Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αρβανίτες και Αλβανοί το 1821

Αρβανίτες και Αλβανοί το 1821!
Οι σημερινοί Αρβανίτες της Ελλάδας προφανώς και είναι απόγονοι των μεσαιωνικών Αλβανών και η γλώσσα που μιλούσαν μέχρι πριν κάποια χρόνια είναι συνέχεια της μεσαιωνικής αλβανικής.
Μετά 600 χρόνια ή 20 γενιές περίπου – από την κάθοδο των αλβανικών φύλων στην Ελλάδα και τη συνειδητή επιλογή τους να ενταχθούν στο νέο ελληνικό έθνος και κράτος – η απώτερη αυτή καταγωγή τους αποτελεί ελάχιστη σχέση με τους σύγχρονους Αλβανούς του αλβανικού κράτους. Αυτό λέει η κοινή λογική. Και ιδιαίτερα όταν τα εγκλήματα των Οθωμανών Αλβανών (Τουρκαλβανών ή Τουρκαρβανιτών όπως τους έλεγαν οι πρόγονοί μας… και μην ενοχλείστε κ .Αλβανοί από αυτό, αυτή ήταν η δική σας ιστορία) κατά και των ίδιων ακόμα των χριστιανών Αρβανιτών Ελλήνων είναι γνωστά. Η «μεγάλη αγάπη» που τρέφουν ακόμα ορισμένοι Αλβανοί (απόγονοι Τουρκαλβανών) για τους Έλληνες είναι επίσης γνωστή.
Συμφωνώ ότι ούτως ή άλλως Έλληνες και Αλβανοί είναι τουλάχιστον ξαδέρφια, παρά την αλληλοαντιπάθεια που δυστυχώς ξεσπά κατά καιρούς. Και αναγνωρίζω ότι και οι Έλληνες δεν είναι άμοιροι ευθυνών για αυτήν την αλληλοφαγωμάρα. Αλλά με τις παναλβανικές ιστορικές ανοησίες του στυλ οι Έλληνες είναι ανύπαρκτοι και πρώην Αλβανοί, όλοι οι ήρωες ήταν Αλβανοί –ακόμα και αυτοί που έζησαν πριν φανούν οι Αλβανοί π.χ. Λέων Σγουρός!!!

(Εδώ υπάρχει ένα λάθος. Σαφέστατα, οι σημερινοί Αρβανίτες είναι προφανώς απόγονοι των μεσαιωνικών Αλβανών. Μόνο που δεν έχουνε καμία σχέση με τους σημερινούς Αλβανούς! Η γλώσσα που μιλάνε οι Αρβανίτες, μοιάζει με τα γκέγκικα της Βορείου Αλβανίας, και όχι με τα τόσκικα της Νοτίου Αλβανίας. Ένα είναι αυτό. Το κύριο ερώτημα είναι. Για ποιό λόγο επέλεξαν οι Αρβανίτες να κατέβουνε προς το Νότο, προς την Ελλάδα, και να μην πάνε προς το Βορρά, όπου ήταν πιο κοντά τους; Και ο λόγος που φύγανε ήταν μόνο η φτώχεια, και τα άγονα εδάφη; Και ήρθαν να εγκατασταθούν σε άγονα εδάφη της Ελλάδας που μαστίζονταν από φτώχεια; Και γιατί οι ίδιοι οι Αρβανίτες πιστεύουν βαθιά ότι είναι γνήσιοι Έλληνες; Και γιατί είναι πάντα δίγλωσσοι; Όχι τώρα, αλλά από παλαιά! Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι τα μέρη από όπου προήλθαν οι Αρβανίτες, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!!!! Το Δυρράχιο ήταν παλιά ελληνική αποικία!!! Σε όλα τα παράλια της σημερινής Αλβανίας οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ιδρύσει πολλές πόλεις-αποικίες, οι οποίες χρησίμευαν για τον εμπόριο με το εσωτερικό. Οι οποίες πόλεις-αποικίες κατοικούνταν από Έλληνες! Οι οποίοι Έλληνες για το εμπόριο τους είχαν υιοθετήσει την Αρβανίτικη διάλεκτο. Και όταν αποφάσισαν να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους, φέραν αυτή την διάλεκτο μαζί τους. Μαζί με τα ελληνικά όμως, τα οποία δεν έπαψαν να ομιλούν! Εκτός αυτού. Να μην παραβλέπουμε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Βυζαντινή αυτοκρατορία, που είχε επίσημη γλώσσα τα έλληνικα, και η χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία, που και αυτή είχε επίσημη γλώσσα τα ελληνικά. Τα μεσαιωνικά χρόνια δεν υπήρχαν Αλβανοί, ούτε Αλβανικό έθνος! Υπήρχε μόνο Βυζάντιο, και Βυζαντινή αυτοκρατορία! Ο Γεώργιος Καστριώτης, που οι σημερινοί Αλβανοί τον θεωρούν εθνικό τους ήρωα, και τον έχουν ονομάσει Σκεντέρμπεη, ήταν Βυζαντινός τιμαριούχος Κεφαλάς, που είναι ο αντίστοιχος τίτλος του Δούκα στο Βυζάντιο, και σημαίνει Επικεφαλής, ήταν ο Κεφαλάς της Σκόδρας και της Βόρειας Αλβανίας! Ο αγώνας που έδωσε νικηφόρα, μέχρι που πέθανε, εναντίον των Τούρκων τον 15ο αιώνα, ήταν για να επανασυστήσει την Βυζαντινή αυτοκρατορία, και όχι για να φτιάξει κάποιο αλβανικό κράτος. Η σημαία του, που είναι η σημερινή σημαία του Αλβανικού κράτους, είναι η πολεμική σημαία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας! Αυτά λέει η ιστορία δηλαδή!)

Όσο για τα ποσοστά των Αρβανιτών στη Ν.Ελλάδα, κανένας σοβαρός ερευνητής δεν τα ανέβασε πάνω από το 20% το 19ο αιώνα. Τα αρβανιτοχώρια είναι γνωστά και καταγραμμένα. Όσο αφορά δε την επανάσταση του 1821 καλό θα είναι κάποιοι Αρβανίτες να δείξουν λίγη σεμνότητα, γιατί δεν τους παίρνει. Από το να κρύβονται πίσω από τους αγωνιστές του 1821 (όχι βέβαια όσους τους κατεβαίνει, αλλά αυτούς) που ήταν πραγματικά Αρβανίτες, δηλαδή τους: Σουλιώτες, Ντρέδες, Πλαπουταίους, Υδραιοσπετσιώτες, Κρανιδιώτες, Ποριώτες κ.ά. που ήταν συνεπείς και σταθεροί, να αναφέρουν και τίποτε για τους άλλους Αρβανίτες που αδιαφόρησαν ή πρόδωσαν ξεδιάντροπα και συνεργάστηκαν με τον Κιουταχή και τον Ιμπραήμ, όπως ο πασίγνωστος Νενέκος με τους δικούς του. Και πως διάολο «ελευθέρωσαν οι Αρβανίτες μόνοι τους την Ελλάδα» αφού δεν μπορούσαν να ελευθερώσουν ούτε τις πατρίδες τους, βλέπε Ευβοια που μπήκε στο ανεξάρτητο ελληνικό κράτος σε ανταλλαγή με την Σάμο! Δεν θέλω να πω περισσότερα, τα στοιχεία υπάρχουν.
Για τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Διγενής:
Την ελληνοαλβανική συμμαχία προς χάρη δήθεν του Αλή Πασά την έσπασαν οι ίδιοι οι Τουρκαλβανοί που προσχώρησαν στον ομόφυλό τους Ομέρ Βρυώνη που ήταν ήδη σουλτανικός. Το γνωστό δίπορτο των συμφεροντολόγων Αλβανών. Όταν σε σφάζουν για δεκαετίες (βλέπε Ορλωφικά) τι θα έκαναν οι Ελληνες του 1821, θα έδειχναν οίκτο μην στεναχωρηθεί ο Ομέρ Βρυώνης και ο Ταχήρ Αμπάζης;; Θα εκδικούταν προφανως το αίμα των πατεράδων και των παππούδων τους, κυριολεκτικά (1770-1779-1805-6-1821).
Την μύηση Οθωμανών πασάδων και αγάδων στην Φιλική Εταιρεία και την σύγκριση των Αλβανών με τους Σπαρτιάτες μόνο ως ανέκδοτα μπορώ να τα εκλάβω.
Όταν αναφερόμαστε στους ήρωες του 1821 δεν μιλάμε σαν να μιλάμε για τον Ιάσωνα και τον Θησέα και την αρχαία ιστορία, όπως μιλάνε οι αγράμματοι Αλβανοί – που καλά θα κάνουν να μιλάνε για τους προγόνους τους και τα χωριά τους. Είναι γνωστή η δράση των ηρώων του 1821, η καταγωγή τους, η πορεία τους, η ιδεολογία τους και οι απόγονοί τους. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα ας επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους: http://www.apogonoi1821.gr/simera.htm
Μπορεί να στεναχωρεί κάποιους αλλά τι να κάνουμε; Συμβαίνουν αυτά.
Οι Αρβανίτες ήταν Αλβανοί που έγιναν Έλληνες από τους φανατικότερους.
Όπως και οι Τσάμηδες ήταν Έλληνες που έγιναν Αλβανοί από τους φανατικότερους.

http://litlepost.blogspot.com/2011/02/16-2011-1330.html