Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Ψήφισμα για τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες

 
 
Eργατοϋπαλληλικό κέντρο Θεσπρωτίας: Ψήφισμα για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Εμείς οι Αντιπρόσωποι των Σωματείων του ΕΚΘ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε, μεταξύ των θεμάτων που συζητήσαμε, μας απασχόλησε και αποτέλεσε ειδικό θέμα συζήτησης, το πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών – προσφύγων, με αφορμή την εγκληματική ενέργεια, που εκδηλώθηκε σε βάρος ομάδας εξ΄αυτών, από ανεγκέφαλο ρατσιστικών αντιλήψεων συντοπίτη μας, που σκοπό είχε την εν ψυχρώ δολοφονία τους και καταλήξαμε στις εξής αποφάσεις:
Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε την αποτρόπαιη και βάρβαρη αυτή ενέργεια, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που καλλιεργείται από διάφορα φασιστικά κέντρα, πολιτικές δυνάμεις τύπου ΛΑΟΣ , ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και μερίδα ΜΜΕ. Καταγγέλουμε τις Ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. γιατί:
1. με την συμμετοχή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. είναι συνυπεύθυνες για τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος των λαών του ΙΡΑΚ, και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής.
2. την αντιμεταναστευτική πολιτική που άσκησαν και ασκούν και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει με την Ε.Ε. (Συνθήκη Σένγκεν – Δουβλίνο 1 – Δουβλίνο 2 – Frontex κ.λ.π) φέρουν την κύρια ευθύνη για τις τραγικές απάνθρωπες άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να ζουν στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί πρόσφυγες, ανάμεσα τους μητέρες με μικρά παιδιά.
3. αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που θρέφει και στηρίζει τα διάφορα κυκλώματα δουλεμπορίου. Καταγγέλουμε τους νομαρχιακούς και δημοτικούς άρχοντες του Νομού μας που με την ανοχή τους, στην ουσία συγκατάθεση τους σε αυτήν την πολιτική και με την αδιαφορία τους έχουν συμβάλλει και είναι αυνυπεύθυνοι για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Ηγουμενίτσας και που τείνει να πάρει τραγικές διαστάσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας που στην πλειοψηφία τους ούτε ρατσιστές είναι, ούτε διακατέχονται από κανενός είδους ξενοφοβία να συνταχτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και τα τοπικά κρατικά όργανα:
1. να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα που χρειάζονται έτσι ώστε, για όσο διάστημα αυτοί οι άνθρωποι παραμείνουν στον τόπο μας, να τους εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Οργανωμένα κέντρα υποδοχής που να τους εξασφαλίζουν φαγητό, ύπνο, καθαριότητα, υγιεινή και ασφάλεια από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
2. η κυβέρνηση να δώσει σε όσους επιθυμούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσει να ταξιδέψει ελεύθερα σε όποια χώρα επιθυμεί.
Καλούμε την εργατική τάξη του Νομού μας, τον εργαζόμενο κα πολύπαθο λαό, να ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΕΚΘ και να προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας και η καθεμιά από το υστέρημα τους σε είδη που έχουν άμεσα ανάγκη αυτοί οι άνθρωποι ( κουβέρτες – παπούτσια – απορρυπαντικά – φασόλια – μακαρόνια – ρύζι), όχι από οίκτο η φιλευσπλαχνία, αλλά δείχνοντας κατά αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ
http://e-igoumenitsa.gr/news/thesprotia/5726.html