Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης Ηγουμενίτσας για το Φυσικό Αέριο στην Πέρδικα

Οι «εκπρόσωποί μας συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις» ΔΕΠΑ, κυβέρνησης, πολυεθνικών της ενέργειας Δέχτηκαν τη διέλευση του αγωγού από την Πέρδικα ! Θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τη ζωή μας, το περιβάλλον, το μέλλον των παιδιών μας;
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δήμου Ηγουμενίτσας

Οι «εκπρόσωποί μας συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις» ΔΕΠΑ, κυβέρνησης, πολυεθνικών της ενέργειας
Δέχτηκαν τη διέλευση του αγωγού από την Πέρδικα !
Θα τους αφήσουμε
να καταστρέψουν τη ζωή μας, το περιβάλλον, το μέλλον των παιδιών μας;
Παραβιάζοντας την ομόθυμη θέληση των κατοίκων της Πέρδικας και τις αποφάσεις όλων των φορέων της Θεσπρωτίας, που έλεγαν: «Σταθμός Συμπίεσης και αγωγός εκτός Πέρδικας-Συβότων», κουρελιάζοντας ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις τους, οι «εκπρόσωποί μας» (βουλευτής, δήμαρχος, περιφερειάρχης, πρόεδρος του ΤΕΕ-Τμ. Ηπείρου-διάβαζε Ιωαννίνων), αποδέχτηκαν στην Επιτροπή της Βουλής τη διέλευση του αγωγού Φ. Α. από την Πέρδικα, κάνοντας διαπραγματεύσεις για μικρή μετατόπιση του Σταθμού Συμπίεσης. Έτσι κι αλλιώς η προταθείσα θέση «Βαρικό», δίπλα στο χωριό, προκλητικά παράλογη και απαράδεκτη, ήταν θέση «λαγός», για να εμφανιστεί στη συνέχεια ότι η ΔΕΠΑ κάνει υποχωρήσεις.
Και καλά οι Γιαννιώτες, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν φυσικό αέριο τα Γιάννενα και να μετατοπισθεί λίγο η χάραξη στα ορεινά της Πίνδου.
Αλλά οι «δικοί μας», οι Θεσπρωτοί; Τώρα ανακάλυψαν και πιπιλίζουν την καραμέλα-έργο «εθνικής σημασίας»-και τα «ανταποδοτικά» οφέλη; Πριν από τις εκλογές δεν τα ήξεραν; Βέβαια ο βουλευτής τώρα ομολογεί ότι από παλιά είχε αυτήν την άποψη. Ή τους έπεισε η ΔΕΠΑ, με τις ψεύτικες υποσχέσεις για φυσικό αέριο στην Ήπειρο, πράγμα για το οποίο ούτε καν δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός; Πραγματικός εμπαιγμός.
Φάνηκε πλέον ολοφάνερα πως κυβέρνηση, κόμματα εξουσίας και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες σε διπλοπρόσωπους ρόλους τροχονόμων αγωγών και Σταθμών Συμπίεσης, συμπλέουν με τις οδηγίες της EE και με τις πολυεθνικές της ενέργειας, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την περιοχή στα κερδοσκοπικά τους παιγνίδια, εμπλέκοντας τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Οι Περδικιώτες απέδειξαν ότι ο αγωγός αυτός και όσοι θα ακολουθήσουν («Σάουθ Στρημ», Κύπρου-Ισραήλ κλπ), χωροθετήθηκε με πολιτικές αποφάσεις και προσχηματικές μελέτες, χωρίς ουσιαστική αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων και είναι ασύμβατος με τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής. Καυστήρες 75 Μεγαβάτ (ΜW) στο Σταθμό Συμπίεσης και άλλα 150 ΜW για τον «Σάουθ Στρημ»-σε μια περιοχή που είναι ζήτημα αν τώρα έχει εγκατεστημένη ισχύ 2-3 ΜW και επιπλέον μερικές γραμμικές βόμβες αερίου, μιας τρομακτικής πίεσης 150 Ατμοσφαιρών, μήκους χιλιομέτρων, να περιμένουν να δώσουν δαντικές εικόνες ατυχημάτων στα ΜΜΕ, όπως άλλοι αγωγοί στον κόσμο έδωσαν 1400 ατυχήματα τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ θα καταστρέφεται ο κόπος και η ζωή των ντόπιων. Σεισμικότητα, ρήγματα, κίνδυνοι ατυχημάτων, πυρκαϊάς, εκπομπών αερίων, διαρροών, τουριστικής υποβάθμισης, πολιτικής αποσταθεροποίησης, δεν αξιολογούνται ή δεν αναφέρονται.
Συμπατριώτες, τα κάστρα παίρνονται από τα μέσα.
Ήδη έχει αρχίσει η επιχείρηση διάσπασης του κόσμου, με τους κομματικούς εγκάθετους να προσπαθούν ο ένας να ρίξει την ευθύνη στον άλλο. Μετά το γκρέμισμα των αυταπατών που είχαν κάποιοι για τους νέους τοπικούς άρχοντες, ένας δρόμος μόνον απομένει. Ο δρόμος του αγώνα. Δύσκολος δρόμος αλλά ο μόνος που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Αν οι Περδικιώτες ενωθούν και πιστέψουν στη δύναμή τους, αν ο αγωνιζόμενος λαός της Θεσπρωτίας, που δέχεται αλλεπάλληλες απειλές (λύματα στον Καλαμά, τα σκουπίδια της Ηπείρου στο Καρβουνάρι, «Ασφαλτικά» στη Λωρίδα Σαγιάδας) συμπαρασταθεί, αν απομονώσουμε ανοιχτούς εχθρούς και ψεύτικους φίλους,
Με τον ενωτικό, δυναμικό και παρατεταμένο αγώνα μας
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
· Να πούμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στους αγωγούς της ενέργειας
· Όχι άλλη υποβάθμιση της Θεσπρωτίας
· Κάτω η κυβερνητική πολιτική της ανεργίας, της φτώχιας, της εγκατάλειψης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης
Να τι έλεγαν Προεκλογικά:

Λίγο μετά τις εκλογές…
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ΄ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄ (1-2-2011)
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ (Δήμαρχος Ηγουμενίτσας): «…Το έργο είναι εθνικής σημασίας, όλοι το λέτε και όλοι το δεχόμαστε, όμως, θα πρέπει να δείτε ότι μπορεί να υπάρξει βελτίωση στα θέση της μονάδας συμπίεσης - για τον αγωγό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα… Βέβαια υπάρχουν και τα ανταποδοτικά τέλη που πρέπει κάθε στιγμή να τα θέσουμε στο τραπέζι.»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ (Βουλευτής Θεσπρωτίας): «Οι ευθύνες για το πώς έγινε ο διάλογος ανήκουν σε όλους. Για παράδειγμα, το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λυθεί, εάν μια προσωπική μου πρόταση στο νομαρχιακό συμβούλιο είχε ακουστεί πριν από κάποια χρόνια - μοιάζει με τις προτάσεις που ακούστηκαν από το δήμαρχο και από τον περιφερειάρχη - και είχε γίνει μια μικρή παραχώρηση ο σταθμός να είναι εκτός των ορίων και ο αγωγός ας περάσει μέσα από τα όρια της Πέρδικας… Νομίζω ότι στη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά η Θεσπρωτία πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο».
Να και η …«δέσμευση» για φυσικό αέριο στην Ήπειρο
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): Για την Ήπειρο θεωρείστε απολύτως βέβαιο για τον αγωγό που θα φύγει από Κόρινθο και θα πάει Μεγαλόπολη. Αυτό έχει σχεδιαστεί και γίνεται τώρα. Μέχρι να υλοποιηθεί ο αγωγός, να υπάρξει αέριο, να σταθεροποιηθεί η αγορά και να ξέρουμε τι διαθέσιμα έχουμε, θεωρώ προφανές ότι η επόμενη δουλειά θα είναι να προκηρυχθεί η ΕΠΑ Ηπείρου, διότι δείχνει ότι έχει και εμπορικό ενδιαφέρον. Όμως αυτό μη το εκλάβετε ως δέσμευση. Όλα αυτά έχουν μέσα τους το κριτήριο της εμπορικότητας, διότι κάποιος πρέπει να πληρώσει τα δίκτυα κ.λ.π. Θεωρώ ότι με την εικόνα που έχουμε, ότι είναι προφανές πως θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον και για την Ήπειρο.
Τέρμα στις αυταπάτες και στον εμπαιγμό!
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δήμου Ηγουμενίτσας

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/02/blog-post_8304.html