Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κάπνισμα. Η επιλογή είναι δικαίωμα - Η καθολική απαγόρευση βλάπτει σοβαρά την Δημοκρατία!

Ιωάννινα: Τέλος οι συστάσεις έρχονται τα πρόστιμα για το κάπνισμα
H επιλογή είναι δικαίωμα - Η καθολική απαγόρευση βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία
Η περίοδος της ενημέρωσης για τον αντικαπνιστικό νόμο έκλεισε και τώρα ... έρχονται τα πρόστιμα, όπως μας ενημερώνει με ανακοίνωση του ο κατοχικός Δήμος Ιωαννιτών της τρόϊκα και του κτήνους του καλλικράτη. Πρόστιμα που δεν αφορούν μόνο τον καταστηματάρχη, αλλά και τον ... παράνομο καπνιστή.
Η διαταγή του κατοχικού Δήμου υποστηρίζει πως από τον κύκλο ενημέρωση των Δημοτικών Αστυνομικών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, που ολοκληρώθηκε, διαπιστώθηκε ότι στα περισσότερα καταστήματα και κέντρα διασκέδασης δεν υπάρχουν πλέον τασάκια στα τραπέζια ενώ έχουν αναρτηθεί και όλες οι απαγορευτικές πινακίδες.
Και ο κατοχικός γερμανικός Δήμ(ι)ος μας απειλεί και μας προειδοποιεί: Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με την διαφορά ότι στο εξής από την Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όλους τους παραβάτες.
Και τα πρόστιμα κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα είναι. Συγκεκριμένα:
Στην πρώτη παράβαση το πρόστιμο για το κατάστημα είναι 600 ευρώ και 50 για τον παραβάτη καπνιστή.
Σε δεύτερη παράβαση το πρόστιμα διπλασιάζεται: 1.200 ευρώ για τον υπεύθυνο του καταστήματος και 100 για τον καπνιστή αν είναι ίδιος με την πρώτη φορά.
Στην τρίτη παράβαση το πρόστιμο διπλασιάζεται και πάλι στα 2.400 ευρώ, στην τέταρτη στα 4.800 ευρώ και συνοδεύεται με αφαίρεση της άδειας του καταστήματος για δέκα ημέρες.
Εφόσον υπάρξει και πέμπτη παράβαση το πρόστιμο ανεβαίνει στα 9.600 ευρώ και συνοδεύεται με οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.
Ο παραβάτης έχει δικαίωμα μέσα σε 15 μέρες να πληρώσει το πρόστιμο στην αρμόδια ΔΟΥ ή να κάνει ένσταση.
Ως παράβαση εκτός από να εντοπιστεί πελάτης να καπνίζει εντός του καταστήματος, βεβαιώνεται η παρουσία σταχτοδοχείων στα τραπέζια, η μη ανάρτηση πινακίδων περί απαγόρευσης του καπνίσματος και η απουσία βιβλίου αναφοράς όπου καταγράφεται η διενέργεια του ελέγχου και το αποτέλεσμά της.
Κι ενώ τα πρόστιμα είναι πλέον προ των πυλών, οι καταστηματάρχες δηλώνουν πως ήδη αυτές τις πρώτες μέρες που επανήλθε με ένταση ο αντικαπνιστικός νόμος στο προσκήνιο, η κίνηση είναι αισθητά μειωμένη στα καταστήματα τους. Η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος χωρίς τροποποιήσεις και χωρίς καμία εξαίρεση, προκαλεί αντιδράσεις και εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός από τους καταστηματάρχες των κέντρων διασκέδασης, καθώς θεωρούν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος δίνει τη χαριστική βολή σε έναν κλάδο που βιώνει έντονα την οικονομική κρίση με μεγάλη πτώση του τζίρου.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σχεδιάζει να προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας, όπως μαζικό κλείσιμο καταστημάτων σε μία πόλη κάθε μέρα. Μάλιστα από την περασμένη εβδομάδα τυπώθηκαν και αφίσες που κεντρικό τους σύνθημα έχουν «60.000 χαμένες θέσεις εργασίας - Η επιλογή είναι δικαίωμα - Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία - Η καθολική απαγόρευση βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία».

http://e-igoumenitsa.gr/news/epirus/6095.html