσεις που καλούνται να λάβουν και να υποβάλλουν στην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι Δήμοι.

http://e-igoumenitsa.gr/news/epirus/6098.html