Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Διαδήλωση στην Ηγουμενίτσα για την δολoφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Διαδήλωση στήν Ηγουμενίτσα για τήν δολοφονία του Αλέξη Γεωργόπουλου
Το μεσημέρι στην πλατεία δημαρχείου της Ηγουμενίτσα μετά το κάλεσμα του συλλόγου φοιτητών , περίπου 400 μαθητές ,φοιτητές,γονείς και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, απάντηση στην κρατική τρομοκρατία.
Με πρωτοβουλία των Φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και με την συμμετοχή μαθητών από όλα τα σχολεία της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχει γνωρίσει η πόλη μας.
http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/5763.html




Επεισόδια στο κέντρο των Ιωαννίνων λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πορείας!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πορείας, περίπου στις εφτά το απόγευμα, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ.
Η αρχή έγινε στη συμβολή των οδών Πυρσινέλλα και Γρηγορίου Σακκά.
Εκεί κουκουλοφόροι έκαναν επίθεση σε κάμερα τράπεζας και ενώ οι αστυνομικοί ήταν παρατεταγμένοι ακριβώς απ’ έξω.
Τα ΜΑΤ απάντησαν αμέσως με χρήση δακρυγόνων και στους κοντινούς δρόμους ξεκίνησε κυνηγητό.
Στην πλατεία Πάργης η κατάσταση ήταν αφόρητη από τα δακρυγόνα, ενώ οι καταστηματάρχες άρχισαν να κλείνουν τα μαγαζιά τους.
Πολύς κόσμος έτρεξε να κρυφτεί σε πολυκατοικίες ενώ οι διαδηλωτές σκόρπισαν στη Ναπολέοντος Ζέρβα, Σμύρνης, Σπύρου Λάμπρου και άλλους δρόμους.
Την ίδια στιγμή ο μεγάλος όγκος της διαδήλωσης συνέχιζε την πορεία του στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.
Στη συμβολή του δρόμου με την 28ης Οκτωβρίου έγινε μεγάλη επίθεση από την αστυνομία με ξυλοδαρμούς.
Συνδρομή είχε η αστυνομία και από δυνάμεις της ομάδας «Δίας».Αρκετοί διαδηλωτές μπήκαν στο Εργατικό Κέντρο μετά από το κυνηγητό των ΜΑΤ.
http://892fm.blogspot.com/2010/12/blog-post_07.html





Ενημέρωση από Γιάννενα
από Γιαννιώτης 7:50μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Διάλυση μαζικότατης συγκέντρωσης
ΜΑΤ επιτέθηκαν στο ξεκίνημα της μαζικότατης πορείας. Η συγκέντρωση σπάστηκε σε πολλά μέρη, που στη συνέχεια χτυπήθηκαν. Πολύ ξύλο και συλλήψεις! Αποκομμένες ομάδες διαδηλωτών βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης με ΜΑΤ από πίσω τους.
πολύ
από ξύλο 8:25μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Στρίμωγμα σε στενά με ΜΑΤ μπρος και πίσω.Φάγαμε δακρυγόνα και πολύ ξύλο.Μεγάλοι σε ηλικία και σχολειόπαιδα εκληπαρούσαν να σταματήσουν γιατί δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε και τους χτυπούσαν με ακόμα μεγαλύτερο μίσος.Κάποιοι καταφέραμε να απεγκλωβιστούμε σπάζοντας κιγκλιδώματα από παρκινγκ πυλωτής με τα χέρια όσο οι μπάτσοι μας χτύπαγαν και φύγαμε χάρην στις πίσω πόρτες πολυκατοικιών.Με τόση καταστολή θα είναι ευτύχημα να μην υπάρχει σοβαρά τραυματισμένος κόσμος αν και σίγουρα υπάρχουν τραυματίες.Δυο προσαγωγές πριν ξεκινήσει η πορεία παιδιών που ήταν σε φούρνο για να φάνε [????].Δεν γνωρίζω σίγουρα για άλλες. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ - SS - ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
από ....
από @ 8:43μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Ανασυνταχτηκε η πορεία μετά την επίθεση των μπάτσων στα Γιάννενα και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Υπάρχει μία σύλληψη επιβεβαιωμένη από τις 40 προσαγωγές. Ο κόσμος που συμμετείχε ηταν περίπου 1.500 άτομα
Λυσσαλέα
από αου 8:49μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Λυσσαλέα επίθεση της αστυνομίας στα μπλόκ της πορείας αλλα και σε κόσμο στα γύρω στενά της πόλης.
έχουν πιάσει νεαρό μαθητή
από λ 8:53μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
έχουν πιάσει νεαρό μαθητή και δεν γνωρίζουμε τι γίνεται. όποιος ξέρεις, ας ενημερώσει...
σχιζοφρενείς τύποι με όπλα και εξουσία
από τραυματίας 8:55μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
στα γιάννενα οι μπάτσοι επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με γκλοπ, δακρυγόνα και ασπίδες, διασπώντας μεγάλο μέρος της πορείας. η αστυνομική βία έλαμψε πάλι την ημέρα της επετείου της...
απο τηλ
από talimpan 8:55μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
απο τηλεφωνικη ενημερωση που ειχα με συντροφο κοσμος συγκεντρωμενος στην νομαρχια πριν απο λιγο κοσμος ηταν αποκλεισμενος στο εργατικο κεντρο και αλλυλεγγυοι καταφεραν να τους βγαλουν χωρις συλληψεις
κατα την διαρκεια της πορειας πολλοι ασφαλιτες με κασκολ της τοπικης ομαδας και πολλοι ματαδεςς πιθανον απο αλλη πολη οι οποιοι επιτεθηκαν στην πορεια και ξυλοκοπησαν κοσμο
γιναν πολλες προσαγωγες και ισως οι συλληψεις να ειναι παραπανω γιατι χρονικα γιναν οταν επιτεθηκα λιτες και ματ την ωρα που γιναν τα πρωτα σπασιματα...
τι λες
από ρε 9:11μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Και ο κόσμος ήταν πάνω από 2000 στην αρχή της πορείας... ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ - SS - ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
πήγε δικηγόρος στους μπάτσους
από . 9:24μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Έχει πάει δικηγόρος και είδε στο τμήμα 5 άτομα και δεν ξέρει αν υπάρχουν άλλοι. Στο παιδί που του έγινε σύλληψη πήρανε αποτυπώματα αλλά ο δικηγόρος δεν μπορεί να βγάλει άκρη
αυτοπτηs
από μαρτυραs 9:56μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
αυτο που ειδα εγω με τα ματια μου ειναι οτι στην επιστροφη τηs πορειαs απο το εργατικο κεντρο πισω απο την διμοιρια που υπηρχε σε ενα στενο τηs αβερωφ πηγαιναν καμια 15αρια ασφαλιτεs-και καποιεs γυναικεs.
δεν ειδα αν ειχαν κασκολ ΄η αν κραταγαν κατι.
εγω δεν εβγαλα φωτογραφιεs αλλα απ΄οτι ακουσα εβγαλαν καποιοι αλλοι...
Περιγραφη των γεγονότων
από @ 9:57μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 7:15 απο την νομαρχία. Φοιτητικοι σύλλογοι και πρωτοβάθμια σωματεία, νομίζω και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το συνολικό πλήθος υπολογίζω οτι ήταν περίπου 1000 άτομα (ίσως και παραπάνω κάποιοι λενε για 1500 άτομα). Η πορεία κατευθύνθηκε στην Πυρσινέλλα και όταν έφτασε έξω απο γνωστη τράπεζα η οποία βρίσκεται απεναντι απο γνωστη αλυσίδα internet cafe 2 άτομα βγήκαν απο το μπλοκ της πορείας και έσπασαν τις κάμερες της εν λόγω τράπεζας (και ενω υπήρχε 1 διμοιρια μπάτσων (μπορει και 2 διμοιριες) στην κορυφή της Γρηγορίου Σακκα (ετσι λεγεται το στενο διπλα ακριβως στην τραπεζα) καθώς και τουλαχιστον 2 διμοιριες πισω απο την πορεια που την ακολουθούσαν κολητα).
Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη: το πλήθος τρόμαξε, οι μπάτσοι μας λιανίσανε με δακρυγόνα και έπεσε και μια κρότου λάμψης σχεδόν μέσα στο πλήθος. Το αποτελεσμα ήτανε να σπάσει για πρωτη φορα η πορεια σε 2 μέρη. Αρχισε ο κοσμος να φευγει στα γύρω στενα πανικόβλητος. Καποιοι μείνανε στο δρόμο (πρεπει να πετάχτηκε και μια πετρα) και κάποιοι άλλοι κρυφτήκαμε στις παραδίπλα πολυκατοικίες Οταν ηρεμήσανε κάπως τα πράγματα βγήκαμε απο τις "κρυψώνες" μας και ανασυνταχθήκαμε με αυτους που είχαν απομείνει στο δρόμο. Η πορεία συνεχίστηκε στο κέντρο της αγορας στην Χαριλάου Τρικούπη. Μπάτσοι μας ακολουθούσαν κατά πόδας, σε κάθε στενό υπήρχε διμοιρια και απο την μερια της Μιχαήλ Αγγέλου εκτος απο διμοιρια υπήρχαν και τα χοιρινα της ΒΙΑΣ τα οποια ακολουθούσαν απο πίσω την πορεία.
Στη συνέχεια, και καθώς κατεβαίναμε την Χαριλάου Τρικούπη, στην διασταύρωση με την 28ης Οκτωβρίου μας την πέσανε οι μπάτσοι με δακρυγόνα (για αγνωστο σε εμενα προσωπικα λόγο γιατι είμουνα στο μέσο της πορειας και δεν μπορουσα να δω τι συνέβαινε μπροστα - όποιος ξέρει ας μας ενημερώσει). Προσπαθησαμε κατα μηκος της Χαριλαου Τρικουπη να στήσουμε τους κάδους αλλα οι μπάτσοι μας έκαναν σαντουϊτς: στη μέση είμασταν εμεις και δεξια και αριστερα στην 28ης Οκτωβρίου μπάτσοι οι οποίοι κάνανε ντου. Αρχισαμε να τρέχουμε σαν τα ποντικια προς τα κάτω. Καποιοι έφυγαν σα γύρω στενα και κρύφτηκαν σε πολυκατοικιες, κάποιοι άλλοι κατέφυγαν προς το μωλο και κάποιοι άλλοι προς το εργατικό κέντρο. Για τα ατομα που έμειναν πίσω στο πρωτο σπάσιμο της πορείας απο επικοινωνια με κάποιους γνωστους μου ήτανε καλα τα πραγματα και αυτο ισως γιατι η πορεια κατευθυνθηκε προς τα κατω και οχι προς στη Δωδωνης.
Κόσμος εγκλωβίστηκε στο εργατικο στο οποίο έκαναν ντου οι μπάτσοι και δεν τους αφήνανε να βγουν έξω (οποιος ήτανε μεσα στο εργατικο ας μας δώσει περισσότερες πληροφοριες). Κόσμος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, απο μαρτυριες ατόμων όλοι τα παίξανε απο το πολυ το ξύλο και την λύσσα των μαντρόσκυλων. Το αποτέλεσμα ήτανε 40 προσαγωγες και 1 σύλληψη, πριν απο λίγο που πέρασα απο νομαρχια είχε συγκέντρωση και φωνάχτηκαν συνθήματα εναντιον των συλλήψεων (τα χοιρινα κωλοβαρουσανε παραδίπλα), μάλλον για πορεία το πήγαιναν τα παιδια (καμια 200-300 άτομα) εγω έπρεπε να φύγω οποτε δεν γνωριζω την συνέχεια.
Επίσης οι περισσότεροι απο τους ΒΙΑΣ την είχαν στήσει στο ΞΕΝΙΑ, μάλλον περιμένανε να πάει απο εκει η πορεια για να μπορεσουν να εφορμήσουν στο πληθος αλλα δεν τους έκατσε (ελεϊνα και τρισάθλια γουρούνια). Επιπλέον πρέπει να είχανε στημένη κλούβα στην Δωδωνης για να μην αφησουν το πληθος να περάσει.
Αυτα, οποιος έχει περισσότερες πληροφοριες ας συμπληρωσει.
,
από . 9:57μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Στην αρχη της πορειας σπαστηκε σιγουρα μια καμερα απο τραπεζα λιγο πριν το σημειο που καναν το πρωτο ντου οι μπατσοι.
τωρα κατι ακουσα και για πετρες οτι πεταχτηκαν αλλα δεν ειναι καθολου σιγουρο
Η συνειδητοποίηση που έρχεται
από θα είναι αμείλικτη 10:00μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
γύρω στις 8 παρά στην Τσιριγώτη μπροστά καμια 30αριά ματατζήδες και ξοπίσω τους περίπου μια ντουζίνα και παραπάνω "απλοί" πολίτες, έσπαγαν πλάκα και κορόιδευαν μια κυρία που τους ακολουθούσε μαινόμενη βρίζοντάς τους. Ίσως να τους έκραζε για τα δακρυγόνα που έριξαν, πάντως πιο πίσω ο κόσμος έλεγε ότι αυτοί φταίνε για τα επεισόδια, αυτοί σπάνε τις τράπεζες και τα μαγαζιά και δημιουργούν τα επεισόδια.
μερικοι ελεύθεροι
από panik 10:20μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
τελικα ελευθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο οσοι είχαν προσαχθεί. μεσα παραμενουν μόνο 3 άτομα τα οποία έχοθν συλληφθεί!!!
τι εγινε στην τρικουπη
από κοστασ 10:42μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
στην χαριλαου τρικουπη οι μπατσοι εσκασαν και απο τις 2 μεριες και χτυπουσαν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΑΣΗ και κυριως κοπέλες,ειμασταν μπροστα μπροστα και ολοι γυρω γυρω να ξεφυγουν,
πορεία ιωαννίνων
από στο δρόμο θα διώξουμε τον τρόμο 11:15μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
ιωάννινα 6 δεκέμβρη 2010
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της πορείας οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στην φοιτητική πορεία η οποία κατευθυνόταν από την Νομαρχία προς την πλατεία Πάργης . Καπνογόνα και δακρυγόνα έπληξαν τους διαδηλωτές και από τις πρώτες κιόλας στιγμές διασπάστηκαν και έτρεχαν τρομαγμένοι . Οι αστυνομικοί ήταν φανερό πως θέλησαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο εκτελώντας τις διαταγές που τους είχαν δώσει με σκοπό να σπείρουν τον τρόμο και περνώντας την ιδέα ότι κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να βγαίνει από το σπίτι του να διαδηλώσει. Η πορεία διασπάστηκε , οι διαδηλωτές σκορπίστηκαν σε διάφορα στενά της πόλης , όσοι κατευθύνθηκαν προς το εργατικό κέντρο εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτό και όσοι βρίσκονταν από έξω ήρθαν σε σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ. Έπειτα ακολούθησε συντονιστικό έξω από την Νομαρχία με σκοπό την απελευθέρωση των συληφθέντων . Ένα είναι το σίγουρο σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία ! Άυτες οι κινήσεις δεν θα πρέπει να μας φοβήσουν και να μας αποσυσπειρώσουν αλλά κάθε άλλο να μας ωθήσουν στους δρόμους να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει ! Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει ! Στο δρόμο! Στο δρόμο!
Για να λεμε ομως και τα ευχαριστα
από @ 11:52μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Να πουμε όμως και τα ευχάριστα της σημερινής πορείας (τα οποία δυστυχως δεν ητανε και παρα πολλα) ετσι για να κλείσουμε το σημερινο μνημόσυνο με τιμη στη μνημη των δολοφονημενων του κράτους. Το πρωτο θετικο ήταν ότι παρα το γεγονός ότι η πορεία καλέστηκε τελευταια στιγμή ο κόσμος ήτανε πάρα πολύς (λιγοτερος μεν απο την πορεια του πολυτεχνειου, την πλησιάσε όμως σε όγκο δε). Το δεύτερο θετικο στοιχείο ήτανε ο παλμος και η δυναμικη που ειχε η πορεια (οσο κράτησε) και το ότι παρα τα συνεχη πεσιματα απο τα χοιρινα ο κοσμος ανασυγκροτούνταν. Το τρίτο θετικο στοιχειο ειναι η αλληλεγγυη που έδειξε ο κοσμος μετα τις προσαγωγες.
ΥΓ Μου άρεσε πολυ, που τα συνθήματα της αριστερας (του τυπου "εμπρος λαε" και τιποτα αλλο, δηλαδη συνθηματα σε καθαρα κομματικο επιπεδο) δεν υιοθετήθηκαν απο τον κυριο ογκο της πορειας, Ισα ισα, τα αντικρατικα και αντιμπατσικα συνθήματα υπερίσχυσαν (αν και οσον αφορα τα αντιμπατσικα συνθηματα εχουμε μια ταση να το παραχέζουμε το θεμα και να επικεντρωνόμαστε σε αυτο)
Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες
από ντόπιος 0:39πμ, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010
Πριν λίγο ώρα αφήσανε τους τρεις συλληφθέντες ελεύθερους. Αύριο όλοι εργατικό στις 7! Δεν θα περάσει ο φασισμός!
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
από Γιαννενα 0:39πμ, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010
να συμπληρώσω ότι ενώ υπήρχαν σύντροφοι κ συναγωνιστές εγκλωβισμένοι μεσα στο εργατικό κέντρο... ακουγόταν απο τους ασυρμάτους των μπάτσων "αφήστε μας να μπουμε μεσα...δωστε μας εντολη να μπουμε"..... ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗ
από LILID 1:15πμ, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010
ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΟΨΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ 28 ΩΚΤΟΒΡΙΟΥ . ΕΚΕΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΔΑΚΡΥΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ !
ΥΓ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1232685





ενημερωση απο πορεια αυτονομης παρεμβασης στην Αρτα
από καποια 0:28πμ, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010
αυτονομη παρεμβαση μαθητων
γενικα η πορεια δεν ειχε πολυ κοσμο, οταν η πορεια εφτασε στην κεντρικη πλατεια της πολης, τα 2 μπροστινα μπλοκ σταματησαν ενω το μπλοκ της αυτονομης παρεμβασης μαθητων συνεχισε, διεσχισε το κεντρο της αρτας, πηγε στο περιφερειακο και εκανε καθιστικη διαμαρτυρια εξω απο το αστυνομικο τμημα διακοπτοντας για καμια ωρα τη κυκλοφορια!καποιοι μπατσοι βγηκαν εξω και μας ελεγαν οτι δεν γινεται τιποτα με το να κλεινουμε τους δρομους και τετοιες ηλιθιοτητες και οτι δεν εχουν προβλημα οση ωρα και αν συνεχισουμε την καθιστικη διαμαρτυρια,και γενικα το παιζαν χαλαροι, παρολο αυτα καθισαμε για αρκετη ωρα εκει και επειτα το ληξαμε γιατι ο κοσμος αρχισε να φευγει.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1233056


ενημερωση απο μαθητικη πορεια στην Αρτα
από μαθητρια 4:04μμ, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
μαθητικη πορεια πραγματοποιηθηκε στην Αρτα σημερα τις 10:00π.μ συμμετειχαν σχεδον ολα τα σχολεια της Αρτας.ολοι η πορεια ειχε σχεδον 200 μαθητες και παραπανω και το μπλοκ της αυτονομης παρεμβασης μαθητων ηταν το πρωτο μπλοκ της πορειας με το πανο''η τρομοκρατια τους δεν μας σταματα στο δρομο του δεκεμβρη βαδιζουμε ξανα 6/12/08''.η πορεια περασε απο το κεντρο της Αρτας,πηγε στο περιφερειακο,οι μαθητες εκαναν καθιστικη διαμαρτυρια εξω απο το αστυνομικο τμημα,υπηρχαν μπατσοι εξω απο το τμημα στους οποιους πεταξαμε συμβολικα, αυγα και καποιοι τους εδωσαν λουλουδια,επισης γραφτηκαν με sprey συνθηματα στο δρομο οπως ''Αλεξη,Αλεξη εισαι πια νεκρος γαμω την εξουσια γαμω το καθεστως''και''μπατσοι γουρουνια δολοφονοι''και διακοπηκε η κυκλοφορια για αρκετη ωρα!!!η πορεια γενικα ηταν πολυ δυναμικη!τα συνθηματα που φωναχθηκαν στη πορεια ειναι τα εξης: 1)και τωρα ενα συνθημα που ολους μας ενωνει μπατσοι γουρουνια δολοφονοι
2)οι μπατσοι ειναι αδερφια μας και 'μεις αδελφοκτονοι μπατσοι γουρουνια δολοφονοι
3)το οπλο του μπατσου ειναι μαγικο ριχνει στον αερα και βρισκει στο ψαχνο
4)ντροπη ντροπη καοι αηδια αλεξη σε σκοτωσανε χωρις καμια αιτια
5)ολες οι αξιες αυτης της κοινωνιας βρισκονται στις κλουβες της αστυνομιας
6)ο αγωνας μας δεν ειναι εικονα στις ειδησεις στο δρομο στο δρομο γεννιουνται συνειδησεις
7)η τρομοκρατια τους δεν μας σταματα στις μερες του δεκεμβρη βαδιζουμε ξανα
8)το αιμα κυλαει εκδικηση ζηταει
9)οταν οι μπατσοι σκοτωσουν τα παιδια σας τοτε θα βγειτε απ τα κλουβια σας
10)το κρατος τους αγωνιστες αποκαλει αλητεσ,αλητες ειναι τα ματ και οι ασφαλιτες
11)στις τραπεζες λεφτα,στη νεολαια σφαιρες ηρθε η ωρα για τις δικες μας μερες
12)στο δρομο,στο δρομο να σπασουμε τον τρομο
13)το δικιο το εχουν οι εξεγερμενοι και οχι οι ρουφιανοι και οι προσκυνημενοι
14)ελλας ελληνων αστυνομικων ρουφιανων δολοφονων και βασανιστων
15)με ματ και βια δεν γινεται παιδεια
16)θελουμε σχολεια δημοκρατικα και οχι μαθητες με σφαιρα στην καρδια
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1232375